Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" pamatvārtsargs ter Stēgens operācijas dēļ izlaidīs sezonas sākumu

Agris Suveizda

"Barcelona" pamatvārtsargs ter Stēgens operācijas dēļ izlaidīs sezonas sākumu
Marks Andrē ter Stēgens pret Minhenes "Bayern" (2:8). Foto: Fotoagentur Sven Simon/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" paziņojis, ka Vācijas izlases vārtsargam Markam Andrē ter Stēgenam šodien tiks veikta operācija, lai mazinātu risku savainot ceļgala patellas cīpslu.

"Man tiks veikta ceļgala cīpslas ķirurģiskā iejaukšanās. Kopā ar medicīnas ekspertiem izspriedām, ka ir jāveic šāda tīrišana, jo šajā sezonā brīžiem radās iekaisums," sociālajos tīklos informē vārtsargs. "Tā ir proaktīva iejaukšanās, lai novērstu savainojumus un sagatavotos nākotnei. Esmu mierīgs un pozitīvi raugos uz šo situāciju – drīzumā atgriezīšos."

Ter Stēgens savā paziņojumā kā iespējamo atlabšanas laiku minēja dažas nedēļas, taču medijos tiek lēsts, ka vācu vārtsargu darbībā neredzēsim divus mēnešus. Spānijas čempionāta jaunā sezona sāksies jau 12. septembri, bet Čempionu līgas grupu turnīra sākums gaidāms pēc diviem mēnešiem jeb 20. un 21. oktobrī. Vācijas izlase septembrī uzsāks Nāciju līgas turnīru, tiekoties ar Spāniju un Šveici.

Atgādinām, ka "Barcelona" vakar pavēstīja par galvenā trenera Kikes Setjēna atlaišanu un vēlēšanu pārcelšanu no nākamā gada vasaras uz pavasari. Tāpat klubs solīja jauno galveno treneri nosaukt tuvākajās dienās un informēt par citām vērienīgām izmaiņām pirmajā komandā. Spānijas mediji ir pārliecināti, ka jaunā galvenā trenera lomai ir izvēlēts Nīderlandes valstsvienības vadītājs Ronalds Kūmans, kurš savulaik pats spēlēja "Barcelona" un vēlāk bija arī trenera asistents.

28 gadus vecais ter Stēgens Katalonijas grandā aizvadīja sesto sezonu. 2014. gadā viņš par 12 miljoniem eiro tika nopirkts no Menhengladbahas "Borussia" un pirmajās divās sezonās bija čīlieša Klaudio Bravo dublieris.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.com/en/foot...