Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Halilhodzičs no Alžīrijas pārceļas uz "Trabzonspor", Errera trenēs Meksiku līdz 2018. gadam

Rolands Eliņš

Halilhodzičs no Alžīrijas pārceļas uz "Trabzonspor", Errera trenēs Meksiku līdz 2018. gadam
Vahids Halilhodzičs
Foto: AFP/Scanpix

No Alžīrijas futbola izlases galvenā treneta amata aizgājušais Vahids Halilhodzičs pieņēmis turku kluba "Trabzonspor" piedāvājumu, kuru trenēja arī 2005. gadā.

Bosnietis Vahids Halilhodzičs Pasaules kausa finālturnīrā kļuva par vienu no pārsteidzošākajiem treneriem, kurš prata par pastarīti uzlūkoto Alžīrijas izlasi izvest no H grupas (cienīgs zaudējums Beļģijai ar 1:2, ar 4:2 sakauta Dienvidkoreja un svarīgs neizšķirts 1:1 pret Krieviju) un astotdaļfinālā sagādāja pamatīgu cīņu finālā iekļuvušajai Vācijas izlasei. Pamatlaiks noslēdzās 0:0, un tikai papildlaikā vāciešiem izdevās uzlauzt (ne bez veiksmes palīdzības) alžīriešu cietoksni.

Pēc Pasaules kausa Alžīrijas izlase savā valstī tika sagaidīta kā čempione, un ļoti plaši bija lūgumi, lai Halilhodzičs paliktu amatā, taču viņš paziņoja par aiziešanu no izlases. Ilgi bez darba gan viņš nepalika, jo pieņēmis Turcijas "Trabzonspor" piedāvājumu. Sešas reizes šī komanda kļuvusi par Turcijas čempioni, taču pagājušajā sezonā ierindojās ceturtajā vietā.

Halilhodzičs šo komandu jau trenēja 2005./2006. gada sezonā, taču pēc viduvējiem panākumiem nolēma atkāpties no amata. Savas trenera karjeras laikā viņš vadījis vairākus Francijas klubus, ieskaitot slaveno PSG, kā arī bijis Kotdivuāras galvenais treneris.

Pavisam cits scenārijs novērots Meksikas izlasē, kuras galvenais treneris Migels Errera ar veiksmīgi aizvadītu finālturnīru (neizšķirts pret Brazīliju, bez piecām minūtēm izslēgta Nīderlande) nopelnījis līguma pagarinājumu līdz 2018. gadam. Errera izlases vadību pārņēma tikai kvalifikācijas cikla beigās, kad Meksikas izlasē bija novērojams pamatīgs haoss (mēneša laikā nomainījās četri galvenie treneri), taču 46 gadus vecais Errera tomēr spēja izlasi sakārtot un sagatavot veiksmīgam startam Pasaules kausā.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Trabzonspor appoint ex-Algeria...
World Cup 2014: Miguel Herrera set to continue...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja