Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

FIFA nedomā nākotnē atcelt PK spēli par trešo vietu

FIFA nedomā nākotnē atcelt PK spēli par trešo vietu
FIFA prezidents Zeps Blaters
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) paziņojusi, ka tai nav plānu nākotnē atcelt Pasaules kausa izcīņas spēli par trešo vietu, jo šis mačs joprojām nes sevī prestižu un lepnumu.

Kā zināms, sestdienas vakarā "Nelson Mandela Bay" stadionā cīņā par PK izcīņas trešo vietu spēkiem mērosies Oskara Tabareza trenētā Urugvajas izlase un Joahima Lēva vadītā Vācijas valstsvienība. Pusfinālā urugvajieši rezultatīvā spēlē ar 2:3 piekāpās Nīderlandei, bet Vācija ar minimālu pārsvaru 0:1 atzina pašreizējo Eiropas čempiones – Spānijas - pārākumu.

Vairāki kritiķi jau pamanījušies norādīt uz to, ka šim mačam nebūs liela nozīme, un spēlētāji labāk pašreiz jau atrastos pelnītā atvaļinājumā. Lai nu kā, FIFA savā nostājā ir nelokāma, piebilstot, ka pusfināla zaudētājiem noteikti joprojām ir vēlme aizvadīt papildus maču – spēli par trešo vietu.

"Viennozīmīgi, šim mačs joprojām ir prestiža un lepnuma vērts," laikrakstam "The Times" iesāk savu sacīto viens no FIFA pārstāvjiem. "Daudz līdzjutēju joprojām būs šeit, lai vērotu šo maču. Trešās vietas izcīnīšana PK izcīņā daudzām izlasēm ir ļoti vērtīga. Tāpat nedrīkst aizmirst arī par FIFA ranga punktiem. Piemēram, Urugvaja šobrīd rangā ieņem 16. vietu, bet, ja sestdien uzvarēs, tad, viņiem ir iespēja pat iekāpt "Top 10". Tāpēc, nenoliedzami, šajā mačā vēl ir, par ko cīnīties," piebilda FIFA pārstāvis.

Atgādināsim, ka spēle par trešo vietu starp Urugvajas un Vācijas izlasēm tiks aizvadīta sestdien, pulksten 21.:30 pēc Latvijas laika, bet fināls, kurā par PK izcīņas galveno trofeju cīnīsies Nīderlande un Spānija, notiks svētdien, arī pulksten 21:30 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
skysports.com