Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

ASV izlasē neiekļauj Donovanu, Vācija paliek bez L.Bendera

Rolands Eliņš

ASV izlasē neiekļauj Donovanu, Vācija paliek bez L.Bendera
Lendons Donovans
Foto:AP/Scanpix

Amerikas Savienoto Valstu futbola izlases galvenais treneris Jirgens Klinsmans izvēlējies ārpus galīgā 23 spēlētāju sastāva, kurš piedalīsies Pasaules kausa finālturnīrā, atstāt ASV visu laiku labāko vārtu guvēju Lendonu Donovanu. Savukārt no Vācijas izlases kandidātiem izkritis pussargs Larss Benders, kurš treniņā guvis savainojumu.

Lendons Donovans bija piedalījies trīs iepriekšējos pasaules kausa finālturnīros un tiek plaši uzskatīts par visu laiku labāko ASV futbolistu. Viņa 57 gūtie vārti izlases rindās tam ir lielisks pierādījums, tāpat Donovana rēķinā arī 58 rezultatīvas piespēles 156 ASV sastāvā aizvadītajos mačos.

Donovans bija noskaņojies piedalīties arī finālturnīrā Brazīlijā, taču izlases galvenais treneris Jirgens Klinsmans jau iepriekš bija publiski izteicis šaubas par slavenā futbolista cīņassparu un prasmju līmeni, kura dēļ vietu izlasē daudz noderīgāki būtu izlasē mazāk pieredzējušie uzbrucēji Kriss Vondolovskis un Ārons Johansons.

Klinsmans arī iepriekš bija norādījis, ka nevienam spēlētājam vieta izlasē nav paredzēta tikai pagātnes nopelnu dēļ, bet ka tā būs jānopelna ar savu sniegumu. "Donovans zina, ka es viņu ļoti cienu un novērtēju, ko viņš paveicis ASV futbola labā, Taču man jāpieņem aktuāli lēmumi, kuri sniedz labumu izlasei, kura dosies uz Brazīliju."

Klinsmans arī kritizējis Donovana gatavību izlasē uzņemties mazāku lomu, norādot, ka tas liecina par motivācijas trūkumu, tāpat Klinsmans uzskatījis, ka Donovanam jāspēlē uzbrucēja pozīcijā, nevis kā uzbrūkošajam pussargam. Tiesa, lai nu kādu iemeslu dēļ, bet pazīstamākais ASV futbolists Brazīlijā nebūs, par ko pats Donovans jau paudis milzīgu sarūgtinājumu, un Klinsmanam būs jādomā, kā savu lēmumu attaisnot - neviens cits ASV uzbrucējs PK finālturnīrā nav guvis vārtus kopš 2002. gada.

Jāpiemin, ka Klinsmans ASV izlases vadību pārņēma 2011. gadā. Ar viņa palīdzību ASV ieguva CONCACAF kausu 2013. gadā un kvalificējās PK finālturnīram, un šo panākumu iespaidā līgums ar Klinsmanu tika pagarināts līdz 2018. gadam.

Kopumā ASV izlasi pārstāvēs četri Bundeslīgas futbolisti, trīs no Premjerlīgas, "Eveton" vārtsargu Timu Hovardu ieskaitot, kā arī "Besiktas" pussargs Džermeins Džounss, savukārt izlases kodolu veido ASV futbola līgas spēlētāji. Brazīlijā šo izlasi sagaida ļoti smaga grupa, kurā būs jācīnās ar Vāciju, Portguāli un Ganu.

Bez problēmām gan neiztiek arī Vācijas nometnē - tās galvenais treneris Joahims Lēvs paziņojis, ka treniņā gūts savainojums liks Pasaules kausu izlaist Leverkūzenes "Bayer" pussargam Larsam Benderam. 25 gadus vecais Benders, kurš Vācijas izlasē 17 spēlēs guvis četrus vārtus, guva augšstilba muskuļa traumu vakardienas treniņā. Precīzs atveseļošanās ilgums gan vēl nav noteikts, taču skaidrs, ka finālturnīrā viņš nepiedalīsies.

Tas ir vēl viens trieciens Benderu ģimenei, jo arī Larsa dvīņubrālis Svens savainojuma dēļ netika iekļauts kandidātos, kā arī kārtējā nepatīkama vēsts Vācijas līdzjutējiem. Traumu dēļ izlases treniņiem vēl nav pievienojušies Filips Lāms un vārtsargs Manuels Noiers, problēmas arī "Bayern" pussargam Bastianam Švainstaigeram, bet tikai nesen no smaga krustenisko saišu savainojuma futbolā atgriezās Sami Kedira.

ASV izlases sastāvs PK2014 finālturnīrā

PozīcijaSpēlētājsKlubs
Vārtsargi:Breds GuzansAston Villa
Tims HovardsEverton
Niks RimandoReal Salt Lake
Aizsargi:Demarkuss BīzlijsPuebla
Mets BeslersSporting Kansas City
Džons BrūkssHertha Berlin
Džefs KameronsStoke City
Timijs ČendlersNurnberg
Omārs GonsalessLA Galaxy
Fabians DžonsonsBorussia M
Deandre JedlinsSeattle Sounders
Pussargi: Kails BekermansReal Salt Lake
Alehandro BedojaNantes
Maikls BredlijsToronto FC
Breds DeivissHouston Dynamo
Mikss DiskerudsRosenborg
Džulians GrīnsBayern Munich
Džermeins DžounssBesiktas
Greiems ZusiSporting Kansas City
Uzbrucēji:Džozī AltidorsSunderland
Klints DempsijsSeattle Sounders
Ārons JohansonsAZ Alkmaar
Kriss VondolovskisSan Jose Earthquakes

Izmantotie resursi:
Soccer / Football News and Scores - ESPN FC

  +2 [+] [-]

, 2014-05-23 11:48, pirms 10 gadiem
Klinsijs riskantu spēli uzsācis - Donovana pozīcijā paņem 18-gadīgo Grīnu, kurš spēlē BM dublieros. Jūlijā redzēsim, cik tas attaisnoti.

PS - Kamerons - Stoke City, nevis Stroke.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-23 11:50, pirms 10 gadiem
Stroke city... Sirdslēkmju pilsēta. Diez, Stoke City nosaukuma maiņu jau zina?

  +1 [+] [-]

, 2014-05-23 12:09, pirms 10 gadiem
"... jaunie uzbrucēji Kriss Vondolovskis un Ārons Johansons." Jaunais uzbrucējs 31 gada vecumā?

  +1 [+] [-]

, 2014-05-23 12:59, pirms 10 gadiem
Atliek uzbrucējiem palikt uz nullītes un Klinsijs tiks noēsts....

     [+] [-]

, 2014-05-23 13:11, pirms 10 gadiem
Un atkal tak pielietojiet vienreiz kaut nedaudz iztēli, kad veidojat tās ''pārskatāmās'' tabulas..

     [+] [-]

, 2014-05-23 13:45, pirms 10 gadiem
jā, tabulas tiešām ir pārskatāmākas, ja visi spēlētāji iet vienā rindiņā uz leju