Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Izmeklēšanā aizdomas par Barselonas iepriekšējās vadības finanšu krāpniecību

Agris Suveizda

Izmeklēšanā aizdomas par Barselonas iepriekšējās vadības finanšu krāpniecību
"Barcelona" finanšu viceprezidents Eduards Rumeu un prezidents Žuans Laporta. Foto: AFP/Scanpix

Katalonijas superklubs "Barcelona" šodien sarīkoja īpašu preses konferenci, kurā paziņoja par veiktās kriminālizmeklēšanas rezultātiem.

"Kluba valde uzskatīja, ka ir nepieciešams izmeklēt kluba finansiālo stāvokli jeb pieejamo resursu un esošo saistību apmēru. Tādēļ šādas procedūras veikšana tika uzticēta uzņēmumam Deloitte, kā atklājumi bija postoši – 1,173 miljardus lieli parādi, 481 miljonu lieli zaudējumi un algu budžets, kas par 40% pārsniedz citu elites futbola klubu algu budžetus. Deloitte veiktajā pētījumā tika atklātas arī aizdomīga rakstura finanšu operācijas, kas prasīja vēl dziļāku analīzi," teikts kluba paziņojumā.

"Tādēļ aģentūrai Kroll tika uzticēta kriminālzimeklēšanas veikšana īpašās finanšu jomās, par kuru riskiem signalizēja Deloitte ziņojums. Pārbaude atklāja virkni neracionālu ekonomisku operāciju – īsumā, nepamatotus maksājumus, nepatiesi pamatotus maksājumus vai maksājumus par neproporcionālām summām," paziņojumā turpināts. "Barcelona" norāda, ka ir aizdomas, ka ir personas, kuras šo maksājumu rezultātā piesavinājušās līdzekļus, taču publiski ar pirkstu ne uz vienu nenorādīja. Klubs ir iesniedzis materiālus Barselonas tiesā, lai varas iestādes veiktu savu izmeklēšanu un varētu pārbaudīt aizdomas un atrast atbildīgos, ja krāpniecība ir notikusi.

"Barcelona" vicepezidents finanšu jautājumus Eduards Rumeu pavēstīja, ka klubs iepriekšējos gados transfēru darījumos maksājis nepamatotas komisijas līdz pat 33%, kaut ierastā prakse paredz aptuveni 5% komisiju. Tāpat kluba parādsaistības ir ievērojami lielākas, nekā agrāk apgalvojusi iepriekšējā vadība, algu budžets ievērojami pārsniedzis konkurentus, lielākā daļa – 465 no 600 miljoniem - milzīgo zaudējumu nav bijusi saistīta ar pandēmiju un kluba novecojušās telpas neesot uzlabotas jau septiņus gadus. Kluba jaunais prezidents Žuans Laporta piebilda, ka spēlētāju algu budžetu izdevies samazināt par 159 miljoniem eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.com/en/club...
https://global.espn.com/football/ba...

     [+] [-]

, 2022-02-01 19:56, pirms 3 gadiem
Tā tik turpināt,kādam ir jāatbild par savārīto putru.

     [+] [-]

, 2022-02-01 21:55, pirms 3 gadiem
Nu izskatās, ka Alpin boss šiti neizprot veco trašu kaifu un līdzjutēju velmes, citādi tādu ztulbumu grūti saprast.