Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

''Liverpool'' robi aizsardzībā, Meksess ar nopietnu traumu pieliek punktu sezonai un karjerai Romā

''Liverpool'' robi aizsardzībā, Meksess ar nopietnu traumu pieliek punktu sezonai un karjerai Romā
Filips Meksess
Foto: AFP/Scanpix

Dānijas izlases un Anglijas Premjerlīgas kluba ''Liverpool'' aizsargam Danielam Ageram ceļgala savainojuma dēļ šī sezona jau beigusies. Tāpat uz mēnesi komanda palikusi vēl bez diviem aizsargiem – Glena Džonsona un Martina Kellija. Tikmēr četrus līdz sešus mēnešus bez futbola būs jāiztiek Itālijas A Sērijas kluba ''AS Roma'' aizsargam Filipam Meksesam, kuram vakar tika veikta krustenisko saišu operācija un kurš jau paziņojis, ka Romas klubā vairs nespēlēs.

''Liverpool'' galvenais treneris Kenijs Dalglīšs paziņojis, ka komandas pamataizsargu Danielu Ageru ceļgala savainojuma dēļ šosezon laukumā vairs neredzēsim. Kārtējo traumu 26 gadus vecais futbolists, kurš tikai nesen atgriezās pēc trīs mēnešu pauzes, guva sestdien, kad ''Liverpool'' Premjerlīgas ietvaros izbraukumā ar 1:2 zaudēja ''West Bromwich''. Kluba mediķi paredz, ka bez futbola Dānijas izlases spēlētājam būs jāiztiek aptuveni divus mēnešus. Tikmēr kļuvis zināms, ka cits komandas aizsargs Glens Džonsons (26), kurš arī sestdienas mačā guva savainojumu (sarāva paceles cīpslu), nevarēs palīdzēt savējiem aptuveni vienu mēnesi. Tikpat ilgu laiku tādas pašas traumas dēļ nevarēs spēlēt arī Martins Kellijs (20). Tāpat Dalglīšs ar nepacietību gaida, kad laukumā beidzot atgriezīsies kapteinis Stīvens Džerards (30), kurš piektdien treniņā nedaudz atsvaidzināja cirkšņa traumu, lai gan pastāv iespēja, ka arī viņam sezona ir beigusies.

Tikmēr no četriem līdz sešiem mēnešiem, tātad aptuveni līdz nākamās sezonas sākumam, bez futbola būs jāiztiek Francijas izlases un Itālijas A Sērijas kluba ''AS Roma'' aizsargam Filipam Meksesam. 29 gadus vecais futbolists nopietno traumu - sarāva ceļgala krusteniskās saites – guva svētdienas A Sērijas zaudētajā (0:2) mājas mačā pret ''Juventus''. Tāpat Meksess, kuram vakar jau tika veikta operācija, atklājis, ka Romā vairs nespēlēs, tādējādi Itālijas galvaspilsētas klubā noslēdzot septiņu gadu ilgo karjeras posmu. Tiek minēts, ka francūzis varētu pārcelties uz ''AC Milan''.

''Pametīšu Romu pēc septiņiem neaizmirstamiem gadiem. Tāda ir mana izvēle, un es atstāšu šo komandu sezonas beigās. Romā jutos labi, taču man ir arī citi iemesli. Pat ja man šis klubs ir ļoti tuvs, man jādomā par citiem variantiem. Tam nav nekāda sakara ar komandas menedžmentu, jo man ir ļoti labas attiecības ar Vinčenzo Montellu (''AS Roma'' treneris). Vai pārcelšos uz Milānu? Nezinu, neesmu vēl izlēmis. Par to tik daudz runā, ka, iespējams, tā arī būs. Zinu, ka nekad neatradīšu tādu klubu kā ''AS Roma'' – ne Itālijā, ne citur. Tāds ir futbols, un dzīve ik pa laikam spiež pieņemt dažādus lēmumus,'' tā Meksess.

Vēl jāpiemin, ka šodien pirmo reizi kopš pērnā gada oktobra sākuma Anglijas Premjerlīgas komandas ''Newcastle'' treniņos piedalījās franču pussargs Hatems Ben Arfa. 24 gadus vecais spēlētājs "Newcastle" rindās paspējis aizvadīt tikai četras spēles, jo sezonas sākumā mačā pret Mančestras "City" Naidžels de Jongs salauza viņam kāju. Pagaidām gan nav zināms, vai spēlētājs laukumā atgriezīsies šosezon. Tikmēr uz trim nedēļām bez sava uzbrukuma līdera Frederika Kanutē (33) būs jāiztiek spāņu klubam ''Sevilla''. Bijušais Mali izlases spēlētājs svētdienas mājas mačā pret ''Zaragoza'' (3:1) sarāva labās kājas augšstilba muskuli.

Izmantotie resursi:
www.fifa.com
www.skysports.com
football-italia.net

Slēpts komentārs: Visvaldis

 +13 [+] [-]

, 2011-04-06 20:33, pirms 13 gadiem
Meksess man vienmēr paliks atmiņa ar nopelnīto sarkano kartīti pret Māri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-04-06 20:45, pirms 13 gadiem
jukushais juka rakstīja: kaut kāds gejveidīgais
tu to sev?
Slēpts komentārs: Jaymen

  +2 [+] [-]

, 2011-04-06 22:33, pirms 13 gadiem
Labi, ka UK futbols ir vīrišķīgāks - ar klubiem "Man City" un "Man United"

     [+] [-]

, 2011-04-06 22:36, pirms 13 gadiem
uz Juvi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-06 23:19, pirms 13 gadiem
Liverpool tiešām ar aizsardzību diezgan kritiskā situācijā.

     [+] [-]

, 2011-04-07 03:00, pirms 13 gadiem
Meksess-viens no pretīgajiem rupjajiem Romas spļauditājiem..Sarkano plāksteru karalis,pēē :-((

  +1 [+] [-]

, 2011-04-07 07:31, pirms 13 gadiem
Zidane The Best rakstīja: tev

mexess tiešām paliks atmiņā kā pretīgs tips.
Meksess ir sastrādājis daudz ko, bet vēl nestāv ne tuvu idiotiskajam un pretīgajam Zidāna dzenītim PK finālā

     [+] [-]

, 2011-04-07 11:13, pirms 13 gadiem
Zidana dzenitis bija tikai stulbs no komandas iegaashanas viedokla, bet no pretiiguma tur pat viens procents nebija. Idiotisks un pretiigs ir Materaci,kursh joprojaam taads ir - smadzenes jau peeksni nenopirksi. Un ne tikai dzeniiti taads meerkakjis pelniijis. Fascinee taa itaalu muuzigaa vaartiishanaas, teelosana, splaudiisanaas, provokaacijas, tas jau laikam viniem skiet neiespeejami - vienkaarshi speeleet futbolu, buut meistariigaakiem par pretinieku. Bez papildus riebeklibam vini to nespeej izdariit. un smiekligi,ka Meksess kaa francuzis tiesi A serijaa speelee, atradis savai buutiibai atbilstosu kultuuru un cempionaatu un taapat smiekligi,ka kaads sajaa sakaraa aiztiek zidanu - labaako futbolistu peedejos 20 gados.

     [+] [-]

, 2011-04-07 12:20, pirms 13 gadiem
Meksesu jau daudzi grib, Chelsea vasarā bija ieinteresēti, tāpat Liverpool un ,ja nemaldos, tad Arsenal vārds arī ir bijis saistīts ar viņu.
Bet nu pool jau nekas ārkārtējs nav, Agers katru sezonu traumējas uz ilgāku laiku, visticamāk Carra spēlēs kā RB, grieķis un Skrtels vidū un Aurelio LB, takā tur nav par ko uztraukties, vienīgi, ja kāds no šiem 4 iziet no ierindas, tad gan ir pamats uztraukumam

     [+] [-]

, 2011-04-07 14:52, pirms 13 gadiem
MaryJane rakstīja: Zidana dzenitis bija tikai stulbs no komandas iegaashanas viedokla, bet no pretiiguma tur pat viens procents nebija. Idiotisks un pretiigs ir Materaci,kursh joprojaam taads ir - smadzenes jau peeksni nenopirksi. Un ne tikai dzeniiti taads meerkakjis pelniijis. Fascinee taa itaalu muuzigaa vaartiishanaas, teelosana, splaudiisanaas, provokaacijas, tas jau laikam viniem skiet neiespeejami - vienkaarshi speeleet futbolu, buut meistariigaakiem par pretinieku. Bez papildus riebeklibam vini to nespeej izdariit. un smiekligi,ka Meksess kaa francuzis tiesi A serijaa speelee, atradis savai buutiibai atbilstosu kultuuru un cempionaatu un taapat smiekligi,ka kaads sajaa sakaraa aiztiek zidanu - labaako futbolistu peedejos 20 gados.
nepārspīlēsim. visi zina, ka pēdējo 20 gadu labākais futbolists ir Bufons.

     [+] [-]

, 2011-04-07 16:25, pirms 13 gadiem
Nu vartsargus te nejauc ieksaa, kaa tu reaali salidzinasi bufonu ar zidanu. Vartsargi ir pavisam cita opera,viniem sava konkurence. Bez tam, pat tur varetu pastrideties,jo pats prieksroku dotu Kasiljasam, lai ari par real nejusmoju. Drosvien gaumes lieta,kaads chempis kuram tuvaaks.

     [+] [-]

, 2011-04-07 20:32, pirms 13 gadiem
MaryJane rakstīja: Nu vartsargus te nejauc ieksaa, kaa tu reaali salidzinasi bufonu ar zidanu. Vartsargi ir pavisam cita opera,viniem sava konkurence. Bez tam, pat tur varetu pastrideties,jo pats prieksroku dotu Kasiljasam, lai ari par real nejusmoju. Drosvien gaumes lieta,kaads chempis kuram tuvaaks.
bļ.ā, čist, vārtsargi tak vienā plauktā ar šautriņmetējiem. piedod.

Kasiljass? :| kad viņam pēdējo reizi bija piecas spēles pēc kārtas, kurās viņš nepieļāva nevienu kļūdu?

     [+] [-]

, 2011-04-07 23:42, pirms 13 gadiem
Nu labi labi,gudriniek, tad peec kaadiem parametriem tu bufonu ar zidanu salidzinaasi? Saliksi plusinus,kursh labaak bumbu vada,paarredz laukumu un kuram labaaka reakcija? manis peec vari salidzinaat,ja gribi, man labakais ir zidans. Ja labako vartsargu veertees peec kluudu skaita,skaties,ka nesanaak kaadu viduveejibu par labaako nosaukt. Labaak buutu skatijies,kaadas bumbas kasiljass ker un tad piedomaa kkaadas kludas. Taads stabilais bezkluudu vartsargs kudii vairaak bumbas ielaistu kasiljasa vietaa, jo brinumus ari neraadiitu

     [+] [-]

, 2011-04-07 23:45, pirms 13 gadiem
Es domaaju,ka simboliski stridu par labaako izskira pk 1/4 finala pendelu seerija. Protams,katrs sitiens ir unikaals, bet ja taa padomaa, divu vienadu sitienu jau futbolaa vispaar nav

     [+] [-]

, 2011-04-07 23:53, pirms 13 gadiem
nekļūsti jau pārāk nopietns. es to visu sāku ironiskā veidā, jo esmu liels Bufona fans. protams, ka tik stulba cilvēka pasaulē nav, kurš dotos salīdzināt vārtsargu ar laukuma spēlētāju. bet nopietnam visu laiku arī nevajadzētu būt. īpaši jau sporta portālā.
ja runā par vārtsargiem, tad viegli salīdzināt pēc pendeļu atvairīšanas. bet tā ir atsevišķa tehnikas lieta. tā pat, kā reakcija, pozīcijas izvēle, spēles lasīšana un citas.
sportā salīdzināt vispār nevienu nevajadzētu. kur nu vēl futbolistus. Bufons un Kasiljass ir ļoti dažādi vārtsargi, ar dažādām tehnikām un prioritātēm tehniskā ziņā. bet jāskaidro, kāpēc Bufonu vairums ekspertu uzskata par visu laiku labāko vārtsargu, nav nepieciešams, tā pat, kā to, ka Kasiljass ir lielisks pendeļu atvairītājs.