Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Sevilla" šķiras arī no Sampaoli un atlaiž otro treneri sezonā

Agris Suveizda

"Sevilla" šķiras arī no Sampaoli un atlaiž otro treneri sezonā
Horhe Sampaoli. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA--STATS Perform/DPA. UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināliste "Sevilla" atbrīvojusi galveno treneri Horhi Sampaoli, informējis Spānijas futbola klubs. Argentīnieša vietu ieņems Hosē Luiss Mendilivars, kurš līdzšinējā karjerā lielākoties trenējis basku klubus un iepriekš trenēja "Alaves".

Sampaoli oktobrī atgriezās Seviljas komandas galvenā trenera amatā, taču nacionālajā čempionātā vienībai pēc 26 kārtām nav izdevies pacelties augstāk par 14. vietu. Svētdien "Sevilla" ar 0:2 zaudēja "Getafe" komandai, kas tagad ir pozīciju augstāk. Izkrišanas zonu "Sevilla" apsteidz tikai par diviem punktiem - 18. vietā ir cits krīzē esošs liels klubs "Valencia".

Seškārtējā Eiropas līgas čempione "Sevilla" šajā sezonā aizcīnījusies līdz ceturtdaļfinālam, kurā tiksies ar Mančestras "United". Sezonu pie Andalūzijas kluba stūres sāka Julens Lopetegi, kurš amatu ieņēma kopš 2019. gada jūnija.

Sampaoli jau 2016./2017.gada sezonā vadīja Seviljas vienību, Spānijas meistarsacīkstēs izcīnot ceturto vietu. Pēcāk viņš pārņēma Argentīnas izlases grožus līdz 2018.gadā pēc izstāšanās Pasaules kausa astotdaļfinālā Sampaoli zaudēja amatu. Turpinājumā viņš vadīja Brazīlijas vienības "Santos" un Beluorizonti "Atletico Mineiro", bet iepriekšējā sezonā argentīnietis bija pie Marseļas "Olympique" stūres.

Karjeras laikā Sampaoli vadījis arī komandas Čīlē, Ekvadorā, Peru un Argentīnā, kā arī Čīles valstsvienību, kurai 2015.gadā palīdzēja triumfēt "Copa America".

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-03-21 20:24, pirms gada
Pareizi būtu: jau otrais treneris uzraksta atlūgumu.

Komandu īpašnieku vēsturiskais lobijs pie medijiem - kāpēc žurnālists vai vnk teksta autors uzskata ka tieši klubam ir “taisnība”?