Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Real" līderis Vinisiuss: "Agrāk Spānija bija futbola zvaigžņu līga, tagad – rasistu līga"

Agris Suveizda

"Real" līderis Vinisiuss: "Agrāk Spānija bija futbola zvaigžņu līga, tagad – rasistu līga"
Karlo Ančeloti un Vinisiuss Žuniors. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas futbola čempionātā ļoti svarīgu uzvaru vakar svinēja "Valencia", kas mājās ar 1:0 pārspēja "Real Madrid", spēra platu soli pretī palikšanai augstākajā divīzijā un Karalisko klubu nostūma uz trešo vietu tabulā. Tomēr vakara galvenā tēma bija pavisam cita – kārtējās rasisma izpausmes pret vienu no "LaLiga" spīdekļiem Vinisiusu Žunioru, kurš mača gaitā pat prasījis maiņu un beigās tika noraidīts par nesavaldību un rupjību.

"Šī nebija ne pirmā, ne otrā, ne trešā reize – rasisms šajā līgā ir norma. Līga uzskata, ka tas ir normāli. Tāpat domā arī federācija un pretinieki. Tas ir ļoti skumji. Šī līga reiz piederēja Ronaldinju, Ronaldu, Krištianu un Mesi, bet tagad tā pieder rasistiem," sociālajos tīklos pēc spēles rakstīja Vinisiuss. "Tā ir skaista nācija, kas mani pieņēma un kuru es mīlu, taču tā pārējai pasaulei sevi pasniedz kā rasistu valsti. Man ir žēl to spāņu, kuri to visu neatbalsta, taču šodien Brazīlijā Spāniju uzskata par rasistu valsti. Un diemžēl, redzot visu, kas notiek katru nedēļu, man tam nav pretargumentu."

Galvenais treneris Karlo Ančeloti intervijā televīzijā tika lūgts novērtēt komandas sniegumu, taču itālietis nebija noskaņots to darīt: "Negribu runāt par futbolu. Vai gribat runāt par futbolu? Gribu runāt par to, kas notika, un tas ir daudz svarīgāk – daudz svarīgāk par zaudējumu. Tam, kas notika šodien, nevajadzētu notikt. Stadionam kliegt "pērtiķis", un spēlētājam tā dēļ lūgt viņu nomainīt…Ar šo līgu kaut kas nav kārtībā."

"Vinisiuss negribēja turpināt spēli. Teicu viņam, ka notiekošais nav taisnīgs un ka tā nav viņa vaina. Viņš turpināja spēlēt un saņēma bezjēdzīgu sarkano kartīti. Manuprāt, Vinisiuss ir viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē. Šādas rasisma epizodes nedrīkst notikt – tas bija viss stadions, nevis tikai kāda atsevišķa persona, kā tas bijis citos gadījumos. Tam ir jāpieliek punkts. Un es to pašu teiktu arī tad, ja būtu uzvarējuši ar 3:0," turpināja Ančeloti. "Kāds ir risinājums? Manuprāt, šādās reizēs ir jāaptur spēle. Ir skaidrs, ka tas nedrīkst turpināties, tas nav iespējams. Vinisiuss ir spēlētājs, pret kuru ir visvairāk pārkāpumu un kurš tiek visvairāk apvainots."

Vinisiuss noraidīts tika spēles pašā izskaņā, kad viņa reakcija publikai pārauga masveida konfliktā. Pretinieku iepļaukājušais Vinisiuss gan kļuva par vienīgo noraidīto spēlētāju, kamēr Ugo Duro par žņaugšanas paņēmienu nesaņēma pat brīdinājumu. Šosezon brazīlietis 32 spēlēs ir sakrājis desmit vārtus un deviņas rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/vinijr/status/1...
https://en.as.com/soccer/a-furious-...

     [+] [-]

, 2023-05-22 10:19, pirms 11 mēnešiem
diezgan pretīgi bija.. gan tiesnesis, gan Valensijas spēlētāji un Valensijas fani.. domāju, ka Peress šo tā neatstās..

     [+] [-]

, 2023-05-22 10:22, pirms 11 mēnešiem
mjā....izskatījās kā senos laikos...sen nebija nekas tāds redzēts

     [+] [-]

, 2023-05-22 10:23, pirms 11 mēnešiem
dakots rakstīja: mjā....izskatījās kā senos laikos...sen nebija nekas tāds redzēts
Spēli pret Atlētiem aizmirsi? Par lelli kura karājās zem tilta cilpā pakārta.

     [+] [-]

, 2023-05-22 10:49, pirms 11 mēnešiem
Ja tava vājā vieta ir tur, ja pretinieka fani zina, ka tevi tā varēs izsist no līdzsvara, tad nav jābrīnās, ka tas arī tiek darīts. Skarbi, protams, bet tas beigsies tikai tad, kad tādam kā tev, Vinisius, tas būs vienalga. Bet jo vairāk par to tiks vilkta ši gaudenā dziesma, jo lielāka iespēja, ka ar to nāksies saskarties atkal.

Protams, es to nerakstu lai attaisnotu briesmīgi "neaudzinātos" valensiešus. Runa ir par upura mentalitāti, par upura mentalitātes kultivēšanu un nespēju pacelties virs tā. Agrāk šādu spēju pacelties virs apvainojumiem sauca par VĪRIŠĶĪBU. (Ja sen neesat dzirdējuši šādu vārdu, pameklējiet vārdnīcās.)

     [+] [-]

, 2023-05-22 10:53, pirms 11 mēnešiem
mndvolk rakstīja: Ja tava vājā vieta ir tur, ja pretinieka fani zina, ka tevi tā varēs izsist no līdzsvara, tad nav jābrīnās, ka tas arī tiek darīts. Skarbi, protams, bet tas beigsies tikai tad, kad tādam kā tev, Vinisius, tas būs vienalga. Bet jo vairāk par to tiks vilkta ši gaudenā dziesma, jo lielāka iespēja, ka ar to nāksies saskarties atkal.

Protams, es to nerakstu lai attaisnotu briesmīgi "neaudzinātos" valensiešus. Runa ir par upura mentalitāti, par upura mentalitātes kultivēšanu un nespēju pacelties virs tā. Agrāk šādu spēju pacelties virs apvainojumiem sauca par VĪRIŠĶĪBU. (Ja sen neesat dzirdējuši šādu vārdu, pameklējiet vārdnīcās.)
Pareizi, jābrauc virsū upuriem nevis dalbajobiem

  +1 [+] [-]

, 2023-05-22 10:54, pirms 11 mēnešiem
krievi brēc, ka viņus Eiropā apbižo... bet laužas uz turieni, nevar dzīvot bez Eiropas...
brazīļi ņaud, ka viņus Spānijā apbižo... bet laužas uz turieni...

kaut kā savdabīgi...

  -2 [+] [-]

, 2023-05-22 10:59, pirms 11 mēnešiem
....vispār man šķiet muļķīgi apvainoties, ja tevi nosauc dzīvnieka vārdā, kuri ir mūsu "mazie brāļi"...ko tur profesionālam futbolistam apvainoties par pērtiķi? ...viens no maniem atbalstītajiem futbolistiem agrāk - Etoo, tak izskatījās pēc maza mērkaķēna, jo galvas forma un ausis ļoti līdzīgas formas, ausis gan mazākas, protams....ja ar viņu mācītos kopā skolā, tad viņam noteikti būtu tāda iesauka - un ne dēļ ādas krāsas...mums klasē bija Zirgs un Mamuts, tika saskatīta kaut kāda līdzība - un vai kāds apvainojās?
Cita lieta kā Zizū gadījums, kad sola drāzt tavu māsu, māti utt

     [+] [-]

, 2023-05-22 11:21, pirms 11 mēnešiem
sen nav bijušas tēmas par rasismu
pirmajā acu uzmetienā pat izlasīju rašisms

  +1 [+] [-]

, 2023-05-22 12:03, pirms 11 mēnešiem
Lai mazais raudātājs vairāk pievēršās spēlei, un beidz vainot visum nāciju kāda rupjāka tipa dēļ.

  +2 [+] [-]

, 2023-05-22 12:13, pirms 11 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Pareizi, jābrauc virsū upuriem nevis dalbajobiem
jābrauc virsū līgai, nevis dalbajobiem

     [+] [-]

, 2023-05-22 12:59, pirms 11 mēnešiem
huy rakstīja: jābrauc virsū līgai, nevis dalbajobiem
A varbūt es jau iekļāvu līgu pie "dalbajobiem"?

Līgai vienkārši jāuzliek banu skatītājiem tribīnēs un tad arī pats klubs sāks domāt kā tikt galā ar dalbajobiem.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-22 15:43, pirms 11 mēnešiem
rasisms nav pieljaujams, tachu vinsh nav nekaads upuris. cik shosezon jau bijushi konflikti, cik pretinieku speeleetaajiem vinsh ir sarunaajis augstpraatiigas rupjiibas, cik biezhi teelo, apelee pie tiesneshiem, speelee rupji, un par to vinjam nekas nav. tagad zheelojas par sarkano - nopietni? vienkaarshi iesita pretiniekam pa seju. un redzeesiet, ka nebuus papildu dsq, 1 speeli izlaidiis, nekaadas audzinoshas pieredzes, un viss shis taa saucamais "rasisms" turpinaasies arii taalaak. vinsh njirgaasies par pretiniekiem, vinji meegjinaas vinju aizskart visos iespejamajos veidos. un beigsies kaa Neimaaram - kad kaads beidzot salauziis.

     [+] [-]

, 2023-05-22 16:27, pirms 11 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: A varbūt es jau iekļāvu līgu pie "dalbajobiem"?

Līgai vienkārši jāuzliek banu skatītājiem tribīnēs un tad arī pats klubs sāks domāt kā tikt galā ar dalbajobiem.
Un ko tas liegums apmeklēt spēles dos? Vienmēr būs nākamais vietā. Efektīgāk būtu tādam Vinisiusam noalgot labu psihologu kas iemācīs neļaut sevi ietekmēt šmurguļu provokācijām. Lai dod pretī ar savu spēli un rezultāta veidošanu. Jo mazāk uz pretīgajiem saukļiem reaģēs, jo, ar laiku, mazāk tos izmantos kā zemisku taktiku spēlētāju izsišanai no spēles ritma.

     [+] [-]

, 2023-05-22 16:37, pirms 11 mēnešiem
Lai cik arī arogants un kaitinošs būtu Vinnijs, neviens nav pelnījis šādu attieksmi tikai dēļ ādas krāsas. Šāda rīcība ir pelnījusi bargu sodu.

     [+] [-]

, 2023-05-22 17:06, pirms 11 mēnešiem
Hose Girtinho rakstīja: Lai cik arī arogants un kaitinošs būtu Vinnijs, neviens nav pelnījis šādu attieksmi tikai dēļ ādas krāsas. Šāda rīcība ir pelnījusi bargu sodu.
kur tur ādas krāsa? ...pērtiķi NAV melni! ...viņi ir spalvaini...un ko vispār ņemt galvā ja salīdzina ar dzīvnieku?...dāmas, tak regulāri kladzina, ka visi vīrieši ir cūkas!...tu esi apvainojies par to vai smejies? ..šeit tas pats un nosaukt par pērtiķi nav ne rasisms , ne apvainojums - drīzāk uzslava, jo neviens cilvēks nespēj fiziski to, ko šis dzīvnieks!

     [+] [-]

, 2023-05-22 17:15, pirms 11 mēnešiem
dakots rakstīja: kur tur ādas krāsa? ...pērtiķi NAV melni! ...viņi ir spalvaini...un ko vispār ņemt galvā ja salīdzina ar dzīvnieku?...dāmas, tak regulāri kladzina, ka visi vīrieši ir cūkas!...tu esi apvainojies par to vai smejies? ..šeit tas pats un nosaukt par pērtiķi nav ne rasisms , ne apvainojums - drīzāk uzslava, jo neviens cilvēks nespēj fiziski to, ko šis dzīvnieks!
labs domu gājiens😀

     [+] [-]

, 2023-05-22 17:36, pirms 11 mēnešiem
Vinicius to ir pelnījis ar savu pretīgo uzvedību