Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Buskets pagarina līgumu ar "Barcelona", Rosi - ar "Villarreal"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Buskets pagarina līgumu ar "Barcelona", Rosi - ar "Villarreal"
Serhio Busketam (pa labi) nu kabatā līgums ar "Barcelona" līdz 2015. gada vasarai
Foto: AP/ Scanpix

Janvāra mēnesis tuvojas izskaņai, un Spānijas futbolā novērojama rosība saistībā ar futbolistu pārejām un jaunu līgumu parakstīšanu. Tā savu uzticību pašreizējam klubam izrādījuši Serhio Buskets ("Barcelona") un Džuzepe Rosi ("Villarreal"), parakstot ilgtermiņa līgumus, savukārt Spānijas čempionātu pret Itālijas "Serie A" nomainījis perspektīvais "Espanyol" centra aizsargs Viktors Ruiss.

Ceturtdien Spānijas čempionvienības "Barcelona" ofisā savu parakstu uz jaunā līguma uzlika katalāņu balsta pussargs Serhio Buskets (22), kuram nu būs spēkā līgumsaistības ar Katalonijas klubu līdz 2015. gada jūnija beigām (iepriekš - līdz 2013. gadam). Tāpat jāpiemin, ka ievērojami palielinājusies arī Busketa līguma izpirkšanas maksa, kas nu novērtējama iespaidīgu 150 miljonu eiro apmērā iepriekšējo 80 miljonu vietā. Buskets Barselonas kluba jauniešu akadēmijai pievienojās 17 gadu vecumā, pāris sezonu laikā izcīnīja vietu "Barcelona B" komandā, bet 2008. gada otrajā pusē pussargam iespēju sevi pieradīt deva tobrīd galvenā trenera amatā svaigi ieceltais Hoseps Gvardiola. Talantīgais Buskets nekavējoties iemantoja Gvardiolas uzticību un laika gaitā viennozīmīgi kļuvis par Barselonas komandas pamatsastāva spēlētāju. 22 gadu vecumā Busketa kontā jau 26 spēlēs Spānijas futbola izlasē, kā arī aizvadītā gada vasarā izcīnītais pasaules čempiona tituls.

Šonedēļ jaunu līgumu ar pašreizējo klubu noslēdzis arī trešās vietas īpašnieces "Villarreal" uzbrukuma līderis Džuzepe Rosi (23). Janvārī klīda runas par ASV dzimušā itāļu uzbrucēja iespējamo pārcelšanos uz Anglijas Premjerlīgu (precīzāk, "Tottenham Hotspurs" klubu), taču pats Rosi šīm runām nu pielicis punktu, pagarinot līgumu ar Vilareālas vienību līdz pat 2016. gada vasarai. Rosi (Itālijas izlasē 18 spēles un trīs gūti vārti) "Villarreal" pievienojās 2007. gada jūlija izskaņā, par aptuveni 10 miljoniem eiro pārejot no Anglijas granda "Manchester United", un šo trīs ar pusi sezonu laikā apliecinājis sevi kā vienu no rezultatīvākajiem un stabilākajiem uzbrucējiem Spānijas čempionātā. Šosezon "La Liga" Rosi 19 mačos guvis 11 vārtus (visos turnīros kopumā 19 rezultatīvi sitieni), kas ir labākais rādītājs dzelteno zemūdeņu sastāvā (visā līgā dalīta ceturtā vieta).

Tikmēr darba vietu mainījis bijušais Spānijas jauniešu izlašu spēlētājs Viktors Ruiss (22), kurš, pateicoties savam stabilajam un pārliecinošajam sniegumam "Espanyol" vienības aizsardzības centrā šajā sezonā, izpelnījies vairāku Eiropas futbola klubu uzmanību. Kamēr citi klubi vien izrādīja interesi, pie lietas ķērās Itālijas čempionāta vicelīdere "Napoli", kas panāca vienošanos ar Barselonas klubu par futbolista iegādi. Paredzams, ka piektdien spāņu aizsargs, kurš savulaik trenējies "Barcelona" jauniešu akadēmijā, bet "Espanyol" pārstāvējis kopš 17 gadu vecuma, Itālijā izies medicīniskās pārbaudes un parakstīs līgumu līdz 2015. gadam. Ruiss nu kļūs par Itālijas kluba otro papildinājumu ziemas transfēru logā - iepriekš "Napoli" no Argentīnas "Tigres" pievienojās argentīniešu aizsargs Lautaro Fernandess.

Izmantotie resursi:
FCBarcelona.cat
espn.go.com

  -3 [+] [-]

, 2011-01-28 09:43, pirms 13 gadiem
Buskets - labaakais balsta pussargs pasaulee tuvaakos 10 gadus. kaa PCH finaalaa neiztralizeeja Sneideru - klasika.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-01-28 11:19, pirms 13 gadiem
Nu kamēr šis ir Barselonā, Barcas faniem noteikti nav nekādu tiesību piesieties citu spēlētāju simulācijām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-01-28 13:29, pirms 13 gadiem
NAMEJS 99999 rakstīja:
lasi, analizee, uzzini daudz ko jauna. ja nemaaki anglju valodu, aiznes uz skolu, lai anglju valodas skolotaaja iztulko
The final analysis, part three: brilliant...

  +1 [+] [-]

, 2011-01-28 16:54, pirms 13 gadiem
Buskets ir Barcas nākotne, tāpēc prieks par pagarināto līgumu. Viens no talantīgākajiem jaunajiem spēlētājiem šobrīd.

     [+] [-]

, 2011-01-28 17:54, pirms 13 gadiem
NAMEJS 99999 rakstīja:
Hokeja "eksperts" sajaucis sadaļas?