Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: "Ferrari" (dažiem) draudzīgajā Džedajā un Dainis ar jaunu līgumu Maltā

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: "Ferrari" (dažiem) draudzīgajā Džedajā un Dainis ar jaunu līgumu Maltā
Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Oficiāli sācies pavasaris, un Dīvāna ekspertam arvien grūtāk ir saņemties, lai izsekotu līdz sporta pasaules notikumiem, kuru dīvainā kārtā paliek arvien vairāk. Taču reizē tas arī nozīmē, ka līdzīgas sajūtas ir arī citiem, tāpēc Dīvāna eksperts tomēr nolēma nākt talkā, lai palīdzētu visiem tikt skaidrībā ar tuvākās nedēļas sporta tiešraidēm Latvijā.

Dīvāna eksperts neuzņemas analizēt futbola spēļu taktikas un pārējo, taču kaut kā bija šķitis, ka pēc visas iesmaidīšanas par Daini Kazakeviču kā Latvijas futbola izlases galveno treneri mūsējie bija sākuši spēlēt acij patīkamāk. Kaut vai vismaz tāpēc, ka 2021. gada rudenī pēc pirmajiem puslaikiem vairs nepalika fiziski slikti. Tāpēc arī runas no vecās sērijas "Starkov, atkāpies" vairs nelikās vietā, taču te marta vidū no zila gaisa nāca vēsts, ka līgums ar treneri pagarināts līdz 2024. gada beigām.

Sanāk, ka paaugstinājums sekojis pusgadu pēc uzvaras 3:1 pret Gibraltāru un 0:0 pret Norvēģiju. Acīmredzot šajā laikā kaut kas mainījies uz labo pusi, ka 10 dienas pirms pārbaudes spēlēm Maltā iedots līguma pagarinājums. Un ne tikai uz nākamo ciklu, bet arī jau aiznākamā cikla sākumu, lai, ja tomēr rodas balsis, ka trenera maiņa būtu noderīga lieta, atkal būtu absolūti neizdevīgi šādu maiņu veikt. Proti, ja nāktu nākamais treneris, tad skaidrs, ka viņam 2024. gada otrās puses mači pēc "Euro 2024" finālturnīra būtu tieši īstais laiks ieskrieties.

Tagad Latvijas izlasei būs pārbaudes spēles Maltā pret Kuveitu un Azerbaidžānu, ko pats Kazakevičs nosauca kā sagatavošanos Nāciju līgas spēlēm vasarā. Šo pārbaudes maču tiešraides būs pieejamas TV6 ekrānos.
Pavisam cita līmeņa mači tikmēr būs 24. martā, kad notiks PK kvalifikācijas cīņas pārspēles Eiropas zonā. "3Sport" tiešraidē būs Portugāles un Turcijas spēle, un šeit pastāv iespēja nonākt pie kārtīga futbola saldā ēdiena jau pavasara sākumā, proti, šīs spēles uzvarētājs tiksies ar Itālijas un Ziemeļmaķedonijas pāra uzvarētāju. Piemēram, mačs Itālija-Portugāle būtu puslīdz normāla lieta arī PK finālā, bet tagad abas var satikties jau martā, savā starpā dalot vienu ceļazīmi.

Šeit dalība bija paredzēta arī Krievijas izlasei, taču tās pretinieces Polija, Zviedrija un Čehija atteicās vispirms no došanās uz Krieviju un pēc tam arī aizvadīt spēli citā vietā. Sākumā FIFA vēl mēģināja atrast veidu, kā izpatikt visām pusēm, bet tad saprata, no kuras puses pūš krievu vējš, un Polija tikusi tālāk bez cīņas. Viss jau saprotami, bet tomēr palikusi neliela vilšanās, proti, ja FIFA liktu Krievijas izlasei braukt uz izbraukuma spēli Varšavā, troksni tribīnēs viesu komanda dzirdētu gan jau no lidostas.

Viss vēl turpinās arī Dienvidamerikas zonā, kas acīmredzami ir pavisam cita lieta nekā Eiropas futbols, jo tās tiešraides jau jāmeklē citā vietā. Tur palikušas divas pēdējās kārtas, un šīs nedēļas nogalē Čīlei būs ļoti svarīgs mačs pret Brazīliju, kamēr Peru cīnīsies pret Urugvaju. Urugvaja, Peru un Čīle visas ir tiešās konkurentes par PK ceļazīmi. Šīs spēles būs "Viaplay" platformā.

Viena turnīra dažādu reģionu rādīšana dažādos kanālos gan vēl ir sīkums - Latvijas hokeja čempionāts šeit soļo līmeni augstāk. OHL vienu pusfinālu ("Zemgale"-"Liepāja") rāda LTV7, bet otru pusfinālu ("Olimp"-"Mogo") jau TV4 kanāls.
Šajā ziņā vismaz viss nostabilizējies ar "Formula 1", par kuras sacensību skatīšanās vairs nav jākaunas. Visi posmi sarunāti "Viaplay" tiešraidēs, un sezonas sākums svētdien Bahreinā bija ar optimismu - apdzīšanas, līderu cīņas uz nažiem un dramatiskas izstāšanās beigās. Turklāt tas viss praktiski bez iepriekšējo gadu garlaicības radītāja Lūisa Hamiltona ierindā. Viņš kaut kā mierīgi aizbrauca līdz trešajai vietai, bet starmešu gaismā tā arī neielīda.

Tagad F1 būs posms Saūda Arābijā, Džedajas trasē. F1 ātri pievienojās citām sporta organizācijām, saraujot savas redzamās saiknes ar Krieviju, kamēr iepriekšējie aicinājumi pārtraukt sadarbību arī ar Saūda Arābijas režīmu tik dzirdīgas ausis nav atraduši. Viss gan saprotams, Džedaja ir visnotaļ draudzīga vieta (protams, tikai tad, ja tu esi bagāts vīrietis, visos citos gadījumos īsti nē). Taču te tādus pašus argumentus var bīdīt arī FIFA virzienā, kas rudenī taisās rīkot PK finālturnīru Katarā, turklāt tur ir vēl jautrāk, jo it kā jau labu laiku pierādīts, ka tas FIFA balsojums bija korumpēts, kārtīgas naudas summas un ietekmes sviras mainīja rokas, lai visi būtu droši par futbola spēlēšanu Katarā, un FIFA jaunie bosi par to it kā pabārušies, taču - rudenī tāpat brauks uz Kataru. Bet tā tēma jau laikam par smagu Dīvāna ekspertam.