Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" prezidents pikts: "VAR allaž strādā par labu vienai un tai pašai komandai"

Agris Suveizda

"Barcelona" prezidents pikts: "VAR allaž strādā par labu vienai un tai pašai komandai"
Žuzeps Bartomeu. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" izbraukumā pārliecinoši sagrāva labā formā esošo "Villarreal" (4:1), taču kluba prezidents Žuzeps Bartomeu pēc mača izcēlās ar komentāriem par video tiesneša asistenta sistēmu jeb VAR, netieši norādot, ka arbitru lēmumi bijuši par labu tās konkurentei un pašreizējai līderei "Real Madrid".

Vakar "Real Madrid" izrāva smagu uzvaru Bilbao, trešajā spēlē pēc kārtas uzvarot ar 1:0 un otrajā spēlē pēc kārtas to izdarot, pateicoties Serhio Ramosa vēlai pendelei. Tiesneši ar video atkārtojuma palīdzību pareizi fiksēja pārkāpumu pret Marselu, taču pavisam drīz nefiksēja Ramosa iespējamu pārkāpumu savā soda laukumā. Par to dusmīgi bija ne tikai mājinieku futbolisti, bet arī "Barcelona" prezidents.

"Skatījos spēli Bilbao. Lai arī man nepatīk to sacīt, taču atkārtošu, ka VAR netiek izmantots tā, kā tas būtu jāizmanto," intervijā Movistar teica Bartomeu. "Kopš futbola atgriešanās pēc Covid-19 krīzes tas ir atspoguļojies rezultātos, un izskatās, ka tas allaž ir labvēlīgs vienai un tai pašai komandai. Par to runājām ar federāciju, kad sistēma pirmoreiz tika izveidota. VAR vajadzētu palīdzēt tiesnešiem, bet iepriekšējās nedēļās visi ir redzējuši, ka sistēma netiek izmantota taisnīgi."

Arī "Barcelona" galvenais treneris Kike Setjēns pauda izbrīnu par to, kādēļ VAR līdzīgas epizodes traktē dažādi, taču "Real Madrid" galvenais treneris Zinedins Zidāns, saprotams, sacīja, ka viņa komanda ir pelnījusi vadību tabulā un septiņas uzvaras pēc kārtas: "Ir viegli runāt par pretrunīgām situācijām, taču šis nav tas gadījums, jo mēs spēlējam fenomenāli labi. Mēs esam nopelnījuši visu, ko sasniedzam. Nevaru pieņemt runas, ka esam vadībā tiesnešu lēmumu dēļ. Esam pelnījuši vairāk cieņas par to, ko darām, un esmu noguris no runām par to, ka uzvarām tiesnešu dēļ."

Tāpat Bertomeu noliedza baumas, ka Setjēns tiks atbrīvots no amata: "Zinu, ka runas klīst, bet tās ir pilnīgi nepatiesas. Kikem ir mūsu atbalsts. Cīnīsimies līdz līgas sezonas beigām un pēc tam arī Čempionu līgā. Šodien redzējām dinamisku "Barcelona", kas radīja daudz vārtu gūšanas situāciju. Redzot, kā komanda spēlēja, bija acīmredzams, ka puiši izbauda spēli – šādu spēli rāda titula pretendentes. Komanda uzņem ritmu, un tas ir ceļš, pa kuru mums ir jāturpina iet: drīz jau sāksies Čempionu līga."

Četras kārtas līdz sezonas beigām "Real Madrid" ir četrarpus punktu pārsvars – starp komandām ir četri punkti, bet savstarpējos mačos priekšroka ir Madrides klubam.

Cīņa par titulu

VKomandaSP35. kārta36. kārta37. kārta38. kārta
1.Real Madrid3477Alaves (m)Granada (v)Villarreal (m)Leganes (v)
2.Barcelona3473Espanyol (m)Valladolid (v)Osasuna (m)Alaves (v)

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2020/07/06/foo...
https://www.theguardian.com/footbal...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-06 15:46, pirms 4 gadiem
Bet tad kad Madride spēlē pret Barcu tad tas VAR kaut kā palīdz jūsu komandai

     [+] [-]

, 2020-07-06 16:56, pirms 4 gadiem
Jūt, ka zaudēs līgu un sāk pļūtīt
Mūžam apdalītā, neietekmīgā nabadziņu komanda - mazā Barcelona.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-06 17:22, pirms 4 gadiem
Ka savu laika teica Dani Alves,mes speletaji neesam vainigi ja tiesneshi ta tiesa!

  -1 [+] [-]

, 2020-07-06 19:29, pirms 4 gadiem
INVINCIBLE rakstīja: Jūt, ka zaudēs līgu un sāk pļūtīt
Mūžam apdalītā, neietekmīgā nabadziņu komanda - mazā Barcelona.
Bartomeu vajadzētu dzīt prom, tā jau transfēros lažo.
https://www.youtube.com/watch?v=AWa...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-07 02:44, pirms 4 gadiem
Ko tad citu Zidāns teiks? Bet Barcelona prezidentam šoreiz taisnība. Spāņiem VAR līdzīgas epizodes bieži traktē dažādi. Mafija grib, lai Real par katru cenu uzvar, lai kādiem līdzekļiem...

     [+] [-]

, 2020-07-07 13:41, pirms 4 gadiem
..Simone gan teica, ka Real dabū vairāk 11m soda sitienus, jo vairāk uzbrūk.