Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Turcijā futbola līgas spēles pēc skandāla atsāksies nākamajā nedēļā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Turcijā futbola līgas spēles pēc skandāla atsāksies nākamajā nedēļā
Mājinieki pēc izlaistās uzvaras uzbrūk galvenajam tiesnesim Halilam Meleram. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AP. Turcijas Futbola federācija (TFF), kura pēc pirmdien notikušā incidenta spēcīgākās līgas mača noslēgumā starp Ankaras "Ankaragucu" un Rizes "Caykur Rizespor" komandām apturēja visas Turcijas futbola līgas spēles, trešdien paziņoja, ka čempionāts atsāksies nākamajā nedēļā.

Plānots, ka pirmie mači tiks aizvadīti 19.decembrī.

Jau vēstīts, ka pēc spēles, kura noslēdzās ar rezultātu 1:1, "Ankaragucu" prezidents Faruks Kodža uzbruka tiesnesim Halilam Umutam Meleram, iesitot viņam pa seju ar dūri, pēc kā citas personas gulošajam tiesnesim vairākkārt iespēra ar kājām.

Melers pēc uzbrukuma tika nogādāts slimnīcā, no kuras tika izrakstīts šodien.

Arī pats Kodža naktī uz otrdienu uz aizdomām par sirdstrieku tika nogādāts slimnīcā. Iepriekš viņu saistībā ar uzbrukumu valsts amatpersonai nopratināja Turcijas prokuratūras pārstāvji. Otrdien viņš arī atkāpās no "Ankaragucu" prezidenta amata un vēlāk tika apcietināts.

Kā zināms, pēc notikušā tika apcietināti vēl divi aizdomās turamie par Melera piekaušanu, bet vēl trīs personas atbrīvotas ar nosacījumu, ka sadarbosies ar policiju.

"Caykur Rizespor" čempionāta kopvērtējumā ar 22 punktiem 15 mačos ieņem astoto vietu, bet "Ankaragucu" ar 18 punktiem ir 11. pozīcijā 20 komandu konkurencē.

Šonedēļ paredzētās Turcijas superlīgas 16. kārtas spēles netiks aizvadītas.