Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Kalniņš par Neimāra savainojumu, favorītiem un labākajiem spēlētājiem

Agris Suveizda

Kalniņš par Neimāra savainojumu, favorītiem un labākajiem spēlētājiem
Gatis Kalniņš ar bumbu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Bijušais Latvijas izlases uzbrucējs un "adidas" eksperts Gatis Kalniņš sarunā ar Sportacentrs.com atskatījās uz līzšinējiem Pasaules kausa notikumiem. Pieredzējušais "Mettas"/LU futbolists starp labākajiem spēlētājiem īpaši izcēla Brazīlijas izlases centra aizsargu Tjagu Silvu, kurš šovakar pret Vāciju kartīšu dēļ gan paliks malā.

Par čempionāta favorīti
"Es fanoju par Argentīnu. Komandā mums ir savs konkursiņš, un vēl pirms turnīru uzliku uz Argentīnu. Protams, Argentīna pagaidām nav rādījusi to labāko sniegumu, taču ar tādu ir iekļuvusi pusfinālā un tai ir spēlētāji, kuri ir spējīgi vienatnē izšķirt mača likteni. Tādā turnīra stadijā tas ir ļoti būtiski. Parādītā spēle katrā ziņā pagaidām nav tā spilgtākā, bet iespējas, domāju, nav sliktas."

Par di Marijas savainojumu
"Tas ir ļoti liels zaudējums. Di Marija turnīra gaitā uzņēma apgriezienus un arī bija viens no atslēgas spēlētājiem. Ja Mesi pievērš lielu uzmanību, tad di Marijam rokas un kājas kļūst brīvākas. Man šķiet, ka viņa ieguldījums komandā bija pat lielāks nekā Mesi. Skaidrs, ka Mesi gūst vārtus un dara citas lietas, bet di Marija tādā kā bumbas pienesēja lomā bija ļoti labs."

Vai kāds spēs aizstāt Neimāru?
"Neimāru neviens nevar aizvietot. Protams, viņa vietā spēlēs kāds cits un vieta tukša nepaliks, bet tādus spēlētājus nevar aizvietot. Lai ko arī neteiktu, Neimārs demonstrēja ļoti labu spēli un tas visiem bija redzams. Neimāra faktors Brazīlijai būs vēl lielāks nekā di Marijas - Argentīnai. Būs interesanti redzēt, kurš uzņemsies līdera lomu, jo Neimārs Brazīlijai bija izteikts līderis un visa komanda strādāja viņa labā."

Vai Brazīlija bez Neimāra ir favorīte pret Vāciju?
"Arī ar Neimāru sastāvā Brazīlija nebūtu bijusi liela favorīte. Protams, bez Neimāra Brazīlija ir vēl mazāka favorīte, taču pret Vāciju neviena komanda pasaulē nebūs favorīte. Labākajā gadījumā izredzes varētu būt 50 pret 50. Skatoties, kādu sniegumu demonstrē Vācija – tieši kā komanda tā ir ļoti spēcīga. Neskatoties uz to, kādi tajā ir uzvārdi un spēlētāji, Vācija vienmēr ir izcēlusies visvairāk."

Par komandām, kuras pārsteidza
"Palasot pirms turnīra, piemēram, Twitteri un citur, tika runāts par kostarikveidīgajām komandām, kurām ir maz izredžu. Taču beigās Kostarikai pat nebija neviena tīra zaudējuma – vienīgā neveiksme bija pendelēs [pret Nīderlandi]. Tas ir Pasaules kauss, un labi, ka tādas komandas spēj sevi pierādīt. Turklāt komandas, kuras spēj laukumā parādīt labu spēli, nevis tikai aizsargāties. Atšķirībā no Grieķijas gadījuma [2004. gada] Eiropas čempionātā, Kostarika arī ļoti solīdi uzbruka. Nebija tā, ka Kostarika ar desmit vīriem sēdētu aizsardzībā un viens mēģinātu aizskriet. Brīžiem Kostarika ar trīs četriem spēlētājiem augstu presingoja un veidoja uzbrukumus. Kostarika rādīja skatāmu spēli un absolūti nekrita ārā no kopējā Pasaules kausa līmeņa. Arī Alžīrija rādīja labu spēli."

Par labākajiem spēlētājiem
"Nedaudz netipiski, bet man ļoti iepatikās Brazīlijas kapteinis un centra aizsargs Tjagu Silva. Viņš ir fantastisks. Šķiet, šajā čempionātā no viņa puses vēl neesmu redzējis nevienu kļūdu. Viņš pagaidām ir bijis fantastisks. Saprotams, Neimārs ir spēlētājs, kurš varēja izšķirt spēļu likteni. Arī uzbrūkošais pussargs [Hamess] Rodrigess guva daudz vārtu. Bet īpaši iepatikās tieši Silva."

Par Svaresa diskvalifikāciju
"Pašu kodiena epizodi neredzēju, taču piespriestais soda mērs liekas pārāk bargs. Tā kā tas ir atkārtots gadījums, tad varbūt arī varēja, taču citādi šķiet, ka tik ilgi izlaist izlasē un vēl arī sezonas sākumu klubā nav īsti adekvāti. Varbūt tas kaut ko dos ilgtermiņā, lai tādi gadījumi vairs neatkārtotos un to nepārņemtu arī jaunā paaudze. Trenēju mazos bērnus, un arī viņi treniņos mēdz atkārtot to, ko redzējuši Pasaules kausā. Kodis vēl neviens nav (smejas), bet brīžiem kāds nokrīt, pietēlo un pavārtās pa zemi. Saku, ka tas ir slikti, bet tomēr arī tādas lietas viņi iemācās."

  +6 [+] [-]

, 2014-07-08 14:25, pirms 10 gadiem
PK laikā vajadzēja vairāk šādas intervijas ar mūsējiem! Paldies

  +2 [+] [-]

, 2014-07-08 15:03, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: PK laikā vajadzēja vairāk šādas intervijas ar mūsējiem! Paldies
+
apnicis, ka pēc katras otrās spēles publicē Mourinjū viedokli

  +2 [+] [-]

, 2014-07-08 15:08, pirms 10 gadiem
Problem? rakstīja: +
apnicis, ka pēc katras otrās spēles publicē Mourinjū viedokli
Ne tikai! Vecais nariks ar piegriezās

  +2 [+] [-]

, 2014-07-08 16:27, pirms 10 gadiem
labi, ka nekož treniņos : DDD

     [+] [-]

, 2014-07-08 20:01, pirms 10 gadiem
Apsveicu GK ar UEFA A kategorijas iegūšanu