Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Bayern" izvairās no soda: DFB par atbildīgo "12. spēlētāja lietā" nosauc tiesnesi

Rolands Eliņš

"Bayern" izvairās no soda: DFB par atbildīgo "12. spēlētāja lietā" nosauc tiesnesi
Minhenes "Bayern" skaidrošanās ar tiesnešiem. Foto: IMAGO/ActionPictures/Scanpix

Vācijas Futbola asociācija (DBF) pieņēmusi lēmumu aizvadītās nedēļas nogales spēles "Bayern"-"Freiburg" sakarā, noraidot "Freiburg" iesniegto apelāciju par to, ka "Bayern" nelielu spēles daļu aizvadīja ar 12 spēlētajiem. Attiecīgi "Bayern" saglabā uzvaru ar 4:1.

Minhenes "Bayern" iepriekšējā nedēļas nogalē ar 4:1 apspēlēja "Freiburg", taču pēdējās minūtēs uz brīdi nonāca vairākumā. "Bayern" veica divas spēlētāju maiņas, sūtot laukumā divus futbolistus, bet malā nonāca tikai viens. Lai arī šī kļūda ātri tika pamanīta un spēles rezultātu neietekmēja, "Freiburg" vēlāk iesniedza sūdzību DFB.

Teorētiski neatbilstošas personas sūtīšana laukumā var beigties pat ar tehnisko zaudējumu, un DFB savā lēmumā atzina, ka "Bayern" šādu situāciju patiešām pieļāvusi. Taču DFB reizē arī lēma, ka "Bayern" nav galvenā atbildīgā un tehniskā zaudējuma piespriešana būtu pārāk bargs sods un neatbilstošs pārkāpumam.

DFB attiecīgās komitejas vadītājs Stefans Oberholcs savā lēmumā norāda, ka sliktākajā gadījumā šo var raksturot kā "Bayern" pienesumu apjukumam, kurā galvenā atbildīgā persona tāpat bija mača tiesnesis. Tiesnešiem bijis nepieciešams pārliecināties, ka abām komandām ir pareizais spēlētāju skaits, kamēr "Bayern" atbildība ir sekundāra.

"Bayern" pēc nedēļas vidū ciestās neveiksmes Čempionu līgas mačā pret "Villarreal" tagad sestdien būs spēle Bundeslīgā pret "Augsburg". Visas Bundeslīgas spēles pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.goal.com/en-bh/news/bay...

  +3 [+] [-]

, 2022-04-08 15:10, pirms 2 gadiem
Es ceru ka Bayern vinnes mājās to Villereal

  -4 [+] [-]

, 2022-04-08 15:50, pirms 2 gadiem
kristaps30 rakstīja: Es ceru ka Bayern vinnes mājās to Villereal
es ceru, ka nē

  -1 [+] [-]

, 2022-04-08 16:40, pirms 2 gadiem
kolhozs, labi ka bieži negadās

  +2 [+] [-]

, 2022-04-08 17:50, pirms 2 gadiem
Šajā situācijā loģisks risinājums. Piešūt komandai tiesneša kļūdu nebūtu taisnīgi.

     [+] [-]

, 2022-04-09 21:05, pirms 2 gadiem
denebs rakstīja: Šajā situācijā loģisks risinājums. Piešūt komandai tiesneša kļūdu nebūtu taisnīgi.
Pat arī, ja tā būtu Bayern kļūda, tur tās pāris sekundes neko nemainīja. Ja būtu puslaiku nospēlējuši, tad varētu kko domāt.