Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Krievijas izlasē vēl viens brazīlietis: naturalizēto pulku papildina uzbrucējs Ari

Agris Suveizda

Krievijas izlasē vēl viens brazīlietis: naturalizēto pulku papildina uzbrucējs Ari
Ari. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien pirmoreiz uz Krievijas izlasi tika izsaukts brazīliešu uzbrucējs Ari, kurš Staņislava Čerčesova kandidātu sarakstā aizstājis savainoto Artjomu Dzjubu.

Nepilnus 33 gadus vecais Ari pēc paša iniciatīvas šā gada jūlijā saņēma Krievijas pilsonību un Krievijā spēlē jau astoņarpus gadus, pārliecinoši izpildot FIFA naturalizācijas noteikumos prasīto piecu gadu termiņu. Atgriezies "Krasnodar", Ari šosezon astoņās spēlēs guvis sešus vārtus un ir dalīti otrais labākais vārtu guvējs līgā aiz Fjodora Čalova, kuram ir deviņi precīzi sitieni.

"Vakar ar viņu runājām pa telefonu, lai viņš būtu gatavs ierasties uz nometni," Krievijas Futbola savienības mājaslapā citēts Čerčesovs. "Runājām arī šodien, un viņš atcerējās, ka es esmu pirmais cilvēks Krievijā, kurš viņu ievēroja. Viņam līdzi sekojam jau sen. Viņš saņēma Krievijas pasi – uzsvēršu, ka tas bija viņa paša lēmums -, un mēs vērojam jebkuru spēlētāju, kurš juridiskā ziņā drīkst spēlēt izlasē. Sākotnēji nebijām plānojuši viņu izsaukt uz šo nometni, gribējām pagaidīt, tomēr Artjoms Dzjuba tika pie savainojuma."

Kandidātu sarakstā novembra spēlēm ir četri naturalizēti spēlētāji. Izcelsmes dēļ bez piecu gadu termiņa futbola pilsonību drīkstēja mainīt vācu aizsargi Romans Noišteters, kurš nekad nav spēlējis Krievijā, un Konstantins Raušs, kurš iepriekšējā sezonā no "Koln" pārgāja uz Maskavas "Dynamo", bet Maskavas "Lokomotiv" brazīliešu vārtsargs Giljerme Krievijā spēlē jau 11 gadus un, līdzīgi kā Ari, pats vēlējās pieņemt pilsonību. Savainojuma dēļ ar izlasi nav kopā vēl viena brazīlieša – Maskavas CSKA malējā aizsarga Mariu Fernandesa, kurš galvaspilsētas klubu pārstāv sešus gadus.

Krievija Nāciju līgā abās spēlēs uzvarējusi Turciju (2:1, 2:0) un mājās cīnījās neizšķirti ar Zviedriju (0:0), šobrīd atrodoties soli no uzvaras apakšgrupā un ceļazīmes uz A līgu. Savainojumu dēļ Krievija palikusi arī bez Denisa Čeriševa, Aleksandra Golovina un vēl virknes spēlētāju.

Krievijas sastāvs

PozīcijaSpēlētājsVecKlubsS/V
VārtsargiAndrejs Luņovs26+Zenit5
Giljerme Marinatu32+Lokomotiv4
Antons Šuņins31Dynamo M2
AizsargiFjodors Kudrjašovs31Rubin25
Georgijs Džikija24+Spartak11
Romans Noišteters30Fenerbahce (Turcija)10/1
Konstantins Raušs28Dynamo M8
Andrejs Semjonovs29Akhmat7
Kirils Nababkins32CSKA2
Sergejs Petrovs27Krasnodar2
Jegors Sorokins23+Rubin1
PussargiAleksandrs Jerohins29Zenit21/1
Romans Zobņins24Spartak21
Aleksejs Mirančuks23Lokomotiv19/4
Aleksejs Jonovs29Rostov15/2
Dalers Kuzjajevs25Zenit15
Jurijs Gazinskis29Krasnodar14/1
Antons Mirančuks23Lokomotiv6
Ruslans Kambolovs28Rubin4
Pavels Mogiļevecs25Rubin4
UzbrucējiDmitrijs Polozs27Rubin17/3
Antons Zabolotnijs27Zenit7/1
Ari32+Krasnodar
Fjodors Čalovs20CSKA

     [+] [-]

, 2018-11-12 19:29, pirms 6 gadiem
Ļoti svarīgs notikums, autor kāpēc par citām izlasēm nav tik izvērsts raksts ar spēlētāju sastāvu un spēļu skaitu, bet par krieveļiem gandrīz regulāru kāds umņiks uzraksta

  +6 [+] [-]

, 2018-11-12 19:34, pirms 6 gadiem
Nabagi!!

  +4 [+] [-]

, 2018-11-12 19:51, pirms 6 gadiem
Ak, šī lepnā un visu pasauli nicinošā nācija... Kas viņiem ir savs? Brauc ar inomarkām, lieto amerikānu datorprogrammatūras, izmanto ķīniešu, eiropiešu un to pašu amerikāņu elektroierīces... naturalizē pat spēlētājus nacionālajās izlasēs.

Tas lepnums par savu valsti vienkārši ir tik kosmiski milzīgs (ak, jā, par kosmosa iekarošanu taču viņi arī ārprātā lepojās), bet realitātē pašiem tik vien ir kā zemes dzīļu resursi (tos neviens ar smagu darbu tur nav radījis, tie vienkārši zemē guļ) un milzīgs militārais spēks, kamēr lielā nācijas daļa dzīvo kā bomāri, tik ar milzu naidu pret visu pārējo attīstīo pasauli savās sirdīs!

Putinu pakārt, visus skaudīgos un naidīgos krievus sadzīt koncentrācijas nometnēs, sasaukt dzimtenē visus pa pasauli izmētātos slāvus, ievēlēt jaunu, veselīgi domājošu valdību... un tad jau šo valsti varēs sākt cienīt un ieredzēt!

     [+] [-]

, 2018-11-12 21:15, pirms 6 gadiem
Pajoļi....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-11-13 11:29, pirms 6 gadiem
Tāpat paraša zaudēs visiem, kuriem nav slinkums. 😗