Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

FIFA no saviem turnīriem diskvalificē visas Nigērijas izlases un klubus

Rolands Eliņš

FIFA no saviem turnīriem diskvalificē visas Nigērijas izlases un klubus
Nigērijas izlases līdzjutējiem bez starptautiskā futbola var nākties iztikt ilgāku laiku
Foto: SIPA/Scanpix

FIFA piemērojusi aizliegumu Nigērijas Futbola federācijai (NFF) pieteikt nacionālās izlases un klubu jebkāda veida starptautiskiem mačiem, jo Nigērijas valdība patvaļīgi atcēlusi NFF iepriekšējos vadītājus un nozīmējusi jaunus bez demokrātiskām vēlēšanām.

Nigērijas valdība pēc izstāšanās no Pasaules kausa finālturnīra atstādināja NFF izpildkomiteju, apsūdzot to korupcijā un citu finansiāla rakstura pārkāpumu veikšanā. NFF prezidents Aminu Maigari tika aizturēts, un kopš nedēļas nogales atradās varas iestāžu uzraudzībā.

Šāda lietu kārtošana ir klajā pretstatā ar FIFA noteikumiem par tās federāciju darbību, un FIFA piemērojusi visbargāko sodu, kurš stājies spēkā uzreiz pēc tā paziņošanas, proti, NFF tiek diskvalificēta no starptautiskā futbola aprites. Neviena tās nacionālā izlase un neviens šo valsti pārstāvošais klubs nevarēs piedalīties FIFA pārraudzībā esošajās spēlēs un turnīros, līdz Nigērijas valdība neatcels savu lēmumu un neatjaunos iepriekšējo federācijas vadību. FIFA arī paziņojusi, ka neatzīst jauno NFF vadību

FIFA noteikumi paredz, ka valsts futbola federāciju var vadīt tikai tās biedru balsojumā ievēlēti pārstāvji un ka federācijas darbu nevar tieši ietekmēt valdība vai cita iesaistītā puse.

Nigērija līdzīgu problēmu priekšā nonāca arī 2010. gadā, kad pēc neveiksmīga finālturnīra valdība nolēma uz diviem gadiem diskvalificēt nacionālo izlasi, proti, neļaut tai aizvadīt spēles. Arī toreiz FIFA uz Nigērijas patvaļu reaģēja ar NFF diskvalifikāciju, kura gan drīz tika atcelta, jo valdība atkāpās no sava lēmuma. Nu Nigērijas U20 sieviešu izlasei jācer, ka līdzīgs scenārijs atkārtosies līdz 15. jūlijam. Ja ne, tai nāksies izlaist savas vecuma grupas Pasaules kausa finālturnīru.

Izmantotie resursi:
The Official Website of the FIFA World Cup™ -...

  +9 [+] [-]

, 2014-07-09 22:44, pirms 10 gadiem
Tad Latviju arii pie reizes diskvalificeejiet.

 +11 [+] [-]

, 2014-07-09 22:47, pirms 10 gadiem
Nez kur ta ir tā riktīgā korupcija , labi, ka FIFA tādas nav
Slēpts komentārs: denebs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-09 22:59, pirms 10 gadiem
Banānu miza - rasisms. Melnādaino valsts izslēgšana no turnīriem nav rasisms. FIFA smieklīga. Ok, tā federācijas valdes izmešana jau arī nav nekas normāls, bet tomēr visu var sarunu veidā atrisināt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-07-10 00:03, pirms 10 gadiem
Pareizi ir, pa blatu viss! Mums ar kāds sodiņš nebūs??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-10 09:58, pirms 10 gadiem
kautkā tā FIFA visaatļautība un mantkārība liekas bišk pa traku! Un futbolisti pie kā vainīgi!? Varbūt daudziem mūža sapnis ir spēlēt pasaules kausā un visu dzīvi tam velta un dēļ tiem resneļiem, kas tur karo pa naudu, šiem talantiem, kas iegulda lielu darbu, tas viss var būt liegts! Egoistiski! Arī FIFA neko lāga nevar paskaidrot, vai tik visa FIFA nav baigi korumpēta un neuzvedas kā tāda mafija!

  -1 [+] [-]

, 2014-07-10 10:04, pirms 10 gadiem
Vispār kāda FIFAi daļa, kādas amatpersonas ieceļ Nidērija savā valstī, ja pilda kopējos FIFA noteikumus no sporta viedokļa un naudas ieguldījuma futbolā? Vai tik FIFA savus mafijas brāļus necenšas glābt