Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Džerards pārliecināts par izmaiņām izlasē; Kapello nedomā atkāpties

Džerards pārliecināts par izmaiņām izlasē; Kapello nedomā atkāpties
Stīvens Džerards un Fabio Kapello
Foto: PA Wire/Scanpix

Anglijas izlases pussargs Stīvens Džerards pēc vakar piedzīvotā zaudējuma Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālā pret Vācijas izlasi ar 1:4 izteicies, ka sagaida izmaiņas izlases sastāvā 2012. gada Eiropas čempionātam, piebilstot, ka Fabio Kapello būtu jāpaliek komandas galvenā trenera amatā.

Džerards par izmaiņām izlasē un Kapello

"Ļoti sāp visiem ģērbtuvē esošajiem – gan treneru korpusam, gan spēlētājiem. Mēs dosimies atvaļinājumā un šīs lietas izanalizēsim katrs personīgi. Tad jau redzēs, kāda nākotne mūs sagaida. Mums ir pieredzējusi komanda un tādi ir arī tās spēlētāji. Esmu pārliecināts, ka nākamajā turnīrā izlasē būs pārmaiņas, taču par šīm lietām jums ir jārunā ar treneri," iesāk Džerards.

Runājot par izlases galvenā trenera Fabio Kapello nākotni, Džerards piebilda: "Esmu pārliecināts, ka Fabio paliks, un par šo viņš paziņos jau ļoti drīz, bet es nezinu kad. Personīgi, es vēlētos, lai viņš paliktu, jo domāju, ka Fabio ir fantastisks treneris. Taču tas ir tikai mans viedoklis."

Savukārt, runājot par pašu spēli, Džerards paslavēja pretiniekus: "Ja paskatāmies kopumā, tad mūs uzvarēja labāka komanda. Arī mums bija labi brīži spēlē, kad izdevās labas piespēles labās pozīcijās. Viņi iesita četrus vārtus, bet mēs tikai vienus, kas arī visu skaidri parāda. Kā komanda mēs pieļāvām pārāk daudz kļūdu. Vācija bija labāk organizēta. Viņiem bija piecas vai sešas labas izdevības un viņi guva četrus vārtus, tāpēc ir pelnījuši uzslavas. Visu 90 minūšu laikā Vācija bija labāka komanda, bet pat pie rezultāta 0:2 un 1:2 man bija pārliecība, ka varam uzvarēt šo spēli. Trešie vārti mūs vienkārši nogalināja."

Kapello neatkāpsies

Pirms PK izcīņas no Kapello līguma (seši miljoni gadā) tika izslēgts punkts, ka pēc finālturnīra kāda no pusei būs tiesības pārtraukt sadarbību. Pēc izstāšanās no turnīra sāk parādīties runas par bijušā "AC Milan" komandas trenera turpmāko nākotni, taču itāļu speciālists jau paziņojis, ka atkāpties negrasās.

"Vēlos aprunāties ar federācijas prezidentu un tikai tad apsvērt savus nākotnes plānus. Man ir jāzina, vai federācijai ir pārliecība par mani vai nē," iesāk Kapello. Kad jautāts, vai viņš grasās atkāpties no izlases galvenā trenera amata, Kapello pārliecinoši atbildēja: "Pilnīgi un noteikti - nē. Man ir līgums. Es atteicu kļūt par treneri vairākiem lieliem klubiem, tāpēc, ka vēlos palikt šeit. Man patīk šis darbs. Man patīk būt Anglijas izlases galvenajam trenerim.''

64 gadus vecais treneris, kurš karjeras laikā trenējis tādus klubus kā "AC Milan", "Real Madrid", "AS Roma" un "Juventus", sagaida kritiku savā virzienā, taču uzskata, ka viņa komanda DĀR notiekošajā turnīrā nenospēlēja pārāk slikti, neskatoties uz to, ka uzvarēja tikai vienā no četrām spēlēm.

"Kad tiek piedzīvots zaudējums, vainīgs ir treneris un viņš saņem kritikas vilni. Mēs nespēlējām pārāk slikti pirmajā mačā pret ASV (1:1), vienkārši pieļāvām lielu kļūdu. Slikti mēs nospēlējām pret Alžīriju (0:0), taču labi – pret Slovēniju (1:0). Šodien [intervija notika vakar – R.Z.], ja tiesnesis būtu ieskaitījis mūsu otros vārtus, viss varēja notikt citādāk. Tā bija pārāk liela kļūda."

Kļuvis zināms, ka Kapello nākotne Anglijas izlases rindās kļūs zināma pēc divām nedēļām - tik daudz laika pārdomām nepieciešams federācijas bosam Deivam Ričardsam. Kā zināms, tieši pirms Pasaules kausa izcīņas ar Kapello tika pagarināts līgums, noslēdzot to līdz 2012. gada Eiropas čempionātam.

Lampards paliks izlasē arī turpmāk

Londonas "Chelsea" komandas pussargs Frenks Lampards paziņojis, ka, neskatoties uz izlases neveiksmi, viņš to pārstāvēs arī turpmāk, taču saprot, ka būs ļoti daudz runu par un ap Anglijas izlases nākotni. Iespējams, Lampardam šis bija pēdējais PK turnīrs izlases rindās, jo futbolistam šobrīd jau ir 32 gadi. Arī tādi spēlētāji kā Džerards (30), Džons Terijs (29) un Rio Ferdinands (31), iespējams, pēc četriem gadiem izlasē vairs nespēlēs. Daudzi uzskata, ka izlasē vajadzīgas jaunas vēsmas, bet šī brīža "zelta paaudze" jāatstāj malā, taču par spīti tam Lampards atklājis, ka nedomā beigt karjeru valstsvienības rindās.

"Vēlos turpināt pārstāvēt Angliju. Domāju, ka runas par un ap būs ļoti daudz, un ne tikai par mani. Ir svarīgi neklausīties tajā, ko daudzi runā. Ir jākoncentrējas tam, ko tu dari pašlaik. Mēs mēģināsim un turpināsim – tieši tas mums arī jādara. Tikai viena komanda uzvar PK izcīņā, bet pārējās dodas mājup un neuzvar, tāpēc runāt par dažādām lietām var ilgi. Mums ir jāatgriežas un jāpierāda, ka mēs varam," tā Lampards.

Izmantotie resursi:
fifa.com
skysports.com

Vai Kapello jāturpina darbs ar izlasi?

  • 169

  • 40