Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Bilbao spēles galotnē šokē "Atletico", sasniedzot Spānijas Superkausa finālu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bilbao spēles galotnē šokē "Atletico", sasniedzot Spānijas Superkausa finālu
Bilbao "Athletic" futbolists Jerajs Alvaress svin vārtu guvumu. Foto: Albert Gea/Reuters/Scanpix

Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā notiekošās Spānijas Superkausa izcīņas finālā savā starpā spēkosies Madrides "Real" un Bilbao "Athletic", Basku zemes klubam šovakar pamatlaika beigu daļā iesitot divus vārtus četru minūšu laikā un ar 2:1 pieveicot Madrides "Atletico".

• 2021. gadā notikušajos trijos atlētu derbijos starp Madridi un Bilbao pa reizei abas komandas izcīnīja uzvaras ar 2:1, kā arī vienreiz mačs beidzās ar neizšķirtu 0:0. Pagājušās sezonas Spānijas čempionei "Atletico" miniturnīrs Rijādā bija laba iespēja kaut nedaudz reabilitēties par neizteiksmīgo sniegumu "La Liga" čempionātā šosezon.

• Cīņas sākums madridiešiem padevās patiešām iespaidīgs - jau mača desmitajā sekundē bumbu vārtos raidīja portugāļu talants Žoau Fēlikss, tomēr par nelaimi viņam un "Atletico" komandai tiesneši fiksēja aizmugures stāvokli.

• Pirmajā puslaikā krietni bīstamāk uzbruka "Atletico", tomēr madridieši nespēja izmantot savas iespējas. Pēc Tomā Lemāra kritiena soda laukumā Bilbao par mata tiesu izglābās no uz saviem vārtiem piešķirtas pendeles, pēcāk arī paši aktīvāk apdraudot pretinieku cietoksni.

• Spēle kļuva jautrāka pēc pārtraukuma, kad "Atletico" vienība izvirzījās priekšgalā pēc Lemāra izpildīta stūra sitiena, bumbai pieslēdzoties Fēliksam. Atlēcienā no vārtu konstrukcijas tā atsitās pret Bilbao un Spānijas izlases vārtsarga Unaja Simona muguru, ieripojot vārtos - 1:0 Madrides labā.

• Bilbao pēdējā pusstundā veica ofensīvu, "Atletico" slovēņu vārtsargam Janam Oblākam madridiešus glābjot pēc Iņigo Martinesa un Iņaki Viljamsa sitieniem no tuvas distances. Tomēr 77. minūtē pēc Ikera Munjana izpildītā stūra Jerajs Alvaress sitienā ar galvu pārspēja Oblāku - 1:1.

Basku zemes klubs bija "uz viļņa", nākamajos uzbrukumos smailē nonākot Iņaki Viljamsa 19 gadus vecajam brālim Niko Viljamsam, kurš ar savu otro iespēju izvirzīja Bilbao vienību vadībā - 2:1.

• Madrides "Atletico" katastrofālo galotni "papildināja" urugvajiešu aizsarga Hosē Marijas Himenesa izdarītais rupjais pārkāpums, futbolistam saņemot tiešo sarkano kartīti.

• Spānijas Superkausa fināls starp Madrides "Real" un Bilbao "Athletic" komandām 16. janvārī sāksies pulksten 19:00 pēc Latvijas laika.

Spānijas Superkauss

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Barcelona – Real Madrid2:3 pag.L. de Jongs 42' Alba 83' – Vinisiuss 25' Benzemā 72' Valverde 98'
Atletico – Athletic1:2Simons (s.v.) 62' – Alvaress 77' Viljamss 81'
Real Madrid - ?16.01.