Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Jelgavā" spēlējušais Laukžemis paraksta līgumu ar Spānijas augstākās līgas klubu

Agris Suveizda

"Jelgavā" spēlējušais Laukžemis paraksta līgumu ar Spānijas augstākās līgas klubu
Karolis Laukžemis "Jelgavas" kreklā
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Lietuvas futbola čempione Marijampoles "Sūduva" savā mājaslapā paziņojusi, ka viens no tās uzbrukuma līderiem Karolis Laukžemis parakstījis trīs gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas klubu "Deportivo Alaves".

Nākamo sezonu 26 gadus vecais Karolis Laukžemis gan nepavadīs Spānijā, jo tiks izīrēts Horvātijas augstākās līgas klubam Pulas "Istra", kā kontrolpaketi pirms dažām dienām iegādājās "Baskonia-Alaves Group". Šā uzņēmuma vadītāji ir arī galvenie akcionāri "Deportivo Alaves", kas būtībā pieder Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētajam basketbola klubam "Saski Baskonia". Futbola klubs "Deportivo Alaves" šovasar panāca vienošanos par sadarbību arī ar Francijas "Ligue 2" klubu "Sochaux", kā akcijas varētu pirkt tuvā nākotnē.

Latvijas futbola cienītājiem lietuviešu uzbrucējs ir labi zināms. 2016. gada vasarā Laukžemis pievienojās "Jelgavai", taču 15 spēlēs guva tikai divus vārtus un ziemā atgriezās "Sūduvā". 2017. gada sezona gan viņam, gan klubam bija izcila. "Sūduva" pārsteidzoši sadeldēja deficītu un gāza Viļņas "Žalgiri" no troņa, bet Laukžemis 31 spēlē guva 14 vārtus un tika atzīts par čempionāta labāko spēlētāju. Eirokausos "Sūduva" palika vien soli no Eiropas līgas grupu turnīra un izsita arī "Liepāju" (2:0, 0:1).

Laukžemis Eirokausos liepājniekiem iesita vienus vārtus, un tieši pret "Liepāju" viņš "Jelgavas" sastāvā guva abus vārtus Virslīgā. Šā gada pavasarī viņš debitēja Lietuvas izlasē, un tās rindās ir paguvis aizvadīt sešus mačus un gūt vienus vārtus – Baltijas kausā pret Latvijas izlasi (1:1). Šosezon Laukžemis Lietuvas čempionātā 11 spēlēs guva sešus vārtus, bet "Sūduva" ar 45 punktiem 18 cīņās ir galvenā pretendente uz titulu, Viļņas "Žalgiri" apsteidzot par astoņiem punktiem. Iepriekš Lietuvu Spānijas augstākajā līgā pārstāvējuši trīs spēlētāji – Edgars Jankausks ("Real Sociedad"), Marjus Stankevičs ("Sevilla", "Valencia") un Ģiedrus Arlauskis ("Espanyol").

Izmantotie resursi:
K. Laukžemis pasirašė 3 metų kontraktą su...

  +5 [+] [-]

, 2018-07-03 19:09, pirms 6 gadiem
Pirms gada soc.tīklos par Laukžemi:

Iļja P.: Joprojām neuzskatu viņu par dižu vīru. Bet par Razuli gan mazliet labāks ir gan.
Edmunds N.: Laukžemis ir ļoti ierobežotu prasmju spēlētājs. Soda laukumā jā un šodien sanāca efektīvi (paldies Liepājas DF un GK), bet nekā no viņa nav.

     [+] [-]

, 2018-07-03 19:40, pirms 6 gadiem
Lietuvieši pēc klubu pieraksta mums soli priekšā.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-03 21:53, pirms 6 gadiem
labs agents

     [+] [-]

, 2018-07-03 22:02, pirms 6 gadiem
Uldriķi kopā ar Regžu uz wolverhamptoni

  +1 [+] [-]

, 2018-07-04 02:06, pirms 6 gadiem
Aizkars rakstīja: Uldriķi kopā ar Regžu uz wolverhamptoni
Uz vilkiem nereāli, ņemot vērā, ka īpašnieks ir naudas maiss. Pa rezerves komandu kulties lielas jēgas nebūtu. Tad labāk mēģināt tikt kādā Championship kluba sastāvā.