Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

"Anderlecht" atbrīvotais dāņu treneris pārņēmis Dānijas valstsvienību

Agris Suveizda

"Anderlecht" atbrīvotais dāņu treneris pārņēmis Dānijas valstsvienību
Brians Rīmers. Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. Brians Rīmers ir kļuvis par jauno Dānijas vīriešu futbola izlases treneri, ceturtdien paziņoja Dānijas Futbola asociācija (DBU).

46 gadus vecais treneris, kurš no 2022. līdz 2024. gadam trenēja Beļģijas klubu "Anderlecht", pie Dānijas izlases stūres debitēs 15. novembrī Nāciju līgas spēlē savā laukumā ar Spāniju. Līgums ar Rīmeru ir parakstīts līdz 2026 .gada Pasaules kausa beigām, teikts DBU paziņojumā. "Esmu ļoti lepns un jūtos ļoti pagodināts," sacīja jaunais treneris.

Rīmers Dānijas izlasē aizstās pagaidu treneri Larsu Knudsenu, kurš komandu vadīja pēc tam, kad treneris Mortens Vīghorsts, kurš šajā amatā uz pusgada termiņu stājās pēc 2024 .gada Eiropas čempionāta, nevarēja darbu turpināt stresa dēļ.

Rīmera pieredze pieaugušo komandu vadīšanā nav liela. Bez "Anderlecht" viņš kā pagaidu treneris 2008. gadā ir vadījis vēl tikai Dānijas klubu "Hvidovre", bet no 2018. līdz 2022. gadam viņš bija Anglijas kluba "Brentford" trenera palīgs, palīdzot klubam 2021. gadā iekļūt premjerlīgā.

Pēc Dānijas izstāšanās "Euro 2024" astotdaļfinālā darbu ar izlasi beidza Kaspers Julmanns. Viņa vietā uz īstermiņu līdz gada beigām tika piesaistīts Mortens Vīghorsts, bet veselības problēmu dēļ viņš nevienā spēlē komandu tā arī nevadīja, pagaidu trenera funkcijas pildot Lārsanm Knudsenam, Nāciju A līgā dāņi septembrī mājās ar 2:0 uzveica gan Šveici, gan Serbiju, bet oktobrī ciemojās Spānijā (0:1) un Šveicē (2:2).

Izmantotie resursi:
LETA