Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Ziemas transfēru logā Bundeslīgā - 39 jaunieguvumi

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Ziemas transfēru logā Bundeslīgā - 39 jaunieguvumi
Rūds van Nistelrojs uz "Hamburger SV" -
skaļākā pāreja Bundeslīgā ziemas transfēru logā
Foto: AFP/Scanpix

Vakar aizvērās "transfēru logs" vairākās Eiropas valstīs, tostarp arī Vācijā. Līdz ar to varam apkopot janvāra mēnesī Bundeslīgā notikušos darījumus. Kopumā ziemas laikā 18 Bundeslīgas klubu rindas papildinājuši 39 jauni spēlētāji.

Tas ir par sešiem mazāk nekā pirms gada, kad ziemas transfēru periodā pirmajā Bundeslīgā līgumus parakstīja 45 jauni futbolisti. Par šiem spēlētājiem izdoti 14,38 miljoni eiro, kas ir par astoņiem miljoniem mazāk nekā pērn - krīze skar visus... Visvairāk pirkumu - astoņus - izdarījusi "Schalke 04", bet piecas komandas sastāvu nav papildinājušas ne ar vienu futbolistu. Sportacentrs.com atskatās uz pazīstamāko spēlētāju pārejām Vācijas Bundeslīgā.

Dārgāko pirkumu veic čempione

Dārgāko pirkumu veikusi Vācijas čempione "Wolfsburg", kas par 5 miljoniem eiro no "Gremio" iegādājusies brazīliešu centra aizsargu Reveru. Ievērības cienīgs ir tikai 15. vietā esošās "Freiburg" pirkums - par 1,6 miljoniem eiro no franču "Metz" nopirkts senegāliešu uzbrucējs Papiss Demba Sisē. Savukārt Nirnberga vienu no saviem vadošajiem futbolistiem Pēru Klugi pārdevusi "Schalke" par 1,5 miljoniem eiro. Kaut kur šajā trijniekā varētu iespraukties arī Edgara Gaurača komandas biedrs Bukarestes "Rapid", perspektīvais uzbrucējs Aleksandru Jonita, kurš gan pievienosies Ķelnei tikai vasarā. Transfēra summa izpausta netiek, bet vairāk par 1,5 miljoniem ir noteikti.

Skaļākais pirkums - Rūds van Nistelrojs

Daudzi droši vien brīnījās, ka dārgāko pirkumu sarakstā nav iekļauts ziemas transfēru perioda skaļākais Bundeslīgas jaunpienācējs - nu jau "Hamburger SV" holandiešu uzbrucējs Rūds van Nistelrojs, kurš ar vācu klubu parakstījis līgumu uz pusotru gadu. Patiesi - "HSV" par slavenā holandieša pāreju Madrides "Real" klubam nevajadzēja maksāt neko (vismaz tā raksta prese) - noteicošais van Nistelroja pārejā bija piedāvātais algas lielums. Acīmredzot "HSV" šajā ziņā spēja pārtrumpot vairākus Anglijas Premjerlīgas klubus, kuri ļoti kāroja bijušo "Manchester United" uzbrucēju savās rindās. Debitējis jaunā kluba sastāvā van Nistelrojs gan vēl nav, jo uzbrucējam nepieciešamas pāris nedēļas formas atgūšanai.

Lielie klubi atbrīvojas no liekajiem

Janvāri daudzi vācu vadošie klubi izmantoja, lai atbrīvotos no spēlētājiem, kuri nesastāda pienācīgu konkurenci par vietu sastāvā, nevis, lai papildinātu jau tā pieklājīgos sastāvus. Minhenes "Bayern" neiegādājās nevienu jaunu futbolistu, bet pārdeva Aleksandru Baumjohanu ("Schalke 04"), kā arī izīrēja Luku Toni ("AS Roma"), Breno, Andreasu Otlu (Nirnbergai), kā arī Edsonu Brāfhaidu (Glāzgovas "Celtic"). Pēdējā ierašanās Glāzgovā nozīmē, ka mūsu jaunajam aizsargam Antonam Kurakinam cīņa par vietu aizsardzības kreisajā malā būs tikpat sīva (jā, Kurakins nebūt nav tālu no tikšanas "Celtic" pieteikumā kādā mačā) kā iepriekš - "Celtic" pārdeva Foksu, bet vietā ir Brāfhaids.

"Hamburger SV" savukārt izīrējusi senegālieti Mikaelu Tavaresu Nirnbergai, bet brazīlietis Alekss Silva (pirms pērn gūtā savainojuma bija Brazīlijas izlases kandidāts) atdots "São Paulo" uz diviem gadiem. Transfēru loga pēdējās dienās aktīvi darbojās arī Brēmenes "Werder". Ar nevajadzīgo bolīviešu uzbrucēju Marselo Moreno īres līgums (no Doņeckas "Shakhter") lauzts, un futbolists līdz sezonas beigām pievienojies Anglijas Premjerlīgas klubam "Wigan". Tāpat brēmeniešus vairs netraucē līgumsaistības ar serbu aizsargu Duško Tošiču (brīvais aģents), horvātu pussargs Jurica Vranješs izīrēts turku "Genclerbirligi", bet Kevins Šindlers - "Duisburg". Toties sastāvu papildinājuši divi futbolisti, kuri jau tuvākajā laikā varētu iesaistīties pamatsastāvā - tunisiešu aizsargs Aimens Abdenurs, kurš izīrēts no "Etoile Sportive du Sahel", pie spēlēšanas jau ticis, bet uzbrucējs Sandro Vagners, kurš pārnācis no "Duisburg" (atmiņā varētu būt palicis ar diviem vārtiem Eiropas U-21 čempionātā pret Angliju), pērn gūtā krustenisko saišu plīsuma dēļ tik drīz vēl nedebitēs.

Īsumā

- Par astoto papildinājumu vakar paziņoja Gelzenkirhenes "Schalke 04", kas no "Xamax" iegādājusies 20 gadus veco šveiciešu uzbrucēju Mario Gavranoviču, kurš Šveices Superlīgas pirmajā aplī izcēlās ar astoņiem vārtiem;
- "Mainz" lepojas ne tikai ar kvantitāti (seši jaunieguvumi), bet arī kvalitāti - no Maskavas "Spartak" izīrēts aizsargs Maliks Fati, bet no "Stuttgart" pārnācis čehs Jans Šimaks;
- "Schalke" izīrējusi uzbrucēju Halilu Altintopu Frankfurtes "Eintracht", bet Luiss Holtbijs izīrēts "Bochum";
- Kā jau visiem zināms, Berlīnes "Hertha" turpmāk rāpties ārā no bedres palīdzēs Teofanis Gekass (izīrēts no "Bayer 04"), Levans Kobiašvili (pārnācis no "Schalke") un čehs Romans Hubņiks (izīrēts no "Moskva");
- "Stuttgart" sastāvu jau pirms pāris nedēļām papildināja no Turīnas "Juventus" izīrētais Kristians Molinaro, bet Štutgarti pametuši turks Ildirajs Basturks (devies uz angļu "Blackburn Rovers"), kā arī Vācijas izlases pussargs Tomass Hiclspergers, kurš pievienojies Romas "Lazio", mēģinot gūt spēļu praksi pirms gaidāmās PK izcīņas;
- Ķelne līdz sezonas beigām no "Manchester United" par pusmiljonu eiro izīrējusi serbu perspektīvo uzbrucēju Zoranu Tošiču (22) - bez izpirkuma iespējas. Ķelnieši šādu lēmumu pieņēmuši pēc tam, kad dažādas problēmas ar veselību moka esošos komandas uzbrucējus - Podoļski, Išiaku, Novakoviču un Ēretu.

Visas spēlētāju pārejas Bundeslīgā varat aplūkot ŠEIT. Nākamais transfēru logs atvērsies 1. jūlijā, bet tiks aizvērts 31. augustā.

Izmantotie resursi:
bundesliga.de
bild.de

Slēpts komentārs: Ahmeds

  -1 [+] [-]

, 2010-02-02 19:06, pirms 14 gadiem
labs apkopojums,daudzus biju palaidis garām kā piemēram Halila Altintopa un Hiclšpergera aiziešanu

  +8 [+] [-]

, 2010-02-02 19:09, pirms 14 gadiem
Ahmeds rakstīja: vai kads zina kapec van nistelrojam tik liela galva???
un kapec tev tik mazinjas smadzenes???

  +6 [+] [-]

, 2010-02-02 19:10, pirms 14 gadiem
Ahmeds rakstīja: vai kads zina kapec van nistelrojam tik liela galva???
nu viņam tajā lielajā galvā vismaz ir smadzenes, atšķirībā no tavas mazās,saspiestās galviņas..

  +4 [+] [-]

, 2010-02-02 19:11, pirms 14 gadiem
Ahmeds rakstīja: vai kads zina kapec van nistelrojam tik liela galva???
Lai Tu varētu uzdot tādu jautājumu.

  +4 [+] [-]

, 2010-02-02 19:13, pirms 14 gadiem
Ahmeds rakstīja: vai kads zina kapec van nistelrojam tik liela galva???
un piereizes varetu atbildet kapec tev tik mazas smadzenes !?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-02 19:42, pirms 14 gadiem
Ahmeds rakstīja: vai kads zina kapec van nistelrojam tik liela galva???
nu sasmidinat sasmidinaji
bet nu radas jautajums kpc tev ir tik maza galva?? kuraa ir pilnigs tukshums! ?

  -2 [+] [-]

, 2010-02-02 19:47, pirms 14 gadiem
ko te ņematies gar viņa smadzenēm!? jau atbildot viņam viņš jūtas aplaimots.
Bayern diezgan ievērojams skaits spēlētāju izīrēts.

  +4 [+] [-]

, 2010-02-02 19:48, pirms 14 gadiem
atliek kādam klaunam pirmajā komentārā ierakstīt kaut ko stulbu, kā visi nākamie skrien strīdēties aizmirstot par pašu rakstu. priekā!

diezgan dīvaini, ka Hamburga ieguvusi Van Nistelroju par brīvu. dīvaini no tās puses, ka Real bija pat vienalga, kad viņi parakstīja tādu līgumu. jo parakstīja viņu līgumu tad, kad Van Nistelrojs bija viens no pasaulē dārgākajiem uzbrucējiem. tas tiešām savā ziņā ir karaliski.

     [+] [-]

, 2010-02-02 22:57, pirms 14 gadiem
Jurichs4 rakstīja: ko te ņematies gar viņa smadzenēm!? jau atbildot viņam viņš jūtas aplaimots.
Bayern diezgan ievērojams skaits spēlētāju izīrēts.
Zbis,apmēram tik,cik vajag. Bija 22 spēlētāji nu tā vidēji,tas ir 2 spēlētāji uz 1 vietu,kas kjip ir Van Gāla idēalais skaitlis,bet kad aizgāja Brāfheids,tad palika 21,bet Ekiči tika pie profesionālā līguma un atkal viss ir sabalansēts