Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Abidāls pēc gada pārtraukuma atgriežas "Barcelona" sastāvā spēlei

Agris Suveizda

Abidāls pēc gada pārtraukuma atgriežas "Barcelona" sastāvā spēlei
Eriks Abidāls
Foto: AP/Scanpix

"Barcelona" šovakar Spānijas futbola čempionāta spēlē viesosies pie "Celta", un šajā mačā Katalonijas granda rindās būs divas lielas atgriešanās. Komandu atkal vadīs Tito Vilanova, kurš šonedēļ atgriezās no divus mēnešus ilgušās vēža ārstniecības terapijas, bet pēc vairāk nekā gada pārtraukuma lielās komandas sastāvā uz spēli devās Eriks Abidāls.

"Barcelona" dažādu iemeslu dēļ šovakar nevarēs spēlēt Viktors Valdess, Karless Pujols, Adrianu, Pedro Rodrigess un Džordi Alba, toties pēc 13 mēnešu pārtraukuma apritē atgriezies 33 gadus vecais franču aizsargs Eriks Abidāls, kurš kopš aknu transplantācijas pamazām spēris soli pēc soļa. Vispirms Abidāls atsāka vieglus treniņus un pēc tam individuāli kalnos trenējās ar speciālu treneri. Decembrī Eriks jau atgriezās kopējā treniņgrupā, šā gada sākumā ārsti viņam deva zaļo gaismu profesionālā futbola turpināšanai, bet izlašu pārtraukuma laikā Abidāls aizvadīja arī pirmo, kaut arī neoficiālu, spēli - pārbaudes maču pret Francijas otrās līgas komandu "Istres".

Aknu audzējs Abidālam tika atklāts 2011. gada martā, un Erikam jau pēc divām dienām tika veikta operācija. Pretēji prognozēm, Abidāls ļoti ātri atgriezās laukumā, izejot pamatsastāvā jau Čempionu līgas finālā un simboliski tiekot pie iespējas pacelt trofeju. Diemžēl atklājās, ka iepriekšējā operācija nav novērsusi visas problēmas, un Abidālam aprīļa sākumā tika veikta aknu transplantācija.

Pieredzējušais aizsargs nav devies laukumā kopš 2012.gada 26.februāra, kad "Barcelona" ar 2:1 pieveica Madrides "Atletico". "Barcelona" jau iepriekš zināja par vēlreiz atklāto audzēju, tādēļ iepriekšējā gada februārī pagarināja ar viņu līgumu. Vēl augustā pēc individuālo treniņu atsākšanas Abidāls kā mērķi uzstādīja atgriešanos laukumā decembrī vai ap gadu miju.

Abidāls "Barcelona" pārstāv kopš 2007.gada, kad viņu par 15 miljoniem eiro nopirka no Lionas "Olympique". Abidāls šo gadu laikā bijis stabils pamatsastāva spēlētājs un ļoti nozīmīga figūra komandas ģērbtuvē. Lai aizpildītu radušos robu aizsardzības kreisajā malā, šovasar no "Valencia" tika nopirkts "Barcelona" audzēknis Džordi Alba.

Izmantotie resursi:
FC Barcelona Web Oficial - Barça | FCBarcelona.cat

  +3 [+] [-]

, 2013-03-30 14:14, pirms 11 gadiem
Vēl viens nopietns iemesls skatīties spēli
BARCA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja