Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas kauss: "Barcelona" ar vienu kāju pusfinālā, "Real" iegūst pārsvaru

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Spānijas kauss: "Barcelona" ar vienu kāju pusfinālā, "Real" iegūst pārsvaru
Lionels Mesi trīs reizes ieraidīja bumbu "Real Betis" vārtos
Foto: AFP/ Scanpix

Trešdienas un ceturtdienas vakaros Spānijas futbola laukumos norisinājās Karaļa kausa izcīņas ("Copa del Rey") 1/4 fināla pirmās spēles. Vietu pusfinālā praktiski nodrošināja "Barcelona", kas, Lionelam Mesi gūstot "hat-trick", savā laukumā ar 5:0 (1:0) sakāva "Real Betis". Savukārt Madrides "Real" valsts galvaspilsētas derbijā savā "Santiago Bernabeu" ar 3:1 (1:1) apspēlēja "Atletico Madrid".

Ceturtdaļfināla cīņas trešdienas vakarā uzsāka saistošais "Villarreal" un pašreizējās Karaļa kausa īpašnieces "Sevilla" savstarpējais duelis dzelteno zemūdeņu mājvietā. Abas vienības nudien izspēlēja īstu trilleri, kas noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 3:3. Cīņas gaitā mājinieki divas reizes ieguva divu vārtu pārsvaru (2:0 un 3:1), tomēr pamanījās to izsēt un uz Seviļu dosies, atrodoties ne tajā labvēlīgākajā situācijā (viesos, visticamāk, derēs tikai uzvara). Divus vitāli nepieciešamus vārtus "Sevilla" labā guva uzbrucējs Alvaro Negredo, kurš ar pieciem rezultatīviem sitieniem kausa izcīņas labāko vārtu guvēju sarakstā ieņem dalītu otro vietu.

Tikmēr trešdienas vēlajā spēlē "Barcelona" pussargs Lionels Mesi 2010. gada pasaules labākā futbolista titula iegūšanu atzīmēja ar trīs vārtu guvumiem jeb "hat-trick", palīdzot katalāņu vienībai savā "Camp Nou" ar 5:0 (1:0) pārspēt vienīgo no šīs sezonas kausa apritē palikušajām zemāko līgu pārstāvēm "Real Betis ("Liga Adelante"). Jāsaka, ka viesi, iespējams, gan bija pelnījuši gūt kaut vienus goda vārtus, jo laika gaitā "Betis" futbolisti ar savu ciešo presingu nereti sagādāja problēmas katalāņu aizsardzībai, lai gan paši tā arī nespēja apturēt "Barcelona" zvaigžņoto uzbrukumu. Rezultāts tika atklāts tikai pirmā puslaika izskaņā (44. min), kad mājinieku kontu ar elegantu vārtu guvumu atvēra neviens cits kā Mesi. Tiesa, pēc mirkļa viesi varēja panākt izlīdzinājumu - tika norībināts Hosē Pinto sargāto katalāņu vārtu pārliktnis. Līdz otrā puslaika vidum argentīnietis guva vēl divus vārtus, nodrošinot sev "hat-trick" un panākot komandai 3:0, savukārt mača pēdējās 15 minūtēs Pedro Rodrigess un Sejdu Keita ar precīziem raidījumiem uzstādīja galarezultātu. Nav jābūt futbola ekspertam, lai apzinātos, ka "Barcelona" praktiski jau nodrošinājusi vietu starp četrām labākajām vienībām.

Nelielu, taču acīmredzamu soli pretīm pusfinālam jeb duelim pret "Barcelona" spēra "Almeria", kas savā laukumā ar minimālo 1:0 pārspēja Lakorunjas "Deportivo". Vienīgie vārti mačā tika gūti 34. minūtē, kad apaļo priekšmetu savos vārtos neveiksmīgi ieraidīja viesu aizsargs Olavs Rindarojs, lai gan visi lauri pienākas "Almeria" pussargam Huanam Manuelam Ortisam.

Visbeidzot, noslēdzošajā duelī ceturtdienas vakarā "Santiago Bernabeu" stadionā savā starpā tikās divas nesamierināmās Madrides sāncenses - "Real" un "Atletico". Kaut arī viesi jau septītajā minūtē prata izvirzīties vadībā, no neliela attāluma bumbu tukšos vārtos ieraidot Djēgo Forlanam, šajā derbijā nenoliedzams pārsvars piederēja Žozē Mourinju vadītajai karaliskajai vienībai, kas noslēgumā izcīnīja pelnītu uzvaru ar divu vārtu pārsvaru - 3:1. Rezultātu mājinieki izlīdzināja 14. minūtē, kad pēc Anhela di Marijas izpildītā stūra sitiena ar galvu netverami sita Serhio Ramoss, 60. minūtē Krištianu Ronaldu izmantoja veiklu Mesuta Ezila piespēli un izvirzīja vadībā jau "Real", bet slideno 2:1 par 3:1 mača pašā izskaņā pārvērta otro vārtu līdzautors Ezils. Jāatzīmē gan, ka otrā puslaika sākumā pie rezultāta 1:1 izcilu iespēju otrreiz izvirzīt vadībā viesus neizmantoja Forlans, kurš parocīgā epizodē tomēr pamanījās raidīt bumbu pret vārtu stabu. Tāpat labu sniegumu "Atletico" vārtos nodemonstrēja Davids de Heja. Protams, pirms atbildes spēles pāra favorītes statusu saglabā "Real".

"Copa del Rey"

1/4 fināls, pirmā spēle

DatumsLaiksPārisRezultātsVārti
12.01.1121:00Villarreal - Sevilla3:3 (2:1)Kani 24' Rosi 29' Rubens 55' - Negredo 39' 60' Aleksis 88'
12.01.1123:00Barcelona - Real Betis5:0 (1:0)Mesi 44' 62' 73' Pedro 75' Keita 82'
13.01.1121:00Almeria - Deportivo1:0 (1:0)Ortiss 34'
13.01.1123:00Real Madrid - Atletico Madrid3:1 (1:1)Ramoss 14' Ronaldu 61' Ezils 90' - Forlans 7'

Atbildes spēles norisināsies nākamās nedēļas vidū - 18., 19. un 20. janvārī.

Spēļu video apskati:
Villarreal 3:3 Sevilla
Barcelona 5:0 Real Betis
Almeria 1:0 Deportivo
Real Madrid 3:1 Atletico Madrid

Izmantotie resursi:
MARCA.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-01-14 07:45, pirms 13 gadiem
Real spēlē tiesneši gan nebija līmenī

  -2 [+] [-]

, 2011-01-14 07:46, pirms 13 gadiem
element* rakstīja: Real spēlē tiesneši gan nebija līmenī
Es gan teiktu kad notiesāja normāli kas tur tik slikts bija ?

  +4 [+] [-]

, 2011-01-14 08:59, pirms 13 gadiem
aNnounced rakstīja: Es gan teiktu kad notiesāja normāli kas tur tik slikts bija ?
Noraustījās Bernabeu priekšā. Par daudz atļāva visādiem dzīvniekiem (tb Ramoss) izvērsties.
Pirms Real otrā gola laukuma vidū bija neapšaubāms pārkāpums pret Aguero.

  +7 [+] [-]

, 2011-01-14 11:02, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Noraustījās Bernabeu priekšā. Par daudz atļāva visādiem dzīvniekiem (tb Ramoss) izvērsties.
Pirms Real otrā gola laukuma vidū bija neapšaubāms pārkāpums pret Aguero.
Tā mūsdienās varētu teikt par daudzām spēlēm, it īpaši ja ir vieni favorīti bet otri nē, runājot par šo tēmu, atmiņā nāk Eiropas čempis, kur vācieši Verpakovski pļāva nost kā vien gribēja

     [+] [-]

, 2011-01-14 12:55, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Noraustījās Bernabeu priekšā. Par daudz atļāva visādiem dzīvniekiem (tb Ramoss) izvērsties.
Pirms Real otrā gola laukuma vidū bija neapšaubāms pārkāpums pret Aguero.
Te gan jāpiebilst, ka arī Atletico nedaudz palīdzēja - pirmajā golā Aguero bija aizmugurē. Bet nu tur aizmugure gan bija tik minimāla, ka par baigo kļūdu to nevar nosaukt.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-14 18:36, pirms 13 gadiem
Prieks par Barcu!

  +2 [+] [-]

, 2011-01-14 20:35, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Te gan jāpiebilst, ka arī Atletico nedaudz palīdzēja - pirmajā golā Aguero bija aizmugurē. Bet nu tur aizmugure gan bija tik minimāla, ka par baigo kļūdu to nevar nosaukt.
Nevar salīdzināt iespējamu kļūdu aizmugures situācijā ar gļēvumu un pārliecīgu pietāti mājinieku priekšā. It kā centās abiem ļaut spēlēt, bet mājinieki tādas dāvanas dabūja, ka prieks.
Par tādiem izklupienu kā CR pret Ujfaluši dod arī tiešo sarkano un mediji bļaustās "Palīgā, tehniskos futbolistus sit!"
Ramoss par savu vienlīdz pretīgo izklupienu no muguras pret Aguero pat dzelteno nenopelnīja.
Kauns vnk.