Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Van Nistelrojs atvadās no Madrides "Real"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Van Nistelrojs atvadās no Madrides "Real"
Rūds van Nistelrojs svētdien "Santiago Bernabeu" atvadījās no Madrides karaliskā kluba
Foto: AP/ Scanpix

Abas puses ir vienojušās, un līgums parakstīts. Svētdien Rūds van Nistelrojs pirms kārtējās "La Liga" čempionāta spēles izmantoja iespēju atvadīties no "Santiago Bernabeu", lai pēcāk dotos uz Vāciju, kur turpmāko pusotru sezonu holandiešu futbolists pārstāvēs "Hamburger SV".

33 gadus vecais Nīderlandes uzbrucējs trīs ar pusi "Real" sastāvā pavadīto sezonu laikā kļuva par īstu karaliskā kluba ikonu, un svētdien Madrides klubam un līdzjutējiem pirms "La Liga" čempionāta spēles pret "Malaga" (2:0) bija iespēja no van Nistelroja atvadīties. Uzbrucējs, ikdienas drēbēs izejot uz laukuma, saņēma neviltotas atbalstītāju ovācijas un aplausus, no kluba prezidenta Florentino Peresa, ģenerāldirektora Horhes Valdano un komandas kapteiņa Guti saņemot piemiņas trofeju.

Van Nistelrojs starp Madrides karaliskā kluba līdzjutējiem vienmēr bijis cienīts un mīlēts, tāpēc futbolists pirms došanās uz Hamburgu nolēma savā un ģimenes vārdā pateikties viņiem par atbalstu šo trīs ar pusi kopā pavadīto sezonu laikā:

"Mīļais klubs un madristas [Madrides "Real" līdzjutēji - aut.], mēs nekad neaizmirsīsim šeit pavadīto laiku. Jau kopš pirmajā dienām jūs ļāvāt mums šeit justies kā mājās. Madride vienmēr būs mūsu sirdīs, arī tāpēc, ka šeit dzimuši mūsu bērni. Jūs mums vienmēr bijāt līdzās, atbalstījāt un palīdzējāt, tāpēc mēs vēlamies jums no sirds dziļumiem par to pateikties. Mēs izbaudījām ik mirkli, ko šeit pavadījām, tāpēc novēlam jums visu to labāko. Hala Madrid! aiziet."

Fakti par van Nistelroju

- Ar "Real" divreiz triumfējis "La Liga" (2006./2007.g un 2007./2008.g) un vienreiz izcīnījis Spānijas Superkausu (2008.g)
- 2006./2007. gada sezonā ar 25 gūtiem vārtiem kļuva par "La Liga" rezultatīvāko spēlētāju, iegūstot "Pichichi" trofeju.
- Uzstādījis rekordu, Madrides kluba sastāvā gūstoto visvairāk vārtus (17 vārti, 2006./2007.g) izbraukumā vienas sezonas laikā. Iepriekš kluba rekords (16 vārti) piederēja Ferencam Puškašam (1962./1963.g) un Ugo Sančesam (1988./1989.g).
- "Real "sastāvā guvis vārtus septiņās oficiālajās spēlēs pēc kārtas (pēdējreiz kāds to bija iespējis 1960. gadā).
- Ceturtais visu laiku labākais rezultativitātes koeficents (spēles/vārti) "Real" klubā. 97 oficiālajās spēlēs gūti 64 vārti - vidēji spēlē 0,67.
- Kļuvis par sezonas rezultatīvāko futbolistu trīs dažādos augstākās kategorijas čempionātos: Spānijas "La Liga", Anglijas Premjerlīgā un Nīderlandes "Eredivisie".
- Trešais visu laiku rezultatīvākais "Real" sastāvā vienā "La Liga" sezonā (25 vārti, 2006./2007.g sezonā). Viņu apsteidz tikai Alfredo Di Stefano (27, 1953./1954.g) un Ivans Zamorano (26, 1992./1993.g).
- FIFA iekļāvusi viņu starp 125 visu laiku labākajiem joprojām dzīviem esošajiem futbolistiem.

Saistītie raksti:
Van Nistelrojs pārceļas uz Hamburgu

Izmantotie resursi:
realmadrid.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-25 02:54, pirms 14 gadiem
Atgūstot vēl mazliet no vecās spēlēs, kļūt par Bundeslīgas rezultatīvāko varētu kļūt par viņa mērķi!

  +7 [+] [-]

, 2010-01-25 02:57, pirms 14 gadiem
Tas skaitliskais kopsavilkums tāds diezgan iespaidīgs, nevis kā te daži mēdz teikt, ka Real sastāvā viņš norietēja. Viņa karjeru diezgan spēcīgi regulē traumas, bet meistarība viņam nevīstoša.
Lai veicas jaunajā klubā!

     [+] [-]

, 2010-01-25 02:59, pirms 14 gadiem
yuka rakstīja: Tas skaitliskais kopsavilkums tāds diezgan iespaidīgs, nevis kā te daži mēdz teikt, ka Real sastāvā viņš norietēja. Viņa karjeru diezgan spēcīgi regulē traumas, bet meistarība viņam nevīstoša.
Lai veicas jaunajā klubā!
Real sastāvā, manuprāt tiešām ir sācies viņa noriets, jo vecums arī mazliet dara savu, tik spožš kā agrāk vairs nebūs!
Bet, meistarība tik tiešām viņam netrūkst, ja nebūs traumas, bundeslīgā vēl parādīs daudz ko!

  +2 [+] [-]

, 2010-01-25 03:00, pirms 14 gadiem
patiešām bīstams uzbrucējs! savulaik mēdza teikt, ka viņš no viena vārtu gūšanas momenta spēj iesist divus vārtus! novēlu to viņam arī turpmāk!
VAN THE MAN!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-25 14:48, pirms 14 gadiem
yuka rakstīja: Tas skaitliskais kopsavilkums tāds diezgan iespaidīgs, nevis kā te daži mēdz teikt, ka Real sastāvā viņš norietēja. Viņa karjeru diezgan spēcīgi regulē traumas, bet meistarība viņam nevīstoša.
Lai veicas jaunajā klubā!
Piekrītu! Tomēr Man Utd sastāvā Viņš spēlēja vēl izcilāk! Vienīgi viena sezona viņam nepadēvās traumas dēļ! United sastāvā viņš 150 spēlēs guva 95 vārtus! Katrā sezonā (izņemot vienu, kur viņam bija trauma) guva vairāk, kā 20 vārtus!

Bet lai Rūdim izdodas arī Vācijā kļūt par rezultatīvāko! Van The Man ir Manchester United Leģenda!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja