Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Ševčenko atsakās no Ukrainas izlases trenera amata

Andrejs Siliņš

Ševčenko atsakās no Ukrainas izlases trenera amata
Andrijs Ševčenko pagaidām turpinās politiķa karjeru un futbolā neatgriezīsies
Foto: AFP/Scanpix

Viens no ukraiņu visu laiku izcilākajiem futbolistiem Andrijs Ševčenko, kurš spēlētāja karjerai pielika punktu aizvadītajā vasarā, atteicies no Ukrainas Futbola federācijas piedāvātās iespējas kļūt par valstsvienības galveno treneri.

Pagājušajā nedēļā federācijas prezidents Anatolijs Koņkovs paziņoja par lēmumu piedāvāt vakanto amatu Ševčenko. Izlase bez galvenā trenera palika septembrī, kad līdzšinējais vadonis Olehs Blohins, kura vadībā Ukraina piedalījās nesen notiekošajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, pieņēma Kijevas "Dynamo" piedāvājumu.

36 gadus vecais Ševčenko izcilās futbolista karjeras laikā spēlējis tādos klubos kā Kijevas "Dynamo", "Milan" un Londonas "Chelsea" un skolojies pie tādiem treneriem kā Valērijs Lobanovskis, Karlo Ančeloti un Žuzē Mourinju. Tiesa, pašam Ševčenko līdz šim nav bijusi nekāda trenera pieredze. Futbolista karjeru uzbrucējs beidza, lai aktīvi iesaistītos politikā.

"Domāju, ka šodien būt par Ukrainas izlases treneri būtu pārāk ātri," pamatojot lēmumu atteikt piedāvājumam, Ševčenko norādīja uz pieredzes trūkumu. "Ceru, ka federācijas vadība sapratīs manu lēmumu,"

Ukraina Pasaules kausa izcīņas atlases ciklā aizvadījusi trīs spēles - fiksēti neizšķirti Anglijā (1:1) un Moldovā (0:0), bet savā laukumā ukraiņi ar 0:1 zaudēja Melnkalnei. Ar diviem punktiem Ukraina sešu komandu konkurencē grupā ieņem piekto vietu, apsteidzot tikai Sanmarīno.

Izmantotie resursi:
Football.ua - все о футболе

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-11-19 17:51, pirms 12 gadiem
Žēl...Vajadzēja paņemt tikai labus asistentus un viss būtu ok.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-19 20:31, pirms 12 gadiem
Tieši viņš pats varētu sākt par asistentu..

  +1 [+] [-]

, 2012-11-19 20:57, pirms 12 gadiem
Latvijā ko tādu neredzēt, mums visi bijušie futbolisti uzreiz dabū ar jauniešu izlasēm paspēlēties ...

     [+] [-]

, 2012-11-20 12:42, pirms 12 gadiem
Man interesētu kādā partijā viņš ir, vai veidos koalīciju utml. varbūt kopā ar Kļičko? sīkums, bet, ja pēc raksta izlasīšanas vēl ir jautājumi, tad - vājš raksts