Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Bažas par nemieriem Katalonijā liek pārcelt nākamās nedēļas "El Clasico"

Rolands Eliņš

Bažas par nemieriem Katalonijā liek pārcelt nākamās nedēļas "El Clasico"
"Barcelona" uzbrucējs Antuāns Grīzmans. Foto: David Ramirez/PACIFIC PRE/SIPA/Scanpix

Spānijas Futbola federācija oficiāli apstiprinājusi, ka 26. oktobrī paredzētā grandu cīņu Spānijas čempionātā starp Madrides „Real” un „Barcelona” nenotiks, tai tiekot pārceltai uz citu datumu, par ko abiem klubiem jāvienojas līdz pirmdienai.

Ilgi gaidītais „El Clasico” šoreiz sakritis ar jaunu politisko krīzi Katalonijā. Pirmdien Spānijas tiesa piesprieda cietumsodus deviņiem Katalonijas neatkarības kustības līderiem par viņu dalību, pēc Spānijas varas iestāžu ieskatiem, nelikumīga referenduma organizēšanā, kas sāka jaunus protestus Katalonijā, cilvēkiem izejot ielās. Tiek ziņots, ka protesta gājienos ievainoti 96 cilvēki.

Protesta gājieni paredzēti arī 26.oktobrī, kas jau iepriekš radīja bažas par lielās futbola spēles rīkošanu šajā dienā, it īpaši, ja ņem vērā, ka „Real” ir Spānijas galvaspilsētas klubs. Spānijas „La Liga” vadība izteica priekšlikumu šo maču aizvadīt Madridē, bet atbildes spēli pārcelt uz Kataloniju, taču šo ierosinājumu noraidīja abas komandas savu sen saplānoto grafiku dēļ.

Attiecīgi lieta nonāca Spānijas Futbola federācijā, kas pieņēma lēmumu spēli pārcelt. Abām komandām līdz 21. oktobrim jāvienojas par derīgu datumu, kad spēli aizvadīt „Camp Nou” stadionā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  -3 [+] [-]

, 2019-10-18 14:18, pirms 5 gadiem
Jā, karsti iet Katalonijā. Pirms diviem gadiem, 27.oktobrī kataloņi pasludināja neatkarību no Spānijas, ko, protams, Madride bloķēja. Tagad, kad arestēti vairāki kataloņu līderi, ne šīs vien futbola sacensības tiks izjauktas. Te ta krīze, visticāmākais, tikai augs augumā. Par notiekošo kataloņu zemē, kāds raksts te:

Drīzāk Spānija(okupants) ies bojā, nekā...

  +3 [+] [-]

, 2019-10-18 15:40, pirms 5 gadiem
marexs rakstīja: Jā, karsti iet Katalonijā. Pirms diviem gadiem, 27.oktobrī kataloņi pasludināja neatkarību no Spānijas, ko, protams, Madride bloķēja. Tagad, kad arestēti vairāki kataloņu līderi, ne šīs vien futbola sacensības tiks izjauktas. Te ta krīze, visticāmākais, tikai augs augumā. Par notiekošo kataloņu zemē, kāds raksts te:

Drīzāk Spānija(okupants) ies bojā, nekā...,-nek%C4%81-katalo%C5%86i-piek%C4%81psies-c%C4%AB%C3%B1%C4%81-par-savu-zemi
Paldies par nevienam nezināmo info, Mr. Obvious!

  +2 [+] [-]

, 2019-10-18 15:43, pirms 5 gadiem
domaaju, ka praatiigs leemums, lai arii Barcai no sportiskaa viedoklja, protams, vieglaak buutu uzvareet ellee, kaadu cieminjiem no madrides uztaisiitu stadionaa.
tomeer nevareetu garanteet RM droshiibu (taa kaa agraa speele, vinjiem buutu jaaierodas dienu ieprieksh un jaapaliek pa nakti), tas viss saaktu liidzinaaties Bocas-Rivera nemieriem, ko nevienam nevajag.
liels jautaajums, kas notiks ar naakamajaam Barcas maajas speeleem. ja saakas Honkongas variants, sekas var buut radikaalas visaas dziives jomaas.

     [+] [-]

, 2019-10-18 17:50, pirms 5 gadiem
Vai tad jau nebija apstiprināts 18. decembris?