Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Saņemts rekordliels biļešu pieprasījums uz PK2014 finālturnīru

Rolands Eliņš

Saņemts rekordliels biļešu pieprasījums uz PK2014 finālturnīru
Ronaldo un Žeroms Valks preses konferencē "Maracana" stadionā
Foto:AFP/Scanpix

Brazīlijā norisinājusies preses konference, kurā vairākas FIFA un Brazīlijas amatpersonas dalījās savos iespaidos par gatavošanos pasaules kausa futbolā finālturnīram. Tika atklāts, ka pāris dienu laikā jau saņemti 2,3 miljoni biļešu pieprasījumu un ka brīvprātīgie palīgi tiks sagaidīti no 9. septembra.

Preses konference tika noturēta pēc finālturnīru organizējošās komitejas (Local Organising Comitee, LOC) satikšanās „Maracana” stadionā. To apmeklēja arī FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valks, un tā bija pirmā šāda mēroga FIFA amatpersonu tikšanās pēc Konfederāciju kausa izcīņas. LOC kopā ar FIFA amatpersonām apciemoja trīs stadionus, lai personiski pārliecinātos par to gatavības pakāpi.

Žeroms Valks, FIFA ģenerālsekretārs, atzinis, ka vēl nepieciešami uzlabojumi stadionu infrastruktūrā un ērtas satiksmes nodrošināšanā. Viņš norāda, ka liela nozīme būs gaisa satiksmei, kurai būs jāsavieno ģeogrāfiski attālās Brazīlijas pilsētas. Nākamā sapulce norisināsies oktobrī, taču Valks ir pārliecināts par projekta (finālturnīra) sekmīgu izdošanos.

Valks pauda pārliecību, ka futbolistiem ir jābūt gataviem spēlēt arī Brazīlijas karstajā laikā, turklāt tiesnešiem būs iespēja 2-3 reizes spēlē atļaut spēlētājiem padzerties. Skarot jautājumu par netradicionālu seksuālu orientāciju diskrimināciju, kas uzplaiksnīja nesen Maskavā notikušajā pasaules čempionātā vieglatlētikā, Valks noteica, ka FIFA nedraudēs atņemt Krievijai tiesības piedalīties finālturnīrā (uz kuru tai vēl vispirms jātiek), taču atgādināja, ka nekāda veida viedokļu diskriminācija finālturnīrā netiks pieļauta.

Savukārt Hosē Marija Marins, LOC prezidents, atsaucies uz nesen notikušo Konfederāciju kausu kā lielisku pieredzes avotu. Abus turnīrus gan neesot korekti salīdzināt, jo finālturnīrā būs iekļautas divreiz vairāk pilsētas (12) un tiks uzņemts četrreiz vairāk komandas, taču Marins norāda, ka kopš Konfederāciju kausa izcīņas beigām sešos stadionos jau norisinājušies 42 plaša mēroga pasākumi, kuri kopumā pulcējuši gandrīz miljonu skatītāju, kas pierāda milzīgu futbola turnīru pozitīvo ietekmi uz izklaides industriju.

Brazīlija arī paspējusi uzrādīt jaunu rekordu biļešu pieprasījuma ziņā. Tjēri Vels, FIFA mārketinga daļas direktors, paziņojis, ka pirmajās septiņās stundās pēc reģistrācijas atklāšanas saņemti vairāk nekā miljons biļešu pieprasījumu, savukārt pēc 24 stundām šis skaitlis izaudzis jau līdz 2,3 miljoniem. Biļešu pieprasījumus var izdarīt līdz 10. oktobrim, pēc kura tiks izlozēti laimīgie biļešu īpašnieki. Pagaidām neviena biļete nav pārdota.

88,5 procenti jeb divi miljoni iesniegumu pēc biļetēm nākuši no kausa rīkotājas Brazīlijas, un Vels uzskata, ka tam par iemeslu ir gan brazīliešu futbola mīlestība, gan FIFA iniciatīva biļetes piegādāt uz mājām. Iepriekšējie finālturnīri ar šādu aktivitāti lepoties nevar - 2006. gadā pirmajās 16 stundās tika saņemti pusmiljons pieprasījumu, bet 2010. gadā šāda skaitļa sasniegšanai bija nepieciešamas veselas desmit dienas.

LOC sastāvā darbojas arī brazīliešu futbola bijusī zvaigzne Ronaldo, kurš vērsis sabiedrības uzmanību brīvprātīgo palīgu programmai, norādot, ka vairāki potenciālie palīgi jau guvuši pieredzi Konfederāciju kausa izcīņā. Tiesa, ņemot vērā, ka finālturnīrs pulcēs līdzjutējus no ļoti dažādām valstīm (Konfederāciju kausā 97% skatītāju bija brazīlieši), būs nepieciešami arī palīgi ar angļu, spāņu un citu valodu zināšanām. Ronaldo arī saka, ka pats ir brīvprātīgais palīgs jau kopš pašas finālturnīra organizēšanas sākuma un ir pārliecināts, ka tiem 7000 cilvēkiem, kuri palīdzēja organizēt Konfederāciju kausu, drīzumā pievienosies vēl daudzi citi.

FIFA pasaules kausa Brīvprātīgo programma atsāks savu darbību devītajā septembrī. Vairāk informācijas par šo programmu un to, kādas ir tās prasības dalībniekiem, var atrast šeit.

Izmantotie resursi:
Inside the LOC meeting - FIFA.com
Valcke satisfied with Brazil visit - FIFA.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-08-23 14:10, pirms 11 gadiem
Emka9595 rakstīja: kata nebus turnirs notiek reizi 4tros gados
lasīju tavu komentāru 10 reizes un tā vai tā viņu nesapratu

     [+] [-]

, 2013-08-23 14:12, pirms 11 gadiem
Uz Brazīliju es nebrauktu pat ja man piemaksātu , tādus noziedzības apmērus kā tur neviens pat sapņos nav redzējis. Bet ko var gribēt no tādas trešās pasaules valsts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-08-23 14:20, pirms 11 gadiem
Krokodils rakstīja: Uz Brazīliju es nebrauktu pat ja man piemaksātu , tādus noziedzības apmērus kā tur neviens pat sapņos nav redzējis. Bet ko var gribēt no tādas trešās pasaules valsts
To pašu brazīlieši domā par Latviju