Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Mourinju: ''Rekordi mani neinteresē, galvenais - punkti''

Mourinju: ''Rekordi mani neinteresē, galvenais - punkti''
Žozē Mourinju
Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola kluba Madrides ''Real'' galvenais treneris Žozē Mourinju atzinis, ka viņa nesen uzstādītais rekords – deviņi gadi bez zaudējumiem mājas spēlēs vietējo čempionātu ietvaros – viņam neko nenozīmē.

20. februārī Spānijas čempionāta ietvaros, savā laukumā ar 2:0 uzvarot ''Levante'', Mourinju uzstādīja unikālu rekordu. Proti, jau deviņus gadus pēc kārtas portugāļu speciālists nav piedzīvojis nevienu zaudējumu, spēlējot savā laukumā vietējo čempionātu ietvaros. Pēdējo reizi, kad Mourinju zaudēja, bija tālajā 2002. gada 23. februārī, kad, esot vēl ''Porto'' trenerim, viņa komanda mājās ar 2:3 zaudēja ''Beira Mar'' vienībai. Kopš tā laika vietējos čempionātos, vadot cīņā ''Porto'', ''Chelsea'', ''Inter'' un ''Real'', Mourinju savā laukumā nav zaudējis ne reizi – izcīnītas 123 uzvaras un 25 mačos spēlēts neizšķirti, vārtu attiecība – 333:87.

Lai nu kā, Mourinju atzinis, ka viņam šis rekords neko nenozīmē, jo viņa galvenais mērķis ir izcīnīt trofejas. ''Rekordi kā, piemēram, šis mani neinteresē. Punkti ir tas, kas mani patiešām interesē. Šo gadu laikā neesmu kaut ko darījis, lai censtos aizsargāt šo rekordu,'' iesāk Mourinju. ''Daudz reizes esmu bijis situācijā, kad manas komandas spēlē neizšķirti, tāpēc šajos mačos biju spiests riskēt. Taču manā prātā nekad nav bijusi doma kaut kā saglabāt rekordu. Esmu riskējis, lai uzvarētu, jo trīs punkti ir daudz labāk nekā viens. Trofejas var izcīnīt ar punktiem, nevis rekordiem. Labāk piecās spēlēs uzvarēt un vienā zaudēt nekā sešās spēlēt neizšķirti. Vienkārša matemātika,'' savu domu gājienu pauda 48 gadus vecais portugālis.

Tāpat Mourinju atzina, ka komanda vēl nav zaudējusi cerības uz čempiontitulu. Sestdien ''Real'' viesos nospēlēja 0:0 ar ''Deportivo'', kamēr sīvākā konkurente ''Barcelona'' izcīnīja kārtējo uzvaru (viesos 3:0 pret ''Mallorca''). Pašreiz pēc aizvadītām 25 spēlēm (19-4-2), 13 kārtas pirms sezonas beigām, ''Real'' ieņem 2. vietu, no Barselonas futbolistiem atpaliekot par septiņiem punktiem.

''Mūsu mērķis bija uzvara, tāpēc, protams, ar rezultātu apmierināti neesam. Taču kritizēt spēlētājus nevaru – viņi darīja visu, lai uzvarētu. Otrajā puslaikā bijām spiesti spēlēt pret vārtsargu un 10 aizsargiem. Taču nozīme ir tikai rezultātam – zaudējām divus punktus. Lai nu kā, neesam vēl zaudējuši iespēju triumfēt čempionātā. Septiņi punkti – tas ir daudz, taču viss vēl ir labojams. Cīnīsimies līdz galam,'' tā Mourinju.

''Real'' sakarā vēl jāpiemin, ka kluba vadība ar prezidentu Florentino Peresu priekšgalā plāno vasarā atgūt divus bijušos komandas spēlētājus – 21 gadus veco Spānijas U-21 izlases pussargu Danielu Pareho, kurš kopš 2009. gada pārstāv ''Getafe'', bet 2006. gadā Madridē uzsāka profesionālo karjeru, kā arī ''Espanyol'' spāņu pussargu/uzbrucēju Hosē Kalehonu (24), kurš ''Real'' sistēmā bija līdz 2008. gadam. Tiek lēsts, ka par Pareho ''Real'' ir gatava maksāt piecus, bet par Kalehonu – astoņus miljonus eiro.

Izmantotie resursi:
www.skysports.com
www.marca.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-03-01 20:26, pirms 13 gadiem
phKRII rakstīja: Mourinju: ''Punkti mani neinteresē, galvenais - rekordi''
lasit nemaki ?

     [+] [-]

, 2011-03-01 20:36, pirms 13 gadiem
phKRII rakstīja: Mourinju: ''Punkti mani neinteresē, galvenais - rekordi''
Antiņš

  +2 [+] [-]

, 2011-03-01 20:44, pirms 13 gadiem
Ir svarīgi un mazsvarīgi rekordi. Svarīgākie rekordi ir trofejas utt. Mazsvarīgie rekordi ir vairāk svarīgi tieši sporta statistiķiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-01 21:17, pirms 13 gadiem
jukushais juka rakstīja: Perfekti pateikts, trofeju medniek.
Protams, ka prefekti, jo kaut kādas uzvaru sērijas pašu spēlētāju un treneru acīs nav tik svarīgas kā cīņa par tituliem un to izcīnīšana. Tā ir galvenā doma, ar kuru spēlētāji iet laukumā. Diemžēl tas ir arī viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc superzvaigznes bieži vien mēdz mainīt klubus, ja esošajam neklājas tik spoži. Mazsvarīgākie rekordi lieti noder motivācijai, bet tie nekad nav pašmērķis.

P.S.- Manai gaumei ar tituliem nav tik liela saistība, kā ar simpātijām un vēsturi.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-01 22:06, pirms 13 gadiem
lashara

  +3 [+] [-]

, 2011-03-02 00:39, pirms 13 gadiem
es esu pārliecināts ka Maurinjo pat par šāda rekorda esamību nezināja, līdz kāds aptracis statistiķis nakts melnumā,aiz neko darīt,ko tādu izraka

  -1 [+] [-]

, 2011-03-02 01:17, pirms 13 gadiem
Otrajā puslaikā bijām spiesti spēlēt pret vārtsargu un 10 aizsargiem.

Tev vajadzētu zināt ,ka uzlaust šadu aizsardzību,jo regulari pats esi piekopis..!

  +2 [+] [-]

, 2011-03-02 11:32, pirms 13 gadiem
Arī punktu krāšanas ziņā līgā Maurs turpat vien ir kur Pelegrini pagājušogad šajā pašā laikā.

     [+] [-]

, 2011-03-03 09:36, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Arī punktu krāšanas ziņā līgā Maurs turpat vien ir kur Pelegrini pagājušogad šajā pašā laikā.
Pelegrini vadības laikā nevienu reizi Reals nebija 7punktu attālumā,par to pat Barcelonas avīzes jokoja-dabūji savu ilgi prasīto uzbrucēju(Adebajoru) un atkriti uz 7

     [+] [-]

, 2011-03-03 09:59, pirms 13 gadiem
NilsK rakstīja: Pelegrini vadības laikā nevienu reizi Reals nebija 7punktu attālumā,par to pat Barcelonas avīzes jokoja-dabūji savu ilgi prasīto uzbrucēju(Adebajoru) un atkriti uz 7
Es nesalīdzināju ar attālumu līdz Barcai, bet paša Real izcīnītos punktus. Mauram ir par 1 punktu mazāk nekā Pelegrini tādā pašā laikā pagājušogad.
Tas nozīmē ka Barcai salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir uzlabojušies rezultāti, bet Real ir ~turpat, kur bija. Pieņemot Mauru par treneri, doma bija tieši, ka būs labāk rezultātu ziņā, bet tā nav.
Kaut gan Madrides prese jau viņu žēlos, viņi jau taisīja kampaņu par Pelegrini atlaišanu un Maura pieņemšanu.