Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Martiness: "Uzvara par katru cenu mums nebija vajadzīga. Tāpat kā angļiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Martiness: "Uzvara par katru cenu mums nebija vajadzīga. Tāpat kā angļiem"
Roberto Martiness
Foto: AFP/Scanpix

2018. gada Pasaules kausā noslēdzies grupu turnīrs, un beidzamajā spēlē Beļģija ar 1:0 pieveica Anglijas izlasi, uzvarot G grupā un astotdaļfinālā pretī saņemot Japānu. Abas komandas pirms dueļa veica daudzas izmaiņas, spēlējot ar otrajiem sastāviem, un beļģu galvenais treneris Roberto Martiness atzina, ka uzvara nebija pats galvenais mērķis.

"Ja godīgi, esmu apmierināts ar mūsu spēli. Sastāvā veicām deviņas izmaiņas. Ļoti labi saprotam, uz kādu mērķi tiecamies. Runājām pirms mača, ka uzvara par katru cenu mums nav vajadzīga. Domāju, Anglijai situācija bija tieši tāda pati. Bija svarīgi veikt rotāciju, pārdalīt pienākumus starp spēlētājiem, atjaunoties pēc traumām. Izmantojām 3-5-2 shēmu pirmoreiz turnīrā. Otrajā puslaikā spēlējām intensīvāk," teica Beļģijas izlases galvenais treneris Roberto Martiness.

"Nedomāju, ka pasaules čempionātā iespējams atrast vieglāko ceļu. Angļi spēlēs pret Kolumbiju, un arī viņiem būs risks. Jā, mums būtu vieglāk palikt Maskavā, dienu atpūsties, bet tas nav svarīgi – jādomā par maču pret Japānu," norādīja Martiness. Pirms spēles tika runāts par to, ka Beļģijai un Anglijai izdevīgāk pat būtu zaudēt – jā, astotdaļfinālā pretī nāks Kolumbija, nevis Japāna, taču zara turpinājums ir vieglāks nekā grupas uzvarētājai.

"Spēle mums bija labs pārbaudījums – zinājām, ka līmenis būs augstāks nekā pirmajos mačos, neskatoties uz komandu rotācijām sastāvā. Beļģija labāk kontrolēja bumbu laukuma savā pusē un vidū, taču uzbrukuma efektivitāte mums bija līdzīga. Beļģi izdarīja vairākas labas piespēles soda laukumā, un mēs atbildējām ar to pašu," pauda Anglijas valstsvienības vadītājs Garets Sautgeits.

"Taktikas ziņā šis bija labs mačs, kuru pēc tam noskatīties atkārtojumā un analizēt. Laukumā laidām futbolistus, kuriem līdz šim netika dota iespēja, lai arī viņi sajustu Pasaules kausu. Citus atstājām rezervē, lai izvairītos no brīdinājumiem un diskvalifikācijām, kā arī lai izvairītos no savainojumiem. Iespējams, mani par to kritizēs, taču komandā visi manus lēmumus saprot," teica Sautgeits.

"Tie bija mani pirmie vārti Beļģijas izlases sastāvā. Emocijas plūst pāri malām. Ceru, ka arī turpinājumā spēlēšu tikpat labi," teica vienīgos vārtus guvušais pusargs Adnans Januzajs. "Anglija ir ļoti spēcīgs pretinieks, tāpēc gūt vārtus pret viņiem ir liels gods. Gribēju parādīt līdzjutējiem, ka mani kritizēja par neko. Gribēju parādīt, ka izlasē esmu laimīgs."

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/football...
https://www.championat.com/football...
https://www.championat.com/football...

     [+] [-]

, 2018-06-29 09:31, pirms 6 gadiem
Tas Martiness ir kā standarta līdzjūtējs,baigais rēķinātājs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-29 13:23, pirms 6 gadiem
HNB-DRAUGS! rakstīja: Par cenpionu klus Portugale, Argentina vai Krievija
Krievija? Ja tu palikšanu 1/8finālā uzskati par čempioniem,tad viņi noteikti būs čempioni