Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

''Barcelona'' vēl nav reģistrējusi jaunpienācējus, ''Chelsea'' iesaistās cīņā par de Jongu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Barcelona'' vēl nav reģistrējusi jaunpienācējus, ''Chelsea'' iesaistās cīņā par de Jongu
Frenkijs de Jongs. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas ''La Liga'' nav ļāvusi reģistrēt starpsezonā piesaistītos futbolistus ''Barcelona'' komandai, jo tai, lai arī izdevies vasarā ģenerēt 600 miljonu eiro lielus ienākumus, ar to nav gana, lai uzlabotu finanšu rādītājus. Iespējama ir vairāku spēlētāju pārdošana, Londonas ''Chelsea'' izrādot interesi gan par Frenkiju de Jongu, gan Pjēru Emeriku Obamejangu.

Spānijas ''La Liga'' klubs ''Barcelona'' šajā starpsezonā bijusi aktīva spēlētāju tirgū, līdz šim piesaistot Robertu Levandovski, Rafinju, Žilu Kundē, Andreasu Kristensenu un Frenku Kesiju. Pie tam, tā noslēdza jaunu līgumu ar Usmanu Dembelē, kopumā starpsezonā iztērējot 150 miljonus eiro. Tāpat nav izslēgts, ka no Mančestras ''City'' uz Barselonu pārcelsies Bernardu Silva.

Līdz šim neviens no starpsezonā piesaistītajiem futbolistiem nav reģistrēts. ''La Liga'' informējusi, ka līdz sezonas atklāšanas mačam jau šajā nedēļas nogalē pret ''Rayo Vallecano'' tai jāuzlabo savi finanšu rādītāji, lai tā varētu reģistrēt gan piesaistītos futbolistus, gan noslēgto līgumu ar Dembelē.

Šajā vasarā tā par 500 miljoniem eiro pārdeva 25 % tās vietējās televīzijas tiesības divos dažādos darījumos investīciju uzņēmumam ''Sixt Street''. Darījuma termiņš ir 25 gadi. Vēlāk tā pārdeva 24.5% kapitāldaļas no tās uzņēmuma ''Barca Studios'' kompānijai ''Socios.com'' par aptuveni 100 miljoniem eiro, bet arī ar to nebija gana, lai ''La Liga'' ļautu reģistrēt spēlētājus.

Lai tas izdotos, tiek izvērtēta iespēja pārdot atsevišķus futbolistus, bet ar citiem tā cenšas vienoties par algas samazinājumu. Šādas sarunas šobrīd tiek vestas ar Žerāru Pikē un Serhio Busketu, bet trešdien Barselonā ieradās Frenkija de Jonga un Martina Braitvaita aģenti, lai pārrunātu spēlētāju nākotni.

Par Nīderlandes futbolistu de Jongu lielu interesi izrāda Mančestras ''United'', kuras galvenais treneris ir cits holandietis Eriks ten Hags. Jūlijā klubi bija vienojušies par aptuveni 85 miljonu vērtu transfēru, taču futbolists pagaidām Barselonu pamest nesteidzas. Galvenais iemesls tam gan ir tāds, ka ''Barcelona'' ir de Jongam parādā aptuveni 17 miljonus sterliņu mārciņas un viņš nepametīs klubu, kamēr šī summa nebūs izmaksāta. ''Barcelona'' vēlas, lai spēlētājs paliktu Spānijas klubā, taču pie nosacījuma, ja spēlētājs piekrīt algas samazinājumam, kā arī vienojas par sešu miljonu sterliņu mārciņu saņemšanas no tā, ko klubs viņam nav izmaksājis.

Bez ''United'' interesi par futbolistu izrāda cits Premjerlīgas klubs ''Chelsea'', kurš, pie tam, ir gatavs piesaistīt Pjēru Emeriku Obamejangu, kurš uz Spāniju pārcēlās 2021./2022. gada sezonas vidū, pārnākot no Londonas ''Arsenal''. ''Chelsea'' galvenais treneris Tuhels jau ir reizi strādājis ar Obamejangu, spēlētājam iesitot 79 vārtus Dortmundes ''Borussia'' sastāvā, kad tās treneris bija līdzšinējais ''Chelsea'' speciālists.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/soccer-...
https://www.skysports.com/football/...

     [+] [-]

, 2022-08-11 12:00, pirms 2 gadiem
Interesanti, ko Barsa darīs, ja varēs piereģistrēt tikai dažus? Pārējiem pussezonu būs jāpavada tikai trenējoties?

     [+] [-]

, 2022-08-11 15:23, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Interesanti, ko Barsa darīs, ja varēs piereģistrēt tikai dažus? Pārējiem pussezonu būs jāpavada tikai trenējoties?
Diez vai līdz tam nonāks, jo gan jau Frenkijs beigās piekritīs algas samazinājumam vai tiks pārdots.
Bet, teorētiski, viņi varētu pievienoties citam klubam par velti, ja būtu vēlme.

     [+] [-]

, 2022-08-13 10:30, pirms 2 gadiem
pa kuru brīdi šie dabūja Kundē no Seviļas?