Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Neimāram divas piespēles, "Barcelona" aizraujošā "El Clasico" pārspēj "Real"

Agris Suveizda

Neimāram divas piespēles, "Barcelona" aizraujošā "El Clasico" pārspēj "Real"
Baumu apvītais Neimārs trīs pārbaudes spēlēs piedalījās piecos no sešiem "Barcelona" vārtiem - trīs vārti un divas rezultatīvas piespēles
Foto: AFP/Scanpix

Maiami notikušajā "El Clasico" uzvaru svinēja "Barcelona", kas pirmajā puslaikā izsēja divu vārtu pārsvaru, tomēr ar rezultātu 3:2 pieveica Madrides "Real" un kļuva par Starptautiskā čempionu kausa ASV grupas uzvarētāju. Savukārt Anglijas klubu duelī Mančestras "City" ar 3:0 sakāva "Tottenham".

"El Clasico" sākās vareni, jau pirmajās 14 minūtēs komandām gūstot trīs vārtus. "Barcelona" rezultātu atklāja trešajā minūtē, kad Lionels Mesi pēc Serhio Busketsa piespēles ielauzās soda laukumā un ar rikošeta palīdzību pārspēja Keiloru Navasu (1:0). Četras minūtes vēlāk Ivans Rakitičs pēc Neimāra piespēles precīzi sita no soda laukuma līnijas (2:0), bet 11. minūtē līdzīgā epizodē sita nedaudz garām.

Nākamajā minūtē labu iespēju palaida garām arī Luiss Svaress, sitot pāri, bet 14. minūtē 3:0 vietā sanāca 2:1 – lieliskus vārtus guva Mateo Kovačičs, kurš apspēlēja Žerāru Pikē un no distances trāpīja apakšējā stūrī. Pēc piecām minūtēm Karims Benzemā varēja izlīdzināt rezultātu, bet desmit minūtes vēlāk "Barcelona" īsā intervālā neizmantoja pat trīs izdevības. 36. minūtē rezultāts kļuva neizšķirts – "Real" aizmuka pretuzbrukumā trīs pret diviem, un no tuvas distances precīzi sita Marko Asensio (2:2).

Otrā puslaika sākumā "Barcelona" atguva vadību, kad pēc Neimāra izpildītās standartsituācijas vārtu priekšā pavisam brīvs palika Pikē (3:2). Drīzumā Neimārs neizmantoja izgājienu viens pret vienu, pārsvaru dubultot nespēja arī Samuels Imtitī, bet vēlāk virkne ļoti labu iespēju izglābties no zaudējuma bija madridiešiem, tomēr vārtos lieliski spēlēja nīderlandietis Jespers Sillesens. "Barcelona" līdz ar to uzvarēja visās trijās Starptautiskā čempionu kausa spēlēs un pēdējo pārbaudes spēli aizvadīs 7. augustā, kad Žuana Gampera trofejas izcīņā uzņems "Chapecoense", bet "Real" zaudēja visos trijos mačos un 3. augustā ASV tūri noslēgs pret MLS izlasi.

Madrides "Real" – "Barcelona" 2:3 (2:2)
Vārti: Kovačičs 14', Asensio 36' – Mesi 3', Rakitičs 7', Pikē 50'
Brīdinājumi: Varāns, Karvahals – Svaress, Sampers
Real: Navass – Marselu, Ramoss, Varāns, Karvahals – Kovačičs, Kazemiru, Modričs – Asensio, Benzemā, Beils
Barcelona: Sillesens – Alba, Imtitī, Pikē, Vidals – Injesta, Busketss, Rakitičs – Neimārs, Svaress, Mesi

Iepriekš ar 4:1 sagrāvusi Madrides "Real", vēl vienu pārliecinošu uzvaru svinēja Mančestras "City", kas ar 3:0 Nešvilā apspēlēja Anglijas vicečempioni "Tottenham". Pirmā iespēja mačā gan bija Londonas klubam, bet desmitajā minūtē pēc Kevina De Breines standartsituācijas kritienā ar galvu precīzi sita Džons Stounss (1:0). Pirmajā puslaikā vairākas iespējas panākt izlīdzinājumu bija Harijam Keinam, taču abas reizes glāba brazīlietis Edersons.

Krietni vairāk bīstamu momentu gan bija Mančestras "City". Pirmā puslaika kompensācijas laikā Mančestras klubs neizmantoja izgājienu divatā pret vienu aizsargu – no tuvas distances pāri sita Gabriels Žezuss -, otrajā puslaikā "City" divreiz trāpīja pa vārtu stabu, bet 72. minūtē beidzot dubultoja pārsvaru. Pēc Samira Nasrī piespēles izgājienu viens pret vienu realizēja Rahīms Stērlings (2:0). Kompensācijas laikā punktu mačam pielika Brahims Diass, kurš bija pirmais pie atlēkušās bumbas (3:0).

Mančestras "City" 4. augustā Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā spēlēs pret "West Ham", bet "Tottenham" dienu vēlāk Vemblijā uzņems Turīnas "Juventus".

Mančestras "City" – "Tottenham" 3:0 (1:0)
Vārti: Stounss 10', Stērlings 72', Diass 90'+1
Brīdinājumi: Kompanī
Manchester City: Edersons – Otamendi, Stounss, Kompanī – Danilu, Silva, Fernandinju, De Breine, Vokers – Stērlings, Žezuss
Tottenham: Loriss – Deiviss, Vertongens, Alderveirelds, Tripjers – Dembelē, Daiers, Vinkss – Alli, Keins, Eriksens

Starptautiskais čempionu kauss, ASV

VKomandaSUUPZPZVārtiP
1.Barcelona330006:39
2.Manchester City320017:36
3.Manchester United311013:25
4.Roma210104:34
5.Juventus210014:43
6.Tottenham310026:83
7.PSG301025:82
8.Real Madrid300124:81

  -1 [+] [-]

, 2017-07-30 08:52, pirms 7 gadiem
Nu nez vai kaut kādu pirmssezonas komercturnīra spēli ASV var nosaukt par El Clasico... Sorry amīši. Formāli jau tas ir El Clasico, bet realitātē tā ir pārbaudene, kur katrai no komandām ir hvz kādi mērķi.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-30 09:05, pirms 7 gadiem
Kovačicš šonakt malacis..Pēc tās pirmās drausmīgās spēles parādija ļoti labu futbolu.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-30 09:22, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Nu nez vai kaut kādu pirmssezonas komercturnīra spēli ASV var nosaukt par El Clasico... Sorry amīši. Formāli jau tas ir El Clasico, bet realitātē tā ir pārbaudene, kur katrai no komandām ir hvz kādi mērķi.
Merki ne merki,bet tiekas divas pilsetas komandas,kuras vienmer saucas El Clasico
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2017-07-30 10:25, pirms 7 gadiem
HMB-PIKAPS.ATGRIEZHAS!!! rakstīja: Sho komandu savstarpejas speles merkis vienmer ir uzvaret!!!
Es protams atvainojos, bet nevajag te šo patosu... Pirmssezonā katrai komandai ir savi mērķi, kurus tās realizē. Jā, Real negribēja zaudēt šo maču, viņi spēlēja uz uzvaru, bet darīja to izejot no tiem uzdevumiem, kurus risina pirmssezonā. Negribu teikt, ka uzvara viņiem nebija prioritāte jo droši vien, ka tā arī nebūtu pareizi teikt, bet uzvara nebija 100% mērķis kā sezonas laikā.

Nav tādu komandu, kurām '' Sho komandu savstarpejas speles merkis vienmer ir uzvaret!!!''. Real un Barcelona ne ar ko neatšķiras no teiksim Spartaka un Liepājas. Viss tas fufelis par simtgadīgām tradīcijām un faniem tas ir priekš publikas, komandas starpsezonā iet laukumā, lai risinātu konkrētus uzdevumus...

  +2 [+] [-]

, 2017-07-30 10:48, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Real un Barcelona ne ar ko neatšķiras no teiksim Spartaka un Liepājas.
Nu jau tu kā Pertija salīdzini
Lai nu kurš derbijs, bet Madrides un Barselonas ir tik tiešām patiess ne tikai televīzijas uzpūsts, tā ir Spānija pret Kataloniju, reālām tradīcijām, pluss divas spēcīgākās pasaules komandas vienmēr gribēs būt uzvarētājas, protams, necīnījās jau uz dzīvību vai nāvi, bet noniecināt līdz parastam sētas līmeņa mačam šo dueli būtu nekorekti, kur nu vēl salīdzināt ar Spartaku vai Liepāju lol

     [+] [-]

, 2017-07-30 10:51, pirms 7 gadiem
Barcelona- Real - vini viens otru grib iznicināt jebkurā spēlē, parbaudes spele, oficiāla spēle, starpība tur nav!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Jā Jā

     [+] [-]

, 2017-07-30 11:32, pirms 7 gadiem
Nevaru sagaidit sezonas sakumu!

     [+] [-]

, 2017-07-30 11:38, pirms 7 gadiem
Tiešām šādus pārbaudes mačus arī dēvē par el clasico!?

  +1 [+] [-]

, 2017-07-30 11:41, pirms 7 gadiem
Jā Jā rakstīja: Tas ir viss uz ko šis nožēlojami koruptīvais klubs ir spējīgs !
Vinnēt Real ir sapņu kalngals ! Tituli viņiem nav un nebūs izņemot šādus otršķirīgus kausiņus !!!
Ne par velti Barcelona visa Spānija dēvē vienā īsā un trāpīgā vārdā PUTA
Tulkojums Jums nav vajadzīgs !
neatbalstu nevienu no šiem klubiem, bet tavs apgalvojums ir vienkārši idiotisks. Pēdējo 10 gadu laikā Barselona biežāk ir uzvarējusi La Ligu un ČL titulu skaits ir vienāds abiem klubiem (lai gan Realam nesenāki šie panākumi). Ja tu tos sauc par otršķirīgiem kausiem, tad kas ir pirmšķirīgi?

Par to putu arī ģeniāli pateici, vienīgais lamuvārds spāņu valodā ko zināji?

     [+] [-]

, 2017-07-30 12:08, pirms 7 gadiem
Maikl30 rakstīja: Merki ne merki,bet tiekas divas pilsetas komandas,kuras vienmer saucas El Clasico
divas pilsētas komandas? Madride un Barselona nav viena un tā pati pilsēta

     [+] [-]

, 2017-07-30 12:22, pirms 7 gadiem
Laimes Lācis rakstīja: divas pilsētas komandas? Madride un Barselona nav viena un tā pati pilsēta
Viņš,kā īsts amerikozs.Eiropa ir valsts,un valsts ir pilsēta

     [+] [-]

, 2017-07-30 13:37, pirms 7 gadiem
HMB-PIKAPS.ATGRIEZHAS!!! rakstīja: Starp shiim komandam nav un nebuus vienaldziigu machu, to nu vajadzetu saprast, tapec runat ka starp REAL un Barsu bija kkads nenozimigs paraugmachs ir vnk debili

Sho komandu savstarpejas speles merkis vienmer ir uzvaret!!!
Tā nu nav gan, nav jau nekāds karš, protams neviena komanda negrib zaudēt nevienu maču, bet galvenais ir Eiropas tituli, nevis uzvarēt savstarpēju maču.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-30 13:43, pirms 7 gadiem
Kas par komentāriem Labs rīta sākums ar odziņu
Salīdzināt barsa vs Real ar Liepāju ar spartaku ir tas pats , kas salīdzināt šokolādes kūku šķidru suņa sūdu ... EL clasico duelī vienmēr viens otru mēğinās uzvarēt un vng ÇL fināls vai friendly game!

  -1 [+] [-]

, 2017-07-30 13:44, pirms 7 gadiem
Šokolādes kūku ar šķidra suņa sūdu TB