Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Nakamura pametis "Espanyol" un atgriezies Japānā

Nakamura pametis "Espanyol" un atgriezies Japānā
Šunsuke Nakamura
Foto: AP/Scanpix

Japānas izlases un bijušais Skotijas kluba ''Celtic'' pussargs Šunsuke Nakamura, kurš kopš pērnā gada vasaras pārstāvēja spāņu klubu ''Espanyol'', atstājis Barselonas komandu un atgriezies dzimtenē, pievienojoties savam bijušajam klubam "Yokohama Marinos".

31 gadus vecais Japānas izlases pussargs, kurš "Espanyol" pievienojās pērnā gada vasarā, nolēmis atstāt Barselonu un atgriezies dzimtenē. Nakamura pievienojies vietējā čempionāta klubam "Yokohama Marinos", kurā viņš savulaik (1997.g.) uzsāka profesionālo karjeru, pavadīdams tur piecus gadus. Aiziešanas iemesls no "Espanyol" – neregulāra spēļu prakse. Nav gan zināms, uz kādu periodu ar Japānas klubu parakstīts līgums, taču tiek lēsts, ka pārejas summa esot sastādījusi tikai nedaudz vairāk kā vienu miljonu eiro. Par atgriešanos Japānā runas klīda jau pērn, kad spēlētājs vēl pārstāvēja Skotijas klubu Glāzgovas "Celtic", kurā viņš savulaik (2005.-2009.g.) pavadīja karjeras noteikti četrus spožākos gadus.

Nakamura, kurš zināms, kā labs standartsituāciju izpildes meistars, pagājušā gada vasarā kļuva par "Espanyol" kluba lielāko pirkumu. Lai arī ar Barselonas klubu futbolists parakstīja līgumu uz diviem gadiem, tomēr līdz šim Japānas izlases pussargs bija spēlējis gaužām reti, komandas rindās piedaloties vien 15 mačos, pārsvarā nākot laukumā uz maiņu. Protams, sākumā Nakamura ietilpa komandas trenera Mauricio Početino plānos, taču pēcāk, rādot ne to sniegumu, kuru no viņa gaidīja, no tiem izkrita. Nakamura nekādi nevarēja iejusties nedz līgas spēles stilā, nedz Spānijas dzīvesstilam. Šī iemesla dēļ viņa sieva un bērni atgriezās Japānā un, kā redzams, pēcāk to nolēma darīt arī viņš pats.

Tika minēts, ka jau janvārī Nakamura varētu pamest ''Espanyol'', taču spēlētājs toreiz nolēma palikt, cerot, ka viņa spēles laiks palielināsies. Taču tā nenotika un, ņemot vērā to, ka šogad gaidāma Pasaules kausa izcīņa, Nakamura atriezies Japānā, jo vēlējies spēlēt tur, kur to var darīt regulāri. ''Tuvojas PK izcīņa, un es gribēju spēlēt tur, kur man tiek dota iespēja. Vēlos PK finālturnīrā parādīt labu spēli. Domāju, ka man šis būs jauns izaicinājums. Vēlos pastiprināt ''Marinos'' spēli,'' sacīja Nakamura, kurš izlases rindās aizvadījis 91 maču un guvis 23 vārtus.

Izmantotie resursi:
soccernet.espn.go.com
rcdespanyol.com

  +1 [+] [-]

, 2010-03-01 21:25, pirms 15 gadiem
A kā īsti notiek šīs pārejas ārpus transfēru perioda? Ja bija pārejas summa,tad jau nebija brīvais aģents!

Jebkurā gadījumā,vēlu veiksmi,ļoti patika Nakamuras spēle Celtic sastāvā,itsevišķi jau brīvsitieni izcilie

     [+] [-]

, 2010-03-01 22:33, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: A kā īsti notiek šīs pārejas ārpus transfēru perioda? Ja bija pārejas summa,tad jau nebija brīvais aģents!

Jebkurā gadījumā,vēlu veiksmi,ļoti patika Nakamuras spēle Celtic sastāvā,itsevišķi jau brīvsitieni izcilie
iespējams, ka viņš lauza līgumu ar Espanjol, kurā tika teikts, ka pārejas gadījumā uz kādu citu komandu Espanjol saņemtu kaut kādu naudu.

     [+] [-]

, 2010-03-02 01:16, pirms 15 gadiem
ja godiigi, tad iisti nesapratu kaapeec vinjsh izveeleejaas paariet uz Espanyolu. Varbuut nauda sakaardinaaja? Jo nu reaali vareeja labaak palikt Celtic vai atgriezties Japaanaa uzreiz, kaa bija plaanojis ieprieksh