Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Jaunais talants Fati pēc desmit mēnešu izlaišanas atgriezīsies "Barcelona" sastāvā

Rolands Eliņš

Jaunais talants Fati pēc desmit mēnešu izlaišanas atgriezīsies "Barcelona" sastāvā
Ansu Fati. Foto: Zumapress/Scanpix

Spānijas futbola kluba "Barcelona" jaunais talants Ansu Fati šodien būs iekļauts komandas spēles pieteikumā pret "Levante", kas būs viņa pirmā spēle kopš pagājušā novembra.

Ansu Fati šodienas mačā pirmoreiz varētu izmantot savu mantojumu no klubu atstājušā Lionela Mesi, proti, viņa desmito numuru, kas tagad nonācis pie Fati. Jaunais uzbrucējs pirmoreiz šosezon iekļauts "Barcelona" spēles pieteikumā "La Liga" spēlē, tiesa, galvenais treneris Ronalds Kūmans medijiem norādīja, ka Fati nebūs gatavs vairāk par 15 minūtēm spēles laika.

18 gadus vecais Fati ļoti spilgti iesāka iepriekšējo sezonu, gūstot piecus vārtus desmit spēlēs, taču 2020. gada novembrī guva meniska traumu. Lai pilnībā savestu veselību kārtībā, bija nepieciešamas vairākas operācijas un gandrīz gada izlaišana.

Fati savā futbolista karjerā kļuvis par "Barcelona" visu laiku jaunāko vārtu guvēju "La Liga" mačā, kā arī jaunāko vārtu guvēju UEFA Čempionu līgā.

"Barcelona", kurai vasarā bija jātiek galā ar finansiālajām problēmām un Mesi aiziešanu, sezonas ievadā traumēto spēlētāju saraksts ir garš, un Kūmans atzina, ka problēmas ir tieši uzbrukumā. Šajā ziņā Fati atgriešanās tika ļoti gaidīta, taču Kūmans, kurš pats šodienas spēli no tehniskās zonas vadīt nevarēs diskvalifikācijas dēļ, uzsvēra, ka negrasās sasteigt ar Fati sūtīšanu laukumā uz ilgāku laiku, nekā viņš šobrīd jūtas gatavs.

"Barcelona" Spānijas čempionātā piecās spēlēs guvusi deviņus punktus un nākamnedēļ aizvadīs nākamo Čempionu līgas maču, tiekoties ar "Benfica" izbraukumā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/barcelo...