Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Kruifs: ''Madrides ''Real'' nogurst vairāk nekā ''Barcelona''''

Kruifs: ''Madrides ''Real'' nogurst vairāk nekā ''Barcelona''''
''Real'' pussargs Anhels di Marija
Foto: AP/Scanpix

Leģendārais, bijušais Nīderlandes izlases un ''Barcelona'' spēlētājs un treneris Johans Kruifs izskaidrojis, kāpēc Madrides ''Real'' futbolisti nogurst vairāk nekā ''Barcelona'' spēlētāji, tādējādi uzrādot salīdzinoši vājākus rezultātus nekā viņu niknākie konkurenti.

Kādā intervijā (pēc izbraukuma mača pret ''Deportivo'' 0:0) Madrides ''Real'' treneris Žozē Mourinju kā vienu no galvenajiem neveiksmes iemesliem iegūt trīs punktus minēja to, ka viņa padotie bija noguruši pēc Čempionu līgas mača (viesos pret ''Lyon'' 1:1). Savs viedoklis par to ir Johanam Kruifam (63), kurš savulaik vairākas sezonas pārstāvēja ''Ajax'' un ''Barcelona'', pēc karjeras beigām astoņus gadus (1988.-1996.g.) strādāja par ''Barcelona'' treneri, bet pēc amata pamešanas turpināja klubam sniegt dažādus padomus. 2009. gada beigās Kruifs tika iecelts par Katalonijas izlases stūrmani, stājoties trenera amatā pirmo reizi 13 gadu laikā.

''Barselonai ir mazāk problēmu nekā ''Real'', lai arī abas aizvada vismaz divus mačus nedēļā. Galvenā atšķirība starp abiem klubiem – spēles stils. Tieši tāpēc saspringtā grafika dēļ madridieši cieš vairāk. ''Barcelona'' vienmēr visās spēlēs dominē un kontrolē bumbu. Savukārt ''Real'' daudz vairāk nogurst, jo pie bumbas allaž tiek tālu no pretinieku ierakumiem. Tas nozīmē, ka ''Real'' spēlētājiem nepieciešams daudz vairāk skraidīt, turklāt gan aizsardzībā, gan uzbrukumā,'' iesāk Kruifs.

''Madridieši var viegli uzvarēt. Viņiem ir daudz lielisku spēlētāju, kuri vienmēr veido bīstamus vārtu gūšanas momentus. Taču pienāk brīdis, kad spēlētāji nogurst un tad nākas maksāt par pārlieku lielu darbu iepriekšējos mačos,'' savu domu gājienu pauda pazīstamais holandietis.

Jāpiemin, ka pērnā gada martā, pateicoties sasniegumiem kataloniešu kluba rindās gan kā spēlētājam, gan trenerim, Kruifs tika iecelts par ''Barcelona'' kluba goda prezidentu, taču jau jūlijā viņam šo godu atņēma jaunais kluba prezidents Sandro Rosels.Tāpat vērts atzīmēt, ka tieši Kruifs bija tas, kurš Barselonā ieviesa ''tiki-taka'' spēles stilu (tiek izmantotas īsas piespēles).

Izmantotie resursi:
www.marca.com

  -1 [+] [-]

, 2011-03-11 13:39, pirms 13 gadiem
Arī tapēc, ka Barcā ir motori centrā: Xavi un Injesta...

 +14 [+] [-]

, 2011-03-11 13:44, pirms 13 gadiem
Cristiano Ronaldo17 rakstīja: Arī tapēc, ka Barcā ir motori centrā: Xavi un Injesta...
a kas liedz Real ieguut taadus motorus? Vnk Barcaa speelee ilgi speeleetaaji, nevis taka real 2vas sezonas (labi ja) un tiek paardoti!
Vairaak nekaa puse Barcas speeleetaaji ir vinju audzeeknji un ar gadiem kraajas pieredze,rezultaaats!
Barca veido futbola veesturi!
Slēpts komentārs: sasmejies

 +15 [+] [-]

, 2011-03-11 14:04, pirms 13 gadiem
sasmejies rakstīja: lielie experti!!! jus abi neko nerubījat un arī Kruifs ir idiņš. ja jau viņš bija tik labs treneris kapēc viņu nomainija? domā Mourinjo to visu neredz? ja Real nevar vinnēt, tas nozīme ka nevar. kāds vēl bļa nogurums???
kruifs jau tiešām no futbola neko nesaprot

ar galvu domā?

  +9 [+] [-]

, 2011-03-11 14:08, pirms 13 gadiem
sasmejies rakstīja: lielie experti!!! jus abi neko nerubījat un arī Kruifs ir idiņš. ja jau viņš bija tik labs treneris kapēc viņu nomainija? domā Mourinjo to visu neredz? ja Real nevar vinnēt, tas nozīme ka nevar. kāds vēl bļa nogurums???
Dažiem gudriniekiem, kuru futbola sapratne atšķirībā no Kruifa ir tik liela kā cūkai no nanotehnoloģijām, varu paskaidrot arī sīkāk un ar piemēru - pavisam svaigu. Barca kontrolē bumbu un nevis kustas tik daudz pati, kā veica daudz piespēļu, savukārt pretinieks dabū spēlēt bez bumbas veicot daudz lieku metru. Piem. Pēc 1. puslaika Barcelona - Arsenal - Londonas spēlētāji kopumā bija noskrējuši par 1 km vairāk nekā katalonieši (NTV komentētāju dati) - tagad padomājiet tagad paši - cik svaigi būsiet pēc 90 min skriešanas pateiks ka tev atšķirībā no Pētera, Jura utt. vēl jānoskrien vēl pāris km????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-03-11 14:41, pirms 13 gadiem
Onka rakstīja: Dažiem gudriniekiem, kuru futbola sapratne atšķirībā no Kruifa ir tik liela kā cūkai no nanotehnoloģijām, varu paskaidrot arī sīkāk un ar piemēru - pavisam svaigu. Barca kontrolē bumbu un nevis kustas tik daudz pati, kā veica daudz piespēļu, savukārt pretinieks dabū spēlēt bez bumbas veicot daudz lieku metru. Piem. Pēc 1. puslaika Barcelona - Arsenal - Londonas spēlētāji kopumā bija noskrējuši par 1 km vairāk nekā katalonieši (NTV komentētāju dati) - tagad padomājiet tagad paši - cik svaigi būsiet pēc 90 min skriešanas pateiks ka tev atšķirībā no Pētera, Jura utt. vēl jānoskrien vēl pāris km????
UEFA lapā ir pieejama statistika par visu laukumā esošo spēlētāju kopējiem noskrietiem kilometriem. Tevis pieminētajā spēlē Barsas spēlētāji kopā noskrēja 115.9 km, Arsenāla - 111.1 km. Salīdzinājumam Lionas un Real spēlē: 112.2 pret 110.6. Spriežot pēc šīm spēlēm, īstenība ir tieši pretēja izteiktajam pieņēmumam! Tomēr atšķirības ir niecīgas, un es šaubos, ka uz tāda pamata var būvēt patiesas teorijas un izskaidrojumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-11 14:54, pirms 13 gadiem
sasmejies rakstīja: lielie experti!!! jus abi neko nerubījat un arī Kruifs ir idiņš. ja jau viņš bija tik labs treneris kapēc viņu nomainija? domā Mourinjo to visu neredz? ja Real nevar vinnēt, tas nozīme ka nevar. kāds vēl bļa nogurums???
Kruifs netrenee nopietnaa liimenii, jo vinjam ir probleemas ar sirdi...
un par to skrieshanu tieshaam taa nemaz nav - Barca gandriiz katraa speelee noskrien vairaak par pretinieku. nezinu, varbuut var vienmeeriigaak skriet un nav jaaveic taadi izraavieni kaa aizsargaajoties, bet kopeejaa km Barcai nav mazaaka kaa pretiniekiem.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-11 15:03, pirms 13 gadiem
Magnijs rakstīja: UEFA lapā ir pieejama statistika par visu laukumā esošo spēlētāju kopējiem noskrietiem kilometriem. Tevis pieminētajā spēlē Barsas spēlētāji kopā noskrēja 115.9 km, Arsenāla - 111.1 km. Salīdzinājumam Lionas un Real spēlē: 112.2 pret 110.6. Spriežot pēc šīm spēlēm, īstenība ir tieši pretēja izteiktajam pieņēmumam! Tomēr atšķirības ir niecīgas, un es šaubos, ka uz tāda pamata var būvēt patiesas teorijas un izskaidrojumus.
Grūti spriest - atkārtoju tikai to ko jau minēja NTV komentētāji. Diemžēl nevarēju atrast UEFA lapā minētos ciparus vispār. Protams tas, ka noraidīja RvP vajadzēja samazināt kopējo km skaitu, taču ne tik ļoti , ka lai atšķirība būtu tik jūtama.

     [+] [-]

, 2011-03-11 15:37, pirms 13 gadiem
Starp citu, Kruifs jau vairs nav Barcelonas goda prezidents. Šo titulu viņam piešķīra Laporta neilgi pirms sava prezidentūras termiņa beigām, daļēji, protams, tas bija PR gājiens. Kad vasarā pēc vēlēšanām viņu nomainīja Rosels, viņš pateica, ka par goda prezidenta piešķiršanu esot bijis jābalso kluba socios, grasījās arī šādu pasākumu rīkot, bet Kruifs pats pasteidzās un atdeva atpakaļ to goda zīmi, kas tika piešķirta, jo negrasījās tur iet un kaut ko čakarēties Rosela plānprātību dēļ.

     [+] [-]

, 2011-03-11 15:49, pirms 13 gadiem
Nu Arsenal vs Barcelona speeles raadiitaajus nav gluzhi objektiivi skatiities jo Arsenal pat neciinijaas par bumbu centraa bet burtiski tikai STAAVEEJA aizsardziibaa ( pat 11 speeleetaaju sastaavaa ) es saskaitiiju kaadu 7 Arsenal uzbrukumus kas tika liiidz Barsas soda laukumam... Intresanti shos datus buutu paskatiities barsas vs real ieksh El Clasico

     [+] [-]

, 2011-03-11 16:02, pirms 13 gadiem
AndrisC rakstīja: A jēga no šādas lobēšanas , paprasat Zidānam , Ronaldo , Carlosam poh kam, tie atkal teiks ka Real labāki , asāki , stiprāki utt. Vienalga kas nāk tas saka savu un kad reiz vinjus izpi* kartīgi tad sākas tam kaja sapēja , tam olas maisija , jopt jēga no šādiem rakstiem tik uzkurina un viss!
Taisnība par 100%. Kruifs ir Barsas cilvēks un vienmēr būs par viņiem. Jā, Barsa, neapšaubāmi, šobrīd ir labākā pasaulē pēc rādītās spēles. Taču Madride jau tagad pamazām uzlabo savu sniegumu. Kad spēlētāji būs labi saspēlējušies un parādīsies stabilitāte, nenotiks nepārtraukta spēlētāju maiņa, tad pēc kāda laika viņi būs bieds jebkuram pretiniekam. Un domāju, ka šoreiz prezidents Peress ļaus Mourinju strādāt, neatkarīgi no šī gada Madrides rezultātiem. Pretējā gadījumā viņš vienkārši nevinnēs drīz gaidāmajās kluba prezidenta vēlēšanās.

  -2 [+] [-]

, 2011-03-11 16:32, pirms 13 gadiem
Kruifs: ''Madrides ''Real'' nogurst vairāk nekā ''Barcelona''''

<<

Lai viņš to pasaka sejā C. Ronaldo Šamais tak vienmēr joņo kā nenormāls visas 90 minūtes! Varbūt nav Real visi spēlētāji tādi atlēti kā Ronaldo, bet nevajag nolikt, ka Real izpumpējas kā sētas mieti! Katram klubam ir savas stiprās puses!

  +1 [+] [-]

, 2011-03-11 16:47, pirms 13 gadiem
Wembley rakstīja: Kruifs: ''Madrides ''Real'' nogurst vairāk nekā ''Barcelona''''

<<

Lai viņš to pasaka sejā C. Ronaldo Šamais tak vienmēr joņo kā nenormāls visas 90 minūtes! Varbūt nav Real visi spēlētāji tādi atlēti kā Ronaldo, bet nevajag nolikt, ka Real izpumpējas kā sētas mieti! Katram klubam ir savas stiprās puses!
Nav runa par to, ka Real nespētu fiziski izturēt, bet gan par to, ka Real patērē krietni vairāk spēka, lai atgūtu bumbu. Barselona presinga dēļ daudz ātrāk atgūst bumbu, un arī tas ir ļoti būtisks iemesls, kāpēc Barsai ir tik milzīgs pārsvars kontrolē. Toties Real saviem pretiniekiem ļauj saspēlēties daudz ilgāk, tāpēc aizsardzībā iztērē vairāk pūļu nekā Barselona.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-11 16:48, pirms 13 gadiem
Altemix rakstīja: Taisnība par 100%. Kruifs ir Barsas cilvēks un vienmēr būs par viņiem. Jā, Barsa, neapšaubāmi, šobrīd ir labākā pasaulē pēc rādītās spēles. Taču Madride jau tagad pamazām uzlabo savu sniegumu. Kad spēlētāji būs labi saspēlējušies un parādīsies stabilitāte, nenotiks nepārtraukta spēlētāju maiņa, tad pēc kāda laika viņi būs bieds jebkuram pretiniekam. Un domāju, ka šoreiz prezidents Peress ļaus Mourinju strādāt, neatkarīgi no šī gada Madrides rezultātiem. Pretējā gadījumā viņš vienkārši nevinnēs drīz gaidāmajās kluba prezidenta vēlēšanās.
Kad! Tur jau tā problēma, ka Madrides vadībai nav laika gaidīt, kad pienāks tas "kad". Madridē rezultātus vajag tūlīt un tagad. Paskaties, cik ilgi Madridē parasti izdzīvo treneris. Neesmu pārliecināts, ka pietiks pat ar Mourinju reputāciju, lai paliktu Madridē, ja būs kārtējā sausā sezona. Kad Real bosi beidzot sāks domāt arī ilgtermiņā, tad varbūt arī kaut kas notiks.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-11 16:50, pirms 13 gadiem
Nopērk vēl kko !

     [+] [-]

, 2011-03-11 17:21, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Kad! Tur jau tā problēma, ka Madrides vadībai nav laika gaidīt, kad pienāks tas "kad". Madridē rezultātus vajag tūlīt un tagad. Paskaties, cik ilgi Madridē parasti izdzīvo treneris. Neesmu pārliecināts, ka pietiks pat ar Mourinju reputāciju, lai paliktu Madridē, ja būs kārtējā sausā sezona. Kad Real bosi beidzot sāks domāt arī ilgtermiņā, tad varbūt arī kaut kas notiks.
Domāju, ka šoreiz būs savādāk. Vēl jau nav teikts, ka Mourinju šogad neko nevinnēs. Piemēram, Spānijas kausu, lai arī pretī pati Barsa, ir iespējams vinnēt. Tā būs viena spēle neitrālā laukumā, tur visādi var būt. Tāču šoreiz, ja Peress neļaus Mourinju strādāt tālāk, vienkārši netiks pārvēlēts prezidenta krēslā, jo pavisam drīz ir Madrides kluba prezidenta vēlēšanas. Ko gan viņi citu vēl liks, ja atlaidīs Mourinju. portugālis ir šobrīd labākais pasaulē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-11 17:44, pirms 13 gadiem
Nu tad vajag skriet vēl vairāk... Vispār jau man liekas, ka Kruifs droši vien sabēdājās, ka visi ir par viņu aizmirsuši un tad nu vajag kaut ko parunāt.
Savā ziņā viņam ir taisnība, komandā trūkst kārtīgu darba zirgu un pretinieka spēles jaucēju, visi tikai grib saņemt kāpi un pavizināties savos Ferrari un sist golus, ne strādāt aizsardzībā.
Eh, kur tie laiki, kad toni noteica īsti futbolisti kā Zizū, Figo, Rauls vai Salgado un Makelele.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-12 01:29, pirms 13 gadiem
Šeit vienkārši nevar nepiekrist. "Barcelona" praktiski tā pati Spānijas izlase vien ir, ar to atšķirību, ka katalāņiem ir Mesi, kurš deso pa laukumu par diviem. Paskatāmies, kā Spānijas izlase nogurdina pretiniekus čempionātos, liekot tiem spēlēt bez bumbas. Arī sadarbība ir izkopta daudzu gadu garumā, kas sapratni laukumā padara praktiski ideālu. Lai atņemtu bumbu, jāpatērē daudz vairāk spēka, turklāt izkopta īso piespēļu stratēģija pretinieku uzdevumu sarežģī līdz maksimuma. Tur pat Bolts vai Gebraselasi nogurtu, tā ka taisnība vien Kruifam būs.