Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Grīzmana sāga galā: "Atletico" un "Barcelona" vienojas par divreiz mazāku summu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Grīzmana sāga galā: "Atletico" un "Barcelona" vienojas par divreiz mazāku summu
Antuāns Grīzmans. Foto: Roman Rios/EPA/Scanpix

Spānijas futbola klubi Madrides "Atletico" un "Barcelona" šosezon cīkstējās par uzbrucēja Antuāna Grīzmana pārejas noteikumiem, un Katalonijas klubs pat bija gatavs doties uz tiesu. Tomēr abām iesaistītajām pusēm izdevies rast kopsaucēju.

2019. gadā "Barcelona" samaksāja 120 miljonus eiro par Antuāna Grīzmana iegādi, tomēr viņš jaunajā komandā neiedzīvojās un pagājušajā vasarā uz diviem gadiem tika izīrēts atpakaļ Madrides "Atletico". Darījumā tika iekļauts punkts: ja Grīzmans vismaz 50% spēļu laukumā pavadīs 45 minūtes vai vairāk, "Atletico" obligāti jāiegādājas 31 gadu vecais uzbrucējs par 40 miljoniem.

Galvaspilsētas klubam šāds scenārijs nešķita vilinošs, tāpēc Grīzmans šosezon Spānijas čempionātā sācis tikai vienu spēli un lielākoties laukumā devies uz maiņu ap 60. minūti, lai izvairītos no obligātās iegādes. "Barcelona" draudēja vērsties tiesā, uzskatot, ka līgums attiecas tikai uz īres pirmo sezonu, un pērn Grīzmans spēlēja krietni vairāk.

Taču beigās klubiem izdevies vienoties bez tiesāšanās. Tiek vēstīts, ka Grīzmana pārejas summa būs mazliet vairāk par pusi no minētajiem 40 miljoniem, par kuriem klubi vienojās 2021. gada augustā. Arī pats Grīzmans vēlējās redzēt situācijas atrisinājumu pēc iespējas ātrāk, ņemot vērā novembrī gaidāmo Pasaules kausu.

Situācija ir izdevīga arī finansiālu problēmu un labirintu māktajai "Barcelona", jo tagad skaidrs, ka Grīzmans un viņa milzīgā alga nākamajā vasarā neatgriezīsies.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/soccer-...