Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Bayern" pirkums par 50 miljoniem un uzvara ar 27:0, MU pagarina līgumu ar Rešfordu

Agris Suveizda

"Bayern" pirkums par 50 miljoniem un uzvara ar 27:0, MU pagarina līgumu ar Rešfordu
Mindže Kims. Foto: imago/Sportimage/Scanpix

Vācijas spēcīgākais futbola klubs Minhenes "Bayern" pavēstījis par līguma parakstīšanu ar 26 gadus veco "Napoli" centra aizsargu Mindži Kimu uz piecām sezonām. Pavasarī korejietis kļuva par Itālijas čempionu.

Tā kā portugāļu kreisais aizsargs Rafaels Gerreiru un austriešu centra pussargs Konrāds Laimers no konkurentēm Dortmundes "Borussia" un "Leipzig" ieradās kā brīvie aģenti, Mindže Kims kļuvis par bavāriešu pirmo pirkumu šajā vasarā. Vācijas mediji lēš, ka Dienvidkorejas izlasē 49 spēles aizvadījušais un trīs vārtus guvušais aizsargs izmaksājis 50 miljonus eiro.

Karjeras sākumā Kims ar "Jeonbuk Motors" divreiz kļuva par Dienvidkorejas čempionu un 2019. gadā par 5,25 miljoniem eiro pievienojās Pekinas "Guoan", kļūstot par Ķīnas vicečempionu, 2021. gadā par trim miljoniem pārcēlās uz Stambulas "Fenerbahce", kļūstot par Turcijas vicečempionu, bet pirms gada jau par 18,05 miljoniem devās uz Neapoli. Aizvadītajā A sērijas sezonā Kims spēlēja 35 mačos un guva divus vārtus. No pamatsastāva spēlētājiem Kims ir "Napoli" pirmais zaudējums.

Tāpat Minhenes "Bayern" pavēstīja, ka atlaistā sporta direktora Hasana Salihamidžiča krēslu no 1. septembra ieņems austrietis Kristofs Froinds, kurš astoņus gadus identiskā amatā bija Austrijas grandā "Salzburg". Šovakar "Bayern" aizvadīja pirmo pārbaudes spēli, ar 27:0 sagraujot amatieru komandu "Rottach-Egern" – pa pieciem vārtiem Matisam Telam, Džamalam Musialam un Marselam Zābiceram, bet Eriks Šupo-Motings nomainīts savainojuma dēļ. Pirmā nopietnā pārbaudes spēle gaidāma pēc astoņām dienām pret Eiropas stiprāko klubu "Manchester City".

Anglijas trešās vietas īpašniece "Manchester United" pavēstījusi par līguma pagarināšanu ar uzbrukuma līderi Markusu Rešfordu - līdzšinējais līgums būtu beidzies nākamgad, bet jaunais līgums būs spēkā līdz 2028. gada vasarai un visdrīzāk būs ar ievērojamu algas pielikumu. 25 gadus vecais angļu uzbrucējs aizvadītajā Premjerlīgas sezonā 35 spēlēs izcēlās ar 17 vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. 2019./20. g. viņam 31 spēlē bija 17+7. Anglijas izlasē Rešfordam 53 spēlēs ir 16 vārti.

Tāpat "United" pavēstīja par īstermiņa līguma parakstīšanu ar ziemeļīru veterānu Džoniju Evansu, kurš piedalīsies drīzumā gaidāmajās pārbaudes spēlēs Edinburgā un Sandjego. 35 gadus vecais centra aizsargs ir Mančestras kluba audzēknis un tam piederēja līdz pat 2015. gadam – Evanss izcīnīja trīs Anglijas titulus, 2008. gadā uzvarēja Čempionu līgā un tika pie virknes citu trofeju. Iepriekšējos piecus gadus Evanss pārstāvēja "Leicester", kas šogad izkrita no Premjerlīgas. Ziemeļīrijas izlasē Evansam ir 102 spēles un pieci vārti.

Izmantotie resursi:
https://fcbayern.com/de/news/2023/0... https://fcbayern.com/de/news/2023/07/fc-bayern-holt-christoph-freund-als-sportdirektor
https://www.manutd.com/en/news/deta...
https://www.manutd.com/en/news/deta...