Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gorkšs pret vicelīderi, Višņakovs pret Rudņevu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Gorkšs pret vicelīderi, Višņakovs pret Rudņevu
Aleksejs Višņakovs
Foto: www.cracovia.pl

šajā nedēļas nogalē mūsu futbola leģionāri aizvadīs pēdējās spēles pirms izlašu pārtraukuma. Īpaši atzīmēsim, ka Anglijas Čempionātā Kaspara Gorkša „Reading” sestdien cīnīsies ar turnīra vicelīderi „Middlesbrough”, bet Polijā šai pat dienā gaidāms Alekseja Višņakova un Artjoma Rudņeva pārstāvēto komandu savstarpējais duelis.

Šoreiz sāksim ar Azerbaidžānu – jau šodien notiks visas sešas 8. kārtas spēles, un noteikti spēlēs vairāki mūsējie. Vispirms Pāvels Doroševs ar savu „Qabala” (4. vieta, tikai punkts no vicelīderes) uzņems lejasgala komandu „Ravan” un mēģinās pārtraukt divu zaudējumu sēriju (pirmajos piecos mačos netika zaudēts ne reizi). Vēlāk Aleksandra Starkova, Māra Verpakovska un Denisa Ivanova 3. pozīcijā esošā „Baku” uzņems AZAL, kurai, neskatoties uz 8. pozīciju, ir tikai par trim punktiem mazāk. Starkovs pirms mača kaujinieciski sacījis, ka „mums jāpierāda, ka esam spēcīgāki par šo pretinieku”. Centrālajā šīs kārtas spēlē Ģirta Karlsona Baku „Inter” uzņems pārliecinošo turnīra līderi „Khazar” (6-1-0). Savukārt Andreja Rubina un Kristapa Grebja „Simurq” uzņems vicelīderi „Neftchi” – jāmin, ka „Simurq” pirmajās piecās kārtās spēlēja bez uzvarām, bet tagad jau divi panākumi pēc kārtas.

Tāpat jau šodien spēlēs viens mūsu polis - Ivans Lukjanovs un „Lechia” (Sergejam Kožanam pēdējā laikā neizdodas tikt pie teikšanas) uzņems Belhatuvas GKS. Gdaņskiešiem šī sezona pagaidām ir ļoti neveiksmīga (2-2-4) – vismaz pret pastarīti GKS mājās tā kā vajadzētu uzvarēt... Sestdien plkst.19:00 Krakovā norisināsies, iespējams, centrālā šīs nedēļas nogales mūsu leģionāru spēle – Alekseja Višņakova „Cracovia” uzņems Artjoma Rudņeva „Lech”. Krakovieši pēdējā kārtā, lielā mērā pateicoties Višņakovam, uzvarēja un izlīda no izkrišanas zonas, savukārt „Lech” zaudēja „Slask” un uzreiz atkrita uz 6. pozīciju – tiesa, līdere, tā pati „Slask”, ir tikai trīs punktu attālumā. Rudņevam astoņās spēlēs ir 12 vārti un snaiperu listē tuvākais sekotājs Bitons no čempionvienības „Wisla” atpaliek par veseliem pieciem precīziem raidījumiem.

Kaspars Gorkšs ar „Reading” pēdējās trīs kārtās izcīnījis septiņus no deviņiem iespējamajiem punktiem, kas vieš optimismu. Pagaidām Redinga vēl ir tuvāk izkrišanas zonai (četri punkti) nekā TOP6 (pieci punkti), taču jau sestdien to var mainīt – savā laukumā jātiekas ar „Middlesbrough”, kas gan ir Čempionāta 2. vietas īpašniece (tikpat punktu, cik līderei „Southampton”) un kas izbraukumā līdz šim uzvarējusi visas četras spēles(!) un vispār vēl ne reizi nav zaudējusi (viesos 4-0-0, mājās 1-4-0). Liels izaicinājums Gorkšam un „Reading”.

Svētdien spēles vienos no spēcīgākajiem čempionātiem aizvadīs divu citu mūsējo klubi - Andris Vaņins un „Sion” vicelīderu statusā mājās spēlēs ar pastarīti „Lausanne Sport”, kura 1. apļa mačā viesos tika uzveikta ar 2:0, savukārt Aleksandrs Cauņa un Maskavas CSKA izbraukumā duelēsies ar Krasnodaras „Kuban” – CSKA ir 2. vietā divu punktu attālumā no „Zenit”, bet „Kuban” ieņem pārsteidzoši augsto 5. pozīciju. Nevar, protams, nepieminēt Igaunijas jauno rekordistu Aleksandru Čekulajevu, kura „Trans” uzņems „Tammeka” – mūsu bombardierim 42(!) vārti, tuvākajam sekotājam vien 19... „Trans” vēl palikušas piecas spēles. Nobeigumā pieminēsim Krievijas 1. divīziju – vesela virkne mūsējo spēlēs pirmdien. Īpaši izcelsim, ka Oskara Kļavas „Khimki” tiksies ar turnīra vicelīderi „Alanya”.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-30 09:06, pirms 13 gadiem
Vajadzētu Tjomam vēl kādu hat-trick iebliezt,vopšem futbol ruļļit

     [+] [-]

, 2011-09-30 11:10, pirms 13 gadiem
zelta bucha reitings:
Golden Shoe
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja