Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas kauss: solis tuvāk "El Clasico" derbijam finālā

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Spānijas kauss: solis tuvāk "El Clasico" derbijam finālā
"Almeria" vārtsargs Estebans "Camp Nou" kapitulēja piecas reizes
Foto: AFP/ Scanpix

Trešdienas vakarā aizvadītas abas Spānijas Karaļa kausa izcīņas ("Cope del Rey") pusfināla pirmās spēles. Vietu finālā praktiski nodrošinājusi "Barcelona", kas savā laukumā ar 5:0 (4:0) sakāva "Almeria", savukārt Madrides "Real" viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja titula īpašnieci "Sevilla", arīdzan sperot platu soli pretīm izšķirošajai kārtai.

Madrides karaliskajai vienībai spraigā un skaļiem atgadījumiem bagātā mačā izdevās viesos apturēt pašreizējo kausa īpašnieci "Sevilla" un ar vienu kāju iekāpt finālā. Jau trešo oficiālo spēli pēc kārtas "Real" izcīnīja uzvaru ar minimālo 1:0, un otro spēli pēc kārtas vienīgos vārtus madridiešu labā guva francūžu uzbrucējs Karims Benzemā.

Uzvaras vārtus Benzemā guva jau 17. minūtē, kad bijušais "Lyon" līderis pēc sadarbības ar Mesutu Ezilu mājinieku soda laukumā tika garām diviem mājinieku aizsargiem un no diezgan asa lenķa ar precīzu raidījumu pārspēja Andresu Palopu - skaisti vārti. Turpinājumā īsi pirms pirmā puslaika izskaņas Luišs Fabianu, jau ticis garām Ikeram Kasiljasam un raidījis bumbu tukšu vārtu virzienā, šķietami panāca izlīdzinājumu, taču apaļo priekšmetu uz pašas vārtu līnijas apturēja madridiešu aizsargs Rauls Albiols. Tiesa, kā pēcāk bija redzams televīzijas kamerās, bumba, iespējams, tomēr bija likumīgi šķērsojusi vārtu līniju.

Pēc puslaiku pārtraukuma andalūzieši bija motivēti reabilitēties par tiesneša lēmumu neieskaitīt vārtus, tomēr ar vārtu gūšanas izdevību veidošanu Seviļas futbolistiem radās problēmas, turklāt viesiem piederēja neliels teritoriālais pārsvars. 10 minūtes pirms pamatlaika beigām Ronaldu bija pavisam, pavisam tuvu, lai dubultotu "Real" pārsvaru, savukārt laukuma otrā galā mača izskaņā pēc bistama momenta nedaudz garām madridiešu vārtiem sita Alvaro Negredo. Lai nu kā, 1:0 Žozē Mourinju padoto labā, un atbildes mačā Madridē andalūziešiem nāksies paveikt varoņdarbu, lai saglabātu cerības aizstāvēt titulu.

Jāpiemin, ka pēc finālsvilpes "Real" vārtsarga Kasiljasa virzienā tika raidītas ūdens pudeles, vienai arīdzan sasniedzot mērķi, proti, viesu kapteini. Vārtu vīrs gan incidentā nopietnas traumas neguva.

Tikmēr vakara vēlajā spēlē "Barcelona" savā "Camp Nou" stadionā veikli izrēķinājās ar "Almeria" vienību, kas pirms pāris mēnešiem līgas ietvaros tās laukumā tika pazemota ar 8:0. Mača sākums liecināja, ka, iespējams, arī šoreiz gaidāma pamatīga sagrāve, jo jau pirmo 16 minūšu laikā Almērijas komandas vārtsargam Estebanam nācās kapitulēt trīs reizes.

Pirmie divi vārti lielā mērā norakstāmi uz paša vārtu vīra sirdsapziņas, kurš nespēja tikt galā ar ne tiem precīzākajiem un spēcīgākajiem sitieniem Lionela Mesi un Davida Viljas izpildījumā. 16. minūtē Mesi lieliskā stilā guva savus otros vārtus spēlē un uz rezultātu tablo uzstādīja 3:0, bet pusstundas atzīmē nu jau graujošo 4:0 panāca Pedro Rodrigess, kurš sitienā ar galvu ļoti precīzi raidīja bumbu vārtu augšējā stūrī pēc Čavi Ernandesa teicami izpildītas standartsituācijas izspēles.

Spēles turpinājumā katalāņiem radās vēl vairākas labas vārtu gūšanas izdevības, bīstami sitieni, taču šoreiz savā vietā bija Estebans, vairākkārt glābjot savu komandu no kārtējā vārtu zaudējuma un neļaujot pietuvoties nepatīkamajam 0:8. Tiesa, no piektajiem vārtiem "Almeria" tomēr neizbēga, un trīs minūtes līdz pamatlaika beigām uz maiņu uznākušais Sejdu Keita izmantoja vienreizēju Mesi piespēli un, klīniski noslēdzot uzbrukumu, pārliecinoši ieraidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī. 5:0, un šī pāra uzvarētājs praktiski noskaidrots. Atzīmējot viesu paveikto, "Barcelona" vārtsargs Pinto 90 minūšu garumā tikai vienreiz tā patiesi glāba savu komandu pēc laba Alberta Krusata tālsitiena, tāpat pie rezultāta 0:4 teicamu izdevību izgājienā pret katalāņu vārtu vīru neizmantoja Henoks Goitoms (sitiens nedaudz garām vārtiem).

Pēc trešdienas vakara spēlēm vēl ticamāks kļūst variants, ka šajā sezonā futbola draugus "Copa del Rey" finālā sagaida "El Clasico" derbijs. Pēdējoreiz abi grandi - "Barcelona" un Madrides "Real" - Spānijas kausa izcīņas finālmačā tikušies 1990. gadā, kad ar 2:0 pārāki bija katalāņi.

"Copa del Rey"

Pusfināls, pirmā spēle

DatumsLaiksPārisRezultātsVārti
26.01.1121:00Sevilla - Real Madrid0:1 (0:1)Benzemā 15'
26.01.1123:00Barcelona - Almeria5:0 (4:0)Mesi 9' 16' Vilja 11' Pedro 30' Keita 87'

Atbildes spēles plānots aizvadīt 2. februārī.

Izmantotie resursi:
MARCA.com

1 2 50 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-01-27 14:28, pirms 13 gadiem
būs EL Clasico, bet uzvarētajs jau skaidrs

  +5 [+] [-]

, 2011-01-27 14:41, pirms 13 gadiem
db01 rakstīja: būs EL Clasico, bet uzvarētajs jau skaidrs
MR

  +2 [+] [-]

, 2011-01-27 14:46, pirms 13 gadiem
kāpēc tad uz Kasiljasu meta pudeles?
tas Albiola seivs bija wtf. ģeniāli. uzskatu, ka vārtu guvums tur nebija. tiesnesis nospēlēja izcili, lai gan tur situācija bija tik nesaprotama, ka līnijtiesnesis vienkārši uzminēja. bumba nešķērsoja vārtu līniju par 100%. jāslavē tikai un vienīgi Albiols.

  -2 [+] [-]

, 2011-01-27 14:47, pirms 13 gadiem
Neredzu iemeslu "Real" faniem priecāties par vēl vienu "El Clasico". It kā ar pirmo jau nepietika. Bet gan jau būs jāspēlē tā vai tā. No tā var izbēgt tikai zaudējot "Sevilla".

p.s.- Benzemā atkal izvilka "Real". Un ņemot vērā "Real" pēdējā laika sniegumu savā laukumā, es "Sevilla" potenciālo uzvaru izbraukumā par varoņdarbu vis nesauktu.

     [+] [-]

, 2011-01-27 14:53, pirms 13 gadiem
termometrs rakstīja: kāpēc tad uz Kasiljasu meta pudeles?
tas Albiola seivs bija wtf. ģeniāli. uzskatu, ka vārtu guvums tur nebija. tiesnesis nospēlēja izcili, lai gan tur situācija bija tik nesaprotama, ka līnijtiesnesis vienkārši uzminēja. bumba nešķērsoja vārtu līniju par 100%. jāslavē tikai un vienīgi Albiols.
Un tagad? Vispār jau tur no 100 leņķiem rādīja un tikai ar video atkārtojuma palīdzību varētu fiksēt/nefiksēt vārtu guvumu, bet no leņķa manis pievienotajā attēlā bumba ir vārtos.
';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:01, pirms 13 gadiem
AndrisC rakstīja: a zin kāda bauda būs ka Copa Del Rey finalā RM uzfukātu Barcu , un ka es tev varētu pirāgus iebazt sejā Ta kā spēle vel nav bijusi , nav jēgas neko spriest
Ja tā notiktu, tad es pats personīgi Tevi apsveiktu un paspiestu roku, jo tikai retais klubs, pēc pazemojuma spēj atgūties uzvarēt pāri darītājus jau nākamajā tikšanās reizē.
Es tikai saku, ka šobrīd "Real" spēlē daudz sliktāk, nekā pirms pirmā "El Clasico", bet "Barca" spēlē tik pat labi. No tā arī izdaru zināmus secinājumus.

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:02, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ja tā notiktu, tad es pats personīgi Tevi apsveiktu un paspiestu roku, jo tikai retais klubs, pēc pazemojuma spēj atgūties uzvarēt pāri darītājus jau nākamajā tikšanās reizē.
Es tikai saku, ka šobrīd "Real" spēlē daudz sliktāk, nekā pirms pirmā "El Clasico", bet "Barca" spēlē tik pat labi. No tā arī izdaru zināmus secinājumus.

Man trukst vardu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:10, pirms 13 gadiem
AndrisC rakstīja: Es ta pēc zaudējumu atkopos Bet nu tas ka Real nerāda to sniegumu tādu kadu no viņiem gaida , tas ir skaidrs un tas ka Barca rāda fantastisku spēli arī skaidrs , bet nu es lieku lielas ceribas uz to ka Real panjems Karaļa kausu!
Nu, būtībā pirms katras spēles izredzes ir 50:50, ja tiekas 2 "milži". Domāju, ka "Real" lielākas cerības vajadzētu likt uz Iguaina atgriešanos pirms sezonas pēdējā (?) "El Clasico", jo bez uzbrukuma katalāņus uzvarēt ir praktiski neiespējami.

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:12, pirms 13 gadiem
Sorry, par "spamu", bet pievienošu vēl labāku bildi. Iepriekšējā arī mani līdz galam nepārliecināja. ';

  +1 [+] [-]

, 2011-01-27 15:14, pirms 13 gadiem
Arbeola saves the game.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-01-27 15:15, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Sorry, par "spamu", bet pievienošu vēl labāku bildi. Iepriekšējā arī mani līdz galam nepārliecināja.
nu hz, pēc idejas vārtu stabs ir tikpat plats kā vārtu līnija. bildē izskatās, ka bumba ir pieskārusies vārtu stabam, kas nozīmē, ka tā nav pilnīgi šķērsojusi līniju.
bet nu, hz. es tikai izsaku savu viedokli.

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:16, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Sorry, par "spamu", bet pievienošu vēl labāku bildi. Iepriekšējā arī mani līdz galam nepārliecināja.
Ko tu ar to gribi pieradit,ta bija simtadla,bet linij tiesnesis ir tikai cilveks,cik gadijumu bija kad vel realakus vartus neieskaita,tagad tavas bildes neko nemainis!

Ludzu 100% gaols,bet vinu neieskaitija!

Vacija-Anglija PC 2010!
';

  -2 [+] [-]

, 2011-01-27 15:20, pirms 13 gadiem
AndrisC rakstīja: nu nez skatisies ka Adebajors spēs pastiprināt Real uzbrukumu! Bet nu Iguains pietrūkst ļoti ka viņam beidzot aizgaja spēle Real sastavā ta uzreiz trauma , bet nu nekas Benzema ar Adebajoru paradis klasi !
Abi jau uzbrukumā diez vai spēlēs. Gribēju jau kaut ko teikt par Adi, bet nepārliecina viņš šosezon. Joprojām uzskatu, ka pie vainas narkotikas. Zālīte palēnina reakciju un vēl visu ko. Par Togo uzbrucēja meistarību nešaubos (vienmēr paticis šis uzbrucējs), šaubos tikai par viņa [ne]formu. Benzemā gan sāk iespēlēties (par ko īpaši nebēdājos, jo Karims jau kopš Lionas laikiem ir mans favorīts; lai tik progresē).

  -1 [+] [-]

, 2011-01-27 15:22, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Abi jau uzbrukumā diez vai spēlēs. Gribēju jau kaut ko teikt par Adi, bet nepārliecina viņš šosezon. Joprojām uzskatu, ka pie vainas narkotikas. Zālīte palēnina reakciju un vēl visu ko. Par Togo uzbrucēja meistarību nešaubos (vienmēr paticis šis uzbrucējs), šaubos tikai par viņa [ne]formu. Benzemā gan sāk iespēlēties (par ko īpaši nebēdājos, jo Karims jau kopš Lionas laikiem ir mans favorīts; lai tik progresē).
Pedejas divas speles ko redzeju Benzema rali iznieko savus monetus,vinam pec momentu daudzima vaidzetu but divi,tris goli spele,bet shis tik iznieko savas izdevibas!
Neiederas vinsh Reala un viss!

  -1 [+] [-]

, 2011-01-27 15:24, pirms 13 gadiem
termometrs rakstīja: nu hz, pēc idejas vārtu stabs ir tikpat plats kā vārtu līnija. bildē izskatās, ka bumba ir pieskārusies vārtu stabam, kas nozīmē, ka tā nav pilnīgi šķērsojusi līniju.
bet nu, hz. es tikai izsaku savu viedokli.
Bumba ir jau aiz staba, tikai skatu punkts ir tāds. Pirms spēriena bumba būtībā bija šķērsojusi vārtu līniju, kas pēc noteikumiem nozīmē vārtu guvumu. Pirmajā bildē tiešām šķiet, ka bumba, iespējams, vēl nav pāri vārtu līnijai, bet otrajā vairs nē.

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:25, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Bumba ir jau aiz staba, tikai skatu punkts ir tāds. Pirms spēriena bumba būtībā bija šķērsojusi vārtu līniju, kas pēc noteikumiem nozīmē vārtu guvumu. Pirmajā bildē tiešām šķiet, ka bumba, iespējams, vēl nav pāri vārtu līnijai, bet otrajā vairs nē.
Aizmirsti,tas neko nemainas,Real uzvareja un punkts!

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:26, pirms 13 gadiem
Modritis rakstīja: Pedejas divas speles ko redzeju Benzema rali iznieko savus monetus,vinam pec momentu daudzima vaidzetu but divi,tris goli spele,bet shis tik iznieko savas izdevibas!
Neiederas vinsh Reala un viss!
Kāpēc tad Ronaldu pēdējās 2 spēlēs nesit vārtus? Nav momentu? - Domāju, ka "Real" vadība daudz labāk par Tevi zina, cik vērtīgs un talantīgs ir Benzemā.

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:26, pirms 13 gadiem
Karims saforsēja ar pāreju uz "Real". Varēja vēl mierīgi vienu sezonu Francijā aizvadīt. A tagad izaugsme ir uz vietas.

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:27, pirms 13 gadiem
Modritis rakstīja: Pedejas divas speles ko redzeju Benzema rali iznieko savus monetus,vinam pec momentu daudzima vaidzetu but divi,tris goli spele,bet shis tik iznieko savas izdevibas!
Neiederas vinsh Reala un viss!
To pašu Tavuprāt arī Igvains dara, neviens Tev nav labs.
Kurš tad ir tas ūberuzbrucējs, kam ir vieta Real?

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:28, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Bumba ir jau aiz staba, tikai skatu punkts ir tāds. Pirms spēriena bumba būtībā bija šķērsojusi vārtu līniju, kas pēc noteikumiem nozīmē vārtu guvumu. Pirmajā bildē tiešām šķiet, ka bumba, iespējams, vēl nav pāri vārtu līnijai, bet otrajā vairs nē.
nu, Tu neiedevi bildi, kur ir redzams, ka bumba ir aiz staba. gan pirmajā, gan otrajā bildē nav iespējams saprast vai tā ir piespiesta pie staba, vai nav. līdz ar to nevar precīzi pateikt, ka bumba līniju šķērsoja. tā pat, kā nevar teikt, ka tā to nešķērsoja.

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:29, pirms 13 gadiem
Modritis rakstīja: Aizmirsti,tas neko nemainas,Real uzvareja un punkts!
Es tikai ieliku, lai cilvēki redzētu, ka Albiola "seivs" patiesībā bija objektīva tiesnešu kļūda. Tas arī viss. Pēc taisnības tātad bija jābūt 1:1, bet tāds ir futbols un kļūdīties ir cilvēcīgi.

  -1 [+] [-]

, 2011-01-27 15:30, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Kāpēc tad Ronaldu pēdējās 2 spēlēs nesit vārtus? Nav momentu? - Domāju, ka "Real" vadība daudz labāk par Tevi zina, cik vērtīgs un talantīgs ir Benzemā.
Ja zik cik vinsh ir vertigs,tad kapec Mourinijo mekle aizstajeju Iguainam viniem tacu ir Benzema!

Mourinijo viena preses konfirence taica apm taa,Benzema spele uz komandu,vinsh censhas,bet vinsm nekas nesanak,ja mana komanda Karvalio un Ramos sit vaiarak golus ka Benzema tad tas nav pareizi un ar to kkas ir jadara!

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:33, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: To pašu Tavuprāt arī Igvains dara, neviens Tev nav labs.
Kurš tad ir tas ūberuzbrucējs, kam ir vieta Real?
Es neesmu treneris vai tik liels parzinejs lai pateiktu ka shis speletais der taja vai shaja komanda,bet skaidrs ir viens,Benzema tur nav vietas!
Man ka Real fanam ir gruti noskatities ka Benzema iznieko savus momentus! Igains ari izniekoja,bet vinsh ari daudz sita,Benzema regularaja sezona ir tikai divi goli,neksiata CL,SC!
Tas par kko liecina!

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:40, pirms 13 gadiem
termometrs rakstīja: nu, Tu neiedevi bildi, kur ir redzams, ka bumba ir aiz staba. gan pirmajā, gan otrajā bildē nav iespējams saprast vai tā ir piespiesta pie staba, vai nav. līdz ar to nevar precīzi pateikt, ka bumba līniju šķērsoja. tā pat, kā nevar teikt, ka tā to nešķērsoja.
Ja bumba būtu piespiesta pie staba, tad būtu citādāk, bet tā stabam pieskārās tikai tad, kad Albiols to jau sita ārā no vārtiem. Līnijai tā jau bija pāri. Vismaz otrajā bildē tas ir labāk saprotams.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-27 15:40, pirms 13 gadiem
Nu ko, tas jau tikai laika jautājums, kad redzēsims Mouriņo EPL.

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:44, pirms 13 gadiem
Modritis rakstīja: Es neesmu treneris vai tik liels parzinejs lai pateiktu ka shis speletais der taja vai shaja komanda,bet skaidrs ir viens,Benzema tur nav vietas!
Man ka Real fanam ir gruti noskatities ka Benzema iznieko savus momentus! Igains ari izniekoja,bet vinsh ari daudz sita,Benzema regularaja sezona ir tikai divi goli,neksiata CL,SC!
Tas par kko liecina!
Domāju, ka, piemēram, Fergusons gan zinātu, ko darīt ar Benzemā "Real" arī Sneiders un Robens nebija vajadzīgi, vai ne?

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:49, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ja bumba būtu piespiesta pie staba, tad būtu citādāk, bet tā stabam pieskārās tikai tad, kad Albiols to jau sita ārā no vārtiem. Līnijai tā jau bija pāri. Vismaz otrajā bildē tas ir labāk saprotams.
ārait, bet situācija ir diskutējama, tāpēc ir vieta gan vienam, gan otram viedoklim. tāpēc es palikšu pie sava... nebija gols!!1
a kāpēc Kasiljasu apmētāja ar pudelēm savā stadionā?

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:51, pirms 13 gadiem
Mojo Jojo rakstīja: Karims saforsēja ar pāreju uz "Real". Varēja vēl mierīgi vienu sezonu Francijā aizvadīt. A tagad izaugsme ir uz vietas.
Pilnīgi iespējams. Varēja arī aiziet uz klubu, kur sistēma ir pakārtota progresam, nevis progress sistēmai. Kaut ko dzirdēju par Benzemā iespējamo izīrēšanu OM. Tas būtu lielisks pavērsiens francūža karjerā, tomēr šobrīd tas neizskatās reāli.

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:53, pirms 13 gadiem
termometrs rakstīja: ārait, bet situācija ir diskutējama, tāpēc ir vieta gan vienam, gan otram viedoklim. tāpēc es palikšu pie sava... nebija gols!!1
a kāpēc Kasiljasu apmētāja ar pudelēm savā stadionā?
Domā, ka tie bija "Real" fani? Es par to stipri šaubos.

     [+] [-]

, 2011-01-27 15:55, pirms 13 gadiem
Mail Online | Jose Mourinho issues...

izskatās, ka Mourinjo varētu būt atpakaļ EPL jau nākamsezon. tas varētu izvērsties ļoti interesanti, it sevišķi jautājums par to, kuru klubu viņš izvēlētos (viņš nosauc MU, City un Chelsea) domāju, ka jebkurš no minētajiem būtu gatavs viņu ņemt, neraugoties uz šīsezonas rezultātiem (ar noteikumu, ka AF beidz karjeru)
1 2 50 komentāri