Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

FIFA diskvalificē Bekenbaueru no futbola uz trim mēnešiem

Rolands Eliņš

FIFA diskvalificē Bekenbaueru no futbola uz trim mēnešiem
Francs Bekenbauers
Foto:AFP/Scanpix

Pasaules vadošā futbola organizācija FIFA ir diskvalificējusi vācu futbola leģendu Francu Bekenbaueru no piedalīšanās šī sporta veida aktivitātēs uz 90 dienām. Šāds sods piemērots par nesadarbošanos Kataras PK 2022 balsojuma izmeklēšanā.

Francs Bekenbauers saņēmis FIFA sodu par atteikšanos sadarboties ar šīs organizācijas nozīmētu izmeklētāju bēdīgi slavenā Kataras PK 2022 lietā. Šis finālturnīrs izpelnījies plašu sabiedrības un tiesībsargājošo iestāžu uzmanību, un FIFA bija sniegusi pilnīgu rīcības brīvību izmeklētājam Maiklam Garsijam, lai izvērtētu apsūdzības korupcijā un noskaidrotu, vai Katara rīkošanas tiesības ieguvusi nelikumīgi.

FIFA Ētikas komisijas priekšsēdētājs Alans Salivans paziņojis, ka Francs Bekenbauers vairākkārt nav atsaucies Garsijas piedāvājumiem sadarboties un palīdzēt izmeklēšanā, līdz ar to FIFA nevar vairs ilgāk vilcināties ar soda piešķiršanu. Bekenbauers iepriekš bija publiski uzsvēris, ka Garsijam nav nekādas varas, lai uzdotu viņam jautājumus Kataras balsojuma lietā un ka viņš nav pilnvērtīgi sapratis Garsijas angļu valodā rakstītos jautājumus, tiesa, FIFA norāda, ka jautājumi tikuši speciāli pārtulkoti vācu valodā.

FIFA oficiālā paziņojumā norādījusi, ka Bekenbauers nedrīkst piedalīties nekādās futbola aktivitātēs jebkurā līmenī, turklāt Bekenbauera lietu Ētikas komisija šobrīd nodevusi tālāk Izmeklēšanas komisijai un vēl tiks lemts, vai Bekenbaueram tiks piespriests papildu sods.

Bekenbauers iekļuvis pasaules futbola vēsturē kā 1972. gada Eiropas čempions un 1974. gada pasaules čempions un tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem futbolistiem. Kā treneris, viņš aizveda Vācijas izlasi līdz 1990. gada Pasaules kausam. Bekenbauers bija FIFA padomes sastāvā līdz 2011. gadam un izdarīja balsojumu gan par PK finālturnīra rīkošanas tiesību piešķiršanu Krievijai (2018. gadā), gan arī Katarai (2022.gadā).

Katara PK rīkošanas tiesības ieguva balsojumā, kuru arvien biežāk apvij korupcijas skandāli, tajos pavīdējis arī UEFA prezidenta Mišela Platinī vārds, kurš slepeni ticies ar vienu no galvenajiem Kataras lobijiem Mohamedu bin Hammamu. Hammams esot piedāvājis kukuļus vairākiem FIFA padomes locekļiem, tiesa, tas nav pierādīts.

Jāpiemin, ka Kataras korupcijas skandāls sakustinājis ūdeņus arī Austrālijā, kura bija viena no kandidātēm uz 2022. gada finālturnīra rīkošanu. Austrālijas valdība ar premjerministru Toniju Abotu priekšgalā izskata iespēju vērsties tiesā pret FIFA, cerot piedzīt 35 miljonus eiro par saviem tēriņiem PK 2022 finālturnīra kandidāturas virzīšanai. Ja Maikla Garsijas vadītā izmeklēšana pierādīs, ka balsojums nav bijis likumīgs, Abots ir visai drošs, ka Austrālija pieprasīs, lai FIFA šos tēriņus kompensē.

Izmantotie resursi:
Statement of the independent FIFA Ethics...
https://in.news.yahoo.com/australia...

  +3 [+] [-]

, 2014-06-13 20:43, pirms 10 gadiem
noteikti ka lielākais grēcinieks.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-13 20:47, pirms 10 gadiem
Es jau domaju par to ka Zemes komanda, ko izvelejas Bekenbauers, zaude citplanetiesiem.

     [+] [-]

, 2014-06-13 20:49, pirms 10 gadiem
Es tikko shito pa raadinju dzirdeeju, dziivoju Minhenee. Ja juus zinaatu, kaa par sho jau smejaas Visu muuzhu uzdziivojis, tagad nez par ko sho stabaa rauj Sha Lotaars ar piesleegsies

  +2 [+] [-]

, 2014-06-13 22:07, pirms 10 gadiem
Šis ir āksta Garsijas murgi.
1) Bekenbauers balsoja par ASV,
2) Viņš pieprasīja, lai daļa jautājumu būtu vācu valodā.
3) Lūk šis cilvēks never ever neņems nekādus kukuļus, jo viņam visa ir gana un nav arī kādas no nesen no koka nokāpušo nāciju pārstāvjiem.

     [+] [-]

, 2014-06-13 22:10, pirms 10 gadiem
Citāts:
„Ich war bereit, alle relevanten Fragen zu beantworten, nur die kamen in Juristen-Englisch, die ich bei einer so komplizierten Materie nicht vollständig verstanden habe. Ich bat daraufhin höflich um eine Unterredung in deutscher Sprache und diese wurde abgelehnt. Daraufhin war meine Reaktion: Dann eben nicht.“
Ļoti korekti nolika pie vietas kautkādu ASV ākstu, vēl jo vairāk, ja pats bija balsojis par ASV.

     [+] [-]

, 2014-06-13 23:13, pirms 10 gadiem
Heil Hitler, Garsija!!!

  -1 [+] [-]

, 2014-06-14 00:25, pirms 10 gadiem
Hā, Platīns meklē "vainīgos"

  +1 [+] [-]

, 2014-06-14 00:25, pirms 10 gadiem
Zepam kāds uzdeva jautājumus par viņa plānprātību un korumpētību??!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja