Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

''Valencia'' no galvenā trenera amata atbrīvo Gatuzo

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Valencia'' no galvenā trenera amata atbrīvo Gatuzo
Dženāro Gatuso. Foto: EPA/Scanpix

LETA--AP. Spānijas futbola augstākās līgas klubs "Valencia" atbrīvojis Dženāro Gatuzo no galvenā trenera amata, informē komanda.

Gatuzo pie Valensijas komandas stūres stājās vasarā un šobrīd klubs turnīra tabulā ieņem 14.vietu, 18 mačos izcīnot piecas uzvaras.

45 gadus vecais Gatuzo galvenā trenera amatā nomainīja Hosē Bordalasu Himenesu, kurš komandai pievienojās iepriekšējās sezonas sākumā, taču nostrādāja tikai vienu no diviem līgumā paredzētajiem gadiem.

Pēc izcilās futbolista karjeras beigām Gatuzo uzsāka trenera karjeru 2013.gadā. Iepriekš treneris strādājis ar Florences "Fiorentina", "Napoli" un Milānas "Inter" Itālijas A sērijā.

Tāpat Gatuzo vadījis šveiciešu "Sion", Krētas OFI no Grieķijas un itāļu klubus "Palermo" un "Pisa".

Kā spēlētājs Gatuzo savulaik bija viens no "Milan" līderiem, šajā komandā laika posmā no 1999. līdz 2012.gadam aizvadot 450 spēles. Ar Milānas vienību viņš divas reizes triumfēja A sērijā un divreiz izcīnīja UEFA Čempionu līgas trofeju.

Savukārt Itālijas izlasē bijušais pussargs laika posmā no 2000. līdz 2010.gadam valstsvienībā aizvadīja 73 spēles, gūstot vienus vārtus. 2006.gadā viņš Itālijas izlasei palīdzēja uzvarēt Pasaules kausa izcīņā.

Izmantotie resursi:
LETA