Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas izlases pussargam Matam jauns līgums ar ''Valencia''

Spānijas izlases pussargam Matam jauns līgums ar ''Valencia''
Huans Manuels Mata
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas izlases futbolists Huans Manuels Mata parakstījis jaunu līgumu ar savu pašreizējo komandu ''Valencia''. Līguma termiņš gan palicis tāds pats kā līdz šim (līdz 2012. gadam), taču spēlētāja maciņš turpmāko sezonu laikā kļūs biezāks.

Ilgu laiku īsti nebija skaidrs, vai 21 gadus vecais pussargs, par kura pakalpojumiem nopietnu interesi izrāda vairāki Eiropas vadošie klubi, ieskaitot ''Liverpool'', ''Barcelona'' u.c., arī turpmāk paliks Valensijā, taču kļuvis zināms, ka par spīti spāņu kluba finansiālajām problēmām un citu klubu viņam veltīto uzmanību, Mata nolēmis palikt komandā. Līguma termiņš jaunajam futbolistam palicis spēkā tāds pats, kāds bijis līdz šim – līdz 2012. gadam, taču mainījies tikai tas, ka turpmāk Matas maciņš būs biezāks.
Tiek lēsts, ka, ja kāds klubs vēlēsies izpirkt futbolista līgumu, tam būs jāliek galdā 90 miljonus eiro.

2007. gadā Mata sāka regulāri spēlēt ''Valencia'' lielās komandas rindās un pēdējās divas sezonas aizvadījis tiešām lieliski. Lai arī klubs vēlējās ar talantīgo spēlētāju noslēgt ilgtermiņa līgumu, tomēr, ņemot vērā drūmo finansiālo stāvokli, tas pašlaik nav iespējams.
''Šis solis (algas palielināšana) noteikti ir kā pateicība viņam par lieliskām divām sezonām. Mēs esam ļoti apmierināti ar jauno līgumu,'' sacīja Matas aģents un tēvs vienā personā Huans Manuels Mata.

Savukārt ''Valencia'' kluba sporta direktors Fernando Gomezs noliedza baumas, ka tuvākajā laikā Mata varētu atstāt ''Valencia'': Mēs neesam saņēmuši nekādus oficiālus priekšlikumus no viņa un es nedomāju, ka kaut kas tāds varētu notikt arī tuvākajā nākotnē.''

Spānijas izlases rindās Mata jau aizvadījis septiņas spēles, kuru laikā pārspējis pretinieku komandu vārtsargus trīs reizes.

Izmantotie resursi:
skysports.com

  +1 [+] [-]

, 2009-11-17 00:23, pirms 14 gadiem
Visiem līguma laušanas kompensācijas summas baigi uzkāpušas, protams, diez vai kāds maksās par Matu 90 miljonus, bet nodrošināties pret spēlētāja zaudēšanu arī vajag.