Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

FIFA atceļ Nigērijas diskvalifikāciju

FIFA atceļ Nigērijas diskvalifikāciju
Nigērijas futbola izlase
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā futbola asociāciju federācija (FIFA) atcēlusi Nigērijas izlasei un klubiem piespriesto diskvalifikāciju, līdz ar to Nigērijas pārstāvji atkal drīkstēs piedalīties starptautiskos turnīros un spēlēs.

9.jūlijā FIFA piemēroja aizliegumu Nigērijas Futbola federācijai (NFF) pieteikt valsts izlases un klubus jebkāda veida starptautiskajiem mačiem, jo Nigērijas valdība iejaucās NFF darbībā. Pēc Pasaules kausa finālturnīra tika atstādināta NFF vadība, kurai tika izvirzītas apsūdzības korupcijā un citos finansiāla rakstura pārkāpumos.

FIFA noteikumi paredzēja, ka valsts futbola federāciju var vadīt tikai biedru ievēlētas personas, nevis valsts noteiktie pārstāvji. FIFA iepriekš noteica, ka valdībai nav tiesību tieši ietekmēt federācijas darbību, līdz ar to arī sekoja NFF diskvalifikācija no FIFA aprites – jebkādiem oficiāliem starptautiskiem turnīriem un spēlēm.

Vakar FIFA paziņoja par lēmuma atsaukšanu. Futbola centrālā organizācija sekoja līdzi Nigērijā notiekošajiem tiesu darbiem pret NFF darbiniekiem un pēc attaisnojoša lēmuma, kas ļāva NFF vadībai atgriezties pie pienākumu pildīšanas, atcēla iepriekš piespriesto diskvalifikāciju.

Diskvalifikācijas atcelšana nozīmē, ka Nigērijas U20 sieviešu izlase varēs piedalīties Pasaules kausa finālturnīrā, kas startēs 6.augustā. Ja šajās dienās Nigērijā notikumu attīstība nenoritētu pa prātam FIFA, U20 dāmu valstsvienība nedrīkstētu piedalīties Kanādā notiekošajā finālturnīrā. Tikmēr jau septembra sākumā startēs Āfrikas Nāciju kausa kvalifikācijas cīņas, kur Nigērija sāks titula aizstāvēšanu.

Izmantotie resursi:
The Official Website of the FIFA World Cup™ -...

     [+] [-]

, 2014-07-19 14:39, pirms 10 gadiem
Par FIFA - https://www.youtube.com/watch?v=wiI...

Interesanti, cik tas izmaksāja Nigērijai? Droši vien jau stipri mazāk nekā Katarai PK2020, bet tik un tā