Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Racing" jaunais īpašnieks gatavs iejaukties "Barcelona" un "Real" divcīņā

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

"Racing" jaunais īpašnieks gatavs iejaukties "Barcelona" un "Real" divcīņā
Ahsans Ali Sajeds
Foto: AP/ Scanpix

Spānijas futbola kluba "Racing Santander" jaunais īpašnieks, indiešu biznesmenis Ahsans Ali Sajeds, kurš savulaik dibinājis "Western Gulf Advisory" ieguldījumu kompānīju un Santanderas klubu iegādājās janvāra beigās, ir ticības pilns, ka viņa komanda tuvākajā nākotnē spēs sastādīt nopietnu konkurenci abiem valsts grandiem - "Barcelona" un Madrides "Real".

"Kad Spānijas čempionātu šodien vēro miljoniem cilvēku visā pasaulē, pirmās divas komandas, kas uzreiz ienāk prātā, ir "Barcelona" un Madrides "Real". Kā jau esmu izteicies publiski, es apgādāšu klubu ar visu nepieciešamo, lai "Racing" augtu un attīstītos futbola pasaulē, tāpēc ticu, ka starp šem diviem klubiem ir vieta arī trešajam. Visa pamatā ir sava talanta pierādīšana uz laukuma 90 minūšu garumā. Kurš spēlēs labāk, tas uzvarēs," sarunā ar pazīstamā "The Times of India" laikraksta žurnālistiem izteicies 36 gadus vecais Sajeds.

"Mūsu komandai ir ļoti daudz potenciāla, lai spētu pienācīgi konkurēt ar šiem diviem burvīgajiem klubiem ["Barcelona" un "Real"], kas vienmēr demonstrē labu, izklaidējošu futbolu."

Kopš "Racing" kluba īpašnieku maiņas (22. janvārī) komanda jau pieredzējusi pirmās pārmaiņas. Proti, galvenā trenera amatā Migelu Anhelu Portugālu nomainījis Marselino, bet spēlētāju rindas papildinājis meksikāņu talants Džovanni dos Santušs, kurš līdz sezonas beigām tiks īrēts no Anglijas Premjerlīgas vienības "Tottenham Hotspurs".

"Kad mums vasarā būs vairāk laika, viennozīmīgi lūkosim komandai pievienot vēl vairāk talanta. Tas gan noteikti nenozīmē, ka, ja esi agresīvi noskaņots un kluba kasē regulāri ieplūst lielas naudas straumes, tu uzreiz paveiksi brīnumus.

Es personīgi vēlos, lai klubs augtu neatlaidīgi, lēnām, taču vienlaikus arī spēcīgi, lai ilgtermiņā nostiprinātu savas pozīcijas. Es esmu iemīļojis vairākus spēlētājus. Varbūt arī es nevaru viņus visus piesaistīt mūsu klubam, taču laika gaitā es īpašiem futbolistiem noteikti atklāšu savu patiku un pieķeršanos.

Tik daudz naudas es pagaidām vēl neesmu nopelnījis, turklāt, kā jau esmu atzīmējis, nevēlos būt pārāk agresīvs saistībā ar darījumiem, taču mēs vēlamies piesaistīt labus talantus. Cik tāds talants varētu būt vērts, to lems kluba tehniskais personāls, bet, lai vai cik daudz būs nepieciešams labākā talanta piesaistei, būsim gatavi tādu summu iztērēt," izsakās Indijas biznesmenis.

"Racing Santander" aizvadītajā nedēļas nogalē savā laukumā ar 3:2 pārspēja "Sevilla" un šajā Spānijas čempionāta sezonā pēc aizvadītām 23 kārtām ar izcīnītiem 25 punktiem ieņem 13. vietu 20 klubu konkurencē. Tikmēr Spānijas Karaļa kausa ("Copa del Rey") izcīņā Santanderas klubs šosezon apstājās jau 1/16 finālā, kur atzina 2. līgas komandas "Cordoba" pārākumu. Līdz šim kluba 98 gadus ilgajā vēsturē labākais sasniegums Spānijas čempionātā ir 2007./2008. gada sezonā izcīnītā sestā vieta.

Izmantotie resursi:
soccernet.espn.go.com

  +3 [+] [-]

, 2011-02-14 17:44, pirms 13 gadiem
Tas padarītu La Liga tikai interesantāku!

  -2 [+] [-]

, 2011-02-14 17:48, pirms 13 gadiem
Viņa makam, iespējams, ir liels potenciāls, bet ne jau komandai.

  +5 [+] [-]

, 2011-02-14 17:52, pirms 13 gadiem
Cipa MCity, jaa??

  +1 [+] [-]

, 2011-02-14 17:54, pirms 13 gadiem
Nuu vēl viens shiitty tipa klubs, nu cerams ienesīs jaunas vēsmas la ligā kas jau sāk palikt neinteresanta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-02-14 18:00, pirms 13 gadiem
Worst Case Ontario rakstīja: Labu, ka nav vēl viens ManUre tipa īpašnieks, kurš tikai liek parādus uz sūda kluba
kas ir ManUre?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-02-14 18:51, pirms 13 gadiem
jauki! patiesaam buutu intresantaak, bet maupraat ilgi ir jaauag lai izauktu lidz taada liimenja klubiem kads ir Barca un real!

  +4 [+] [-]

, 2011-02-14 18:55, pirms 13 gadiem
fc barcelona the best rakstīja: jauki! patiesaam buutu intresantaak, bet maupraat ilgi ir jaauag lai izauktu lidz taada liimenja klubiem kads ir Barca un real!
Messi,Xavi uz Racing un jau tuvāk Barcelonai.

  +1 [+] [-]

, 2011-02-14 19:20, pirms 13 gadiem
grūti no zaudētājiem uztaisīt vinētājus. nejau spēlētāju ziņā, bet domāšanas ziņā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-02-14 19:55, pirms 13 gadiem
Bullshit.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-14 23:38, pirms 13 gadiem
Alexij rakstīja: oi, nesmīdini, indieti. vēl viens kurš domā ka par naudu var visu. nu nevar un nevarēs
Ar Naudu to klubu var padarīt konkurētspējīgu.