Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Tavaress: "Rodrigess ir Pasaules kausa labākais futbolists"

Tavaress: "Rodrigess ir Pasaules kausa labākais futbolists"
Hamess Rodrigess
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa ceturtdaļfinālu sasniedza Kolumbijas futbola izlase, kas ar 2:0 pārspēja Urugvaju. Pēcspēles komentāros īpaši izcelts tika abu vārtu autors Hamess Rodrigess, kā arī tika pārrunāta Luisa Svaresa diskvalifikācijas ietekme uz spēli.

Kolumbijas izlases treneris Hosē Pekermans: "Vēlos pateikties visai Kolumbijai, jo tā ir pelnījusi šādu panākumu. Mēs veicām dažas izmaiņas, jo zinājām, cik stipri ir pretinieki – ir ļoti svarīgi izprast pretinieku. Mača likteni šodien izšķīra spēle pirmajā puslaikā, kad mēs bijām ļoti pārliecinoši un spējām izvirzīties vadībā. Ir lieliski, ja ir tāds spēlētājs kā Hamess Rodrigess – viņa pārliecība pēc iepriekšējās spēles bija ļoti augsta."

Abu vārtu autors Hamess Rodrigess: "Tas ir vēsturisks sapņu piepildījums. Vienmēr esmu vēlējies gūt vārtus "Maracana", un tagad man tas ir izdevies. Ja vēlies uzvarēt, katrs spēlētājs ir svarīgs. Urugvajai bija daudz cilvēku aizsardzībā, mums uzbrukumā vajadzēja daudz pārvietoties, un mēs to paveicām. Tālāk būs vēl grūtāk, taču mēs varam tikt tālu šajā turnīrā."

Rodrigesa sniegums šajā spēlē un visā turnīrā lika sajūsmināties gan viņa komandas pārstāvjiem, gan arī pretiniekiem. "Man komandās jau ir bijuši neparasti spēlētāji – elites līmeņa futbolisti ar ļoti augsta līmeņa tehnisko sagatavotību. Paļāvos uz Rodrigesu, jo saskatīju viņa neparasto talantu. Pārsteidzošākā ir viņa spēja uzņemties atbildību jau tādā vecumā. Mums ir tehniski apdāvināts spēlētājs ar visām iespējām kļūt par vienu no labākajiem visā pasaulē, turklāt viņš prot laukumā īstenot to, ko es esmu iecerējis," 22 gadus veco Rodrigesu slavēja Pekermans.

Apbrīnu izteica arī Urugvajas galvenais treneris Oskars Tavaress: "To gan nenosaku es, taču pēc līdz šim redzētā varu teikt, ka viņš ir šī Pasaules kausa labākais futbolists. Nedomāju, ka pārspīlēju. Mēs centāmies viņu ierobežot, tomēr tas neizdevās. Ceru, ka viņš turpinās attīstīt savu karjeru, jo Rodrigess vēl ir ļoti jauns, un futbolam ir nepieciešami cilvēki ar tādu raksturu."

Tavaress arī īsumā veica spēles kopsavilkumu: "Zinājām, ka Kolumbija ir ļoti laba izlase – tāda, kas ir spējīga kontrolēt bumbu un kuras sastāvā ir vairāki ļoti labi futbolisti. Pirmajā puslaikā viņi diktēja spēles tempu, bet mēs ielaidām vienus no turnīra skaistākajiem vārtiem. Otrajā puslaikā mēs pieļāvām kļūdas un ielaidām atkal. Pēc tam mums vajadzēja riskēt, lai samazinātu rezultāta starpību, taču mēs atdūrāmies pret ārkārtīgi labu sniegumu demonstrējošu vārtsargu, kurš neļāva mums cīnīties par pozitīvu spēles iznākumu. Neskatoties uz to, esmu lepns par saviem spēlētājiem – viņi vēlreiz demonstrēja raksturu un laukumā atdeva visus spēkus."

Urugvajas izlases pārstāvji arī norādīja, ka, protams, viņu sastāvā bija jūtams diskvalificētā Luisa Svaresa trūkums, taču tajā pašā laikā komandas rindās ir arī citi meistarīgi futbolisti. "Svaress ir nozīmīgs spēlētājs, taču mēs jau iepriekš zinājām, ka viņš nevarēs palīdzēt vai būt mūsu tuvumā, jo tāds bija pieņemtais lēmums. Mēs vienkārši pieņēmām šo faktu," norādīja Tavaress. "Luiss ir lielisks futbolists, un mums viņa pietrūka. Neskatoties uz to, mums bija daudz citu spēlētāju, kuri laukumā izlika visus spēkus komandas labā," sacīja Urugvajas izlases aizsargs Sebastians Koatess.

Izmantotie resursi:
The Official Website of the FIFA World Cup™ -...
Goal.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-29 09:56, pirms 10 gadiem
Neko nepareizu Tavaress nepateica. Tiešām augstākās raudzes futbolu rāda James.

Par Kolumbiju 1/4

  +1 [+] [-]

, 2014-06-29 10:08, pirms 10 gadiem
Nezinu par spēlētāju izglītību, bet Kolumbija noteikti ir inteliģentākā komanda @ PČ.

  -2 [+] [-]

, 2014-06-29 10:51, pirms 10 gadiem
1. kurs "GUDRINIEKS" visu laiku raksta ka sha vinju kaads nopirks utt... juus esat kkaadi mazi.bernelji vai???? juus domaajat ka monaco njems un vinju sitiis gaisaa? tas buutu tapat kaa ja monaco saaktu sev pirkstus cirst nost....nu nepaardos vinju..un neseedees realaa ne barsaa vinsh uz benka gudrinieki...

  -1 [+] [-]

, 2014-06-29 10:55, pirms 10 gadiem
Drusk vizuāli atgādina Cron, taču šis bija zvaigzne jau 18 gados, bet James jau 22...
Monako ir labs klubs, kurā nav lielo franču nodokļu...bet gan jau kāds lielāks klubs šo nopirks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-29 11:13, pirms 10 gadiem
nu nepaardos vinju!!! vieniigais ka es to visu redzu : aizies prom kad beigsies liigums...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-29 12:02, pirms 10 gadiem
Visu cieņu Tabaresam! Lielisks treneris, kurš arī izveidoja šo Urugvajas izlasi atkal atpazīstamu visā pasaulē. Ļoti inteliģents un gudrs treneris, kurš spēj novērtēt un atzīt arī pretinieka spēku un spēles skaistumu (par Hamesa pirmajiem gūtajiem vārtiem), ne tā kā pārvērtētais Kapello.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja