Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Penants pievienojas "Real Zaragoza"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Penants pievienojas "Real Zaragoza"
Iepriekšējo pussezonu Džermeins Penants pavadīja īrē "Portsmouth" klubā
Foto: AFP

Angļu futbolists Džermeins Penants, kurš iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Anglijas Premjerlīgas kluba "Liverpool" īpašumā, parakstījis trīs gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas jaunpienācēju "Real Zaragoza".

26 gadus vecais labās malas pussargs Džermeins Penants iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Anglijas Premjerlīgas klubā "Liverpool", tā sastāvā aizvadot 55 oficiālās spēles un gūstot trīs vārtus. Šī gada janvārī futbolists uz pussezonu tika izīrēts Liverpūles kluba līgas sāncensei "Portsmouth", kā sastāvā Penants aizvadīja 13 spēles. Pussargam ar "Liverpool" klubu šovasar beidzās trīs gadu līgums, un pēc atgriešanās Liverpūlē klubs ar Penantu nolēma neturpināt sadarbību, kā rezultātā futbolists kļuva par brīvo aģentu.

Par talantīgo pussargu interesi izrādīja tādi Anglijas klubi kā "Portsmouth" un "Stoke City", taču futbolists nolēma pārcelties uz Spāniju, pievienojoties "La Liga" čempionāta jaunpienācējai "Real Zaragoza". Ceturtdien futbolists Spānijā izgāja medicīniskās pārbaudes un vēlāk ar Saragosas klubu parakstīja trīs gadu līgumu. Atgādinām, ka aizvadītajā sezonā "Real Zaragoza" izcīnīja trešo vietu Spānijas "Liga Adelante" čempionātā [pēc spēka otrais Spānijā - aut.], pēc gada pārtraukuma atgriežoties augstākajā sabiedrībā jeb "La Liga".

Penants savu karjeru uzsāka "Notts County" kluba jauniešu komandā, 1999. gadā pievienojoties Anglijas Premjerlīgas milžiem Londonas "Arsenal". Turpinājumā Londonas kluba futbolists tika izīrēts tādiem pazīstamiem klubiem kā "Watford", "Leeds United" un "Birmingham City", 2005. gadā parakstot pastāvīgu līgumu ar jau pieminēto "Birmingham". Pēc Birmingemā veiksmīgi aizvadītas sezonas Penants pārcēlās uz Liverpūli. Savulaik Penants bija stabils Anglijas U-21 izlases dalībnieks, Anglijas mazajā izlasē aizvadot 24 spēles.

Jāpiemin, ka savulaik Penants futbola aprindās ieguva sliktu slavu, 2005. gada janvārī alkohola reibumā izraisot autoavāriju. Pēcāk futbolistam tika piespriests 90 dienu cietumsods, taču pēc cietumā pavadītām 30 dienām Penants tika nosacīti atbrīvots uz pārbaudes laiku. Turpmākos divus mēnešus, pat atrodoties treniņā vai aizvadot kārtējo Premjerlīgas spēli, futbolistam nācās nēsāt speciālu GPS aproci, kas vietējai policijai noteica Penanta atrašanās vietu.

Izmantotie resursi:
sportinglife.com

  +1 [+] [-]

, 2009-07-10 02:11, pirms 15 gadiem
njaa.. Penants ir bad boy
autor, visnh nav francuuzis: Džermeins, nevis Žermēns

  +1 [+] [-]

, 2009-07-10 04:08, pirms 15 gadiem
Īstenībā negaidīju kko tādu

  +1 [+] [-]

, 2009-07-10 09:32, pirms 15 gadiem
lai veicas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-07-10 11:25, pirms 15 gadiem
interesanti, lai tukshpaurim veicas.

  +1 [+] [-]

, 2009-07-10 11:35, pirms 15 gadiem
patīk Pennants, žēl, ka nesanāca Liverpūlē karjera. bet vienmēr, kad viņš nāca uz maiņu spēle palika daudz interesantāka.
un priecē, ka viņš pāriet uz Zaragozu, dievinu šo komandu un ceru, ka ar atgriešanos viņi nostiprināsies La Liga un būs tā vecā labā Zaragoza.

  +1 [+] [-]

, 2009-07-10 12:50, pirms 15 gadiem
termometrs rakstīja: patīk Pennants, žēl, ka nesanāca Liverpūlē karjera. bet vienmēr, kad viņš nāca uz maiņu spēle palika daudz interesantāka.
un priecē, ka viņš pāriet uz Zaragozu, dievinu šo komandu un ceru, ka ar atgriešanos viņi nostiprināsies La Liga un būs tā vecā labā Zaragoza.
Cik man zināms Penants slinkoja treniņos, tapēc arī netika laists spēlēt.