Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Pujols un Toress netiek izsaukti uz izlasi pirms līderu spēles Francijā

Agris Suveizda

Pujols un Toress netiek izsaukti uz izlasi pirms līderu spēles Francijā
Fernando Toress
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas un Francijas futbola izlašu galvenie treneri Visente Del Boske un Didjē Dešāns nosaukuši kandidātu sarakstu pirms 26.martā gaidāmās savstarpējās spēles Parīzē, kurā, domājams, varētu jau izšķirties automātiskās ceļazīmes iegūšana uz Pasaules kausa izcīņu.

Del Boske drošības dēļ 23 futbolistu vietā izsauca 24, un šajā sarakstā ir vairāki pārsteigumi. Vieta izlasē neatradās Londonas "Chelsea" uzbrucējam Fernando Toresam, kura vietā izsaukts "Sevilla" uzbrucējs Alvaro Negredo - sarakstā netika iekļauts arī "Valencia" bombardieris Roverto Soldado. Ārpus izlases palika arī pieredzējušais centra aizsargs Karless Pujols, kura gadījumā gan iemesls varētu būt veselības problēmas.

Joprojām traumu ārstē pamatvārtsargs Ikers Kasiljass, un trešā numura loma uzticēta Davidam de Hejam. Vietu sastāvā saglabāja perspektīvais uzbrūkošais pussargs Isko un malējais aizsargs Sesars Aspilikueta, kuri tika izsaukti arī februārī. Negaidīti valstsvienības rindās nav iekļauts centra pussargs Havi Martiness, kuru vasarā Minhenes "Bayern" nopirka par 40 miljoniem eiro - baska vietā izlasē atgriezies Mančestras "City" pussargs Havi Garsija.

Francijas sastāvā savainojumu dēļ nav aizsargu Adila Ramī un Bakarī Saņā, kā arī pussarga Romēna Alesandrinī. Ramī vietā tika izsaukts tikai 19 gadus vecais centra aizsargs Rafaels Varāns, kurš Madrides "Real" rindās ir ievērojami progresējis. Izsaukumu uz valstsvienību izpelnījās vēl viena gados jauna sensācija - Pols Pogbā no Turīnas "Juventus". Viņš izsaukts Etjēna Kapū vietā, kurš, treneraprāt, pēdējā laikā ne pārāk veiksmīgi spēlējis klubā.

"Varāns izlasē vēl nav aizvadījis nevienu spēli, bet uzskatu, ka viņš ir gatavs spēlēt," sacīja Dešāns. "Pogbā parasti tiek izmantots kā skrējējs, bet viņš ir pietiekami daudzpusīgs, lai vidējā līnijā varētu spēlēt jebkurā pozīcijā. Ikviens var kritizēt Karimu Benzemā, bet viņa meistarība un potenciāls nekad nav pazudis. Viņam ir mana uzticība - Francijai ir nepieciešams labākajā formā esošs Benzemā."

Spānijas izlasē no 24 spēlētājiem astoņi spēlē ārzemēs un visi - Anglijas Premjerlīgā. Klubu ziņā lielākā pārstāvniecība ir "Barcelona", no kā izsaukti deviņi futbolisti - no otra Spānijas granda "Real" ir četri. Arī Francijas izlasē ir liela Premjerlīgas kolonija - pat desmit spēlētāji, tikpat, cik ikdienā spēlē Francijas čempionātā. Klubu pārstāvniecība gan ir krietni raibāka nekā Spānijai - visvairāk futbolistu (četri) ir no PSG, bet trīs ir Ņūkāslas "United".

Spānijas un Francijas izlases spēlē vienā Pasaules kausa atlases cikla grupā. Pirmā savstarpējā spēle Madridē beidzās ar neizšķirtu 1:1, un abām izlasēm šobrīd ir pa septiņiem punktiem trīs mačos. Trešajā vietā ar četrām acēm četrās spēlēs ir Gruzija. 22.martā Spānija un Francija iesildīsies ar mājas spēlēm pret Somiju un Gruziju, bet 26.martā komandas tiksies "Stade de France" arēnā Parīzē.

Spānijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Viktors Valdess (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool), Davids de Heja (Manchester United)
Aizsargi: Alvaro Arbeloa, Serhio Ramoss, Rauls Albiols (visi Madrides "Real"), Žerārs Pikē, Džordi Alba (abi "Barcelona"), Sesars Aspilikueta (Chelsea), Načo Monreals (Arsenal)
Pussargi: Šabi Alonso (Real Madrid), Serhio Busketss, Čavi Ernandess, Fransesks Fabregass, Andress Injesta (visi "Barcelona"), Havi Garsija, Davids Silva (abi Mančestras "City"), Isko (Malaga), Santi Kasorla (Arsenal), Hesuss Navass (Sevilla)
Uzbrucēji: Pedro Rodrigess, Davids Vilja (abi "Barcelona"), Huans Mata (Chelsea), Alvaro Negredo (Sevilla)

Francijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Igo Loriss (Tottenham), Stevs Mandandā (Marseille), Mikaels Landro (Bastia)
Aizsargi: Gaels Klišī (Manchester City), Patriss Evrā (Manchester United), Kristofs Žalē (PSG), Lorāns Koscelnijs (Arsenal), Mamadū Sako (PSG), Rafaels Varāns (Real Madrid), Mapū Jangambivā (Newcastle),
Pussargi: Joans Kabajs (Newcastle), Maksims Gonalons (Lyon), Blēzs Matuidī (PSG), Dimitrī Pajē (Lille), Pols Pogbā (Juventus), Franks Riberī (Bayern), Musa Sisoko (Newcastle), Matjē Valbuenā (Marseille)
Uzbrucēji: Karims Benzemā (Real Madrid), Olivjē Žirū (Arsenal), Bafetimbī Gomiss (Lyon), Žeremijs Menezs (PSG), Loiks Remī (QPR)

Izmantotie resursi:
Ligue1.com - French Football League - Ligue 1,...
MARCA.com

     [+] [-]

, 2013-03-15 13:34, pirms 12 gadiem
Par Spāniju
cerams ka paņems bez variantiem

  -1 [+] [-]

, 2013-03-15 13:54, pirms 12 gadiem
Kur Alonso???

     [+] [-]

, 2013-03-15 13:54, pirms 12 gadiem
Izsaku dziļu pateicību De Boskem.
Vienīgi varētu dot iespēju arī De Hejam.

     [+] [-]

, 2013-03-15 13:55, pirms 12 gadiem
Par lielu Spāniju!

  +3 [+] [-]

, 2013-03-15 13:55, pirms 12 gadiem
Neslund rakstīja: Kur Alonso???
Kā pirmais pie Spānijas pussargiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-15 16:27, pirms 12 gadiem
Ferdinands Lieliskais rakstīja: Domāju, ka pienācis laiks vārtos bāzt David de Gea, jo Valdes ir totāls caurums, kurš nezin kpc vsp ir izlasē un Reina ar nekas dižs nav
Valdes izlase ir tikai tapec ka spele Barselona,shobrid labakais vartsrags ir Djego Lopezs kuru pat neuzaicinaja uz izlasi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja