Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Katarā ar varavīksnes karogu laukumā izskrējušais protestētājs atbrīvots

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Katarā ar varavīksnes karogu laukumā izskrējušais protestētājs atbrīvots
Mario Ferri. Foto: IMAGO/Moritz Müller/Scanpix

Pirmdienas vakarā Pasaules kausā notikušajā spēlē starp Portugāles un Urugvajas futbolistiem (2:0) otrajā puslaikā laukumā izskrēja itālis Mario Ferri. Viņam mugurā bija krekls ar Ukrainu un Irānas sievietes atbalstošiem saukļiem, bet rokās bija varavīksnes karogs.

Mario Ferri, kurš ar līdzīgiem gājieniem futbola spēļu laikā izcēlies arī iepriekš, sociālajos tīklos paziņoja, ka šis bija viņa pēdējais tamlīdzīgais izgājiens. "Gribēju izcelt ļoti svarīgu vēsti, ko pēdējo mēnešu laikā esmu izjutis arī uz savas ādas," itālis rakstīja Instagram. Ferri pauda, ka viņam ir draugi Ukrainā, kuri dzīvo ciešanās. Arī pats Kataras protestētājs bijis kara plosītajā valstī, mēnesi darbojoties kā brīvprātīgais.

Uz viņa krekla bija arī atbalsts Irānas sievietēm. Novembra vidū cilvēktiesību aktīvisti norādīja, ka protestos pret varasiestādēm bojā gājuši vairāk nekā 300 cilvēki. Protesti sākās pēc tam, kad 22 gadus veco Mašu Amini aizturēja Irānas morāles policija, jo viņa likumā noteiktajā kārtībā nebija uzvilkusi savu hidžabu. Trīs dienas pavadījusi komā, viņa septembra vidū mira, un viņas nāve aizsāka protestu vilni, cīnoties par sieviešu tiesībām.

Savukārt varavīksnes karogs simbolizē cīņu par seksuālo minoritāšu tiesībām. Konservatīvajā Katarā par attiecībām viena dzimumam starpā var tikt piespriests cietumsods vai pat nāvessods.

Pasaules kausa organizatori norādīja, ka Ferri ticis atbrīvots drīz pēc notikušā incidenta. Organizatori sazinājušies ar Itālijas vēstniecību, bet Ferri aizliegts turpmāk apmeklēt Pasaules kausa spēles.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/article/world-cu...

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!

  +1 [+] [-]

, 2022-11-29 19:51, pirms gada
Pakārt vajadzēja!

     [+] [-]

, 2022-11-29 20:15, pirms gada
Aizturētais esot tā izpederēts visos carumos, ks brivībā izlaida rāpus.

     [+] [-]

, 2022-11-29 20:16, pirms gada
oxa rakstīja: Pakārt vajadzēja!
jā , jā , aiz kamieļa oliņām

     [+] [-]

, 2022-11-29 22:11, pirms gada
Tādu pasaku sadomajis, visur visus pazīst, visur bijis un še vēl tāpat tiek izskriet uz laukuma 😁😁😁 ainu baram suņu ziņas.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-29 23:35, pirms gada
Pārstāvēja Itāliju pasaules kausā.

     [+] [-]

, 2022-11-30 00:15, pirms gada
Nu, un kāda tieši bija jēga no šī, bez pašpublicitātes? Ukrainā tagad karš beidzās?
Pēkšņi tiek ievērotas visas cilvēku tiesības?
Internets ir pilns ar info par nelaimēm pasaulē, tikai tāpēc, ka kāds vēlas, lai tieši viņu redz visa pasaule, nenozīmē, ka tas jebkam palīdz.

     [+] [-]

, 2022-11-30 03:52, pirms gada
Ir tāds super hits, izpilda Ingus Pētersons
“Simtiem krāsās laistās mūsu varavīksne….” 🌈👍