Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Laizāns pret "Valencia" nespēlēs, Gauračs leģionāru simboliskajā izlasē

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Laizāns pret "Valencia" nespēlēs, Gauračs leģionāru simboliskajā izlasē
Edgars Gauračs sāk iepatikties ne tikai Aleksandram Starkovam, bet arī Krievijai
Foto: www.fc-enisey.ru

Latvijas futbolistam Jurim Laizānam neizdosies samērot spēkus ar "Valencia", jo spāņu klubs atteicies no došanās uz Voroņežu, bet Krievijas Nacionālajā jeb 1. līgā būs par vienu komandu mazāk, jo "Zhemchuzhina-Sochi" finansiālo problēmu dēļ atteikusies no dalības otrajā aplī. Augstu individuālo novērtējumu saņēmis Edgars Gauračs, kurš iekļauts pirmā apļa leģionāru simboliskajā izlasē.

Jau iepriekš ziņojām, ka jaunais Laizāna klubs Voroņežas "Fakel" pirms Krievijas Nacionālās futbola līgas 2. apļa sākuma cerēja aizvadīt pārbaudes maču ar kādu no Eiropas grandiem. Tika runāts pat ar "Juventus", bet kā pēdējā tika izskatīta "Valencia" kandidatūra (vēl notiekot sarunas arī ar citām Spānijas vienībām). Spāņi būtu gatavi spēlēt Krievijā, bet ar nosacījumu, ka uz spēli viņi dotos ar savu lidmašīnu. Voroņežas lidlauks nebija gatavs pieņemt tik liela izmēra lidaparātu, tādēļ piedāvāja komandu nogādāt uz spēli ar savu lidmašīnu no Maskavas. No šāda piedāvājuma spāņi atteicās, tādējādi 4. augustā paredzētā spēle nenotiks.

Krievijas Nacionālās līgas sezonu noslēgs tikai 19 klubi, jo "Zhemchuzhina-Sochi" naudas trūkuma dēļ atteikusies no iespējas piedalīties turnīra otrajā aplī. Komandai tā arī nav izdevies atrast sponsorus, kuri varētu atrisināt finansiālās problēmas. Tiek lēsts, ka algas futbolisti nav saņēmuši jau kopš marta, taču kluba vadība sola, ka pamazām atdos visus parādus. Lai arī vairāki kluba pārstāvji noliedz kluba izstāšanos no čempionāta, par to oficiāli tikšot paziņots nākamnedēļ.

Pēc pirmā apļa Soču futbolisti ieņēma 9. vietu, Laizāna "Fakel" apsteidzot par 14 punktiem. "Fakel" atrodas pēdējā vietā. Laizāns jaunā kluba rindās paspējis aizvadīt pirmo maču, pārbaudes cīņā nospēlējot 45 minūtes pret "Metalurg-Oskol" (3:2). Pēc šīs spēles par agresīvu uzvedību policija aizturēja ap 30 "Fakel" faniem (daudzi tos uzskata par labākajiem 1. līgā).

Vadošais 1. līgas atspoguļošanas portāls onedivision.ru publicējis savu skatījumu uz pirmā apļa labākajiem leģionāriem. Starp simboliskās izlases dalībniekiem tika mums labi pazīstamais lietuvietis Dariuss Miceika (kādreizējais "Metalurga" futbolists Mindaugs Kalons vēl nesen tika manīts Daugavpils čempionāta spēlēs), vēl viens lietuvietis Sauļus Klevinsks, čehs Mihals Papadopuloss, kā arī mūsu pašu Edgars Gauračs.

Krasnojarskas "Enisey" uzbrucējs Krievijā aizvada pirmo sezonu, atstājot ļoti labu iespaidu. Tiekot iekļauts starp diviem simboliskās izlases uzbrucējiem, Edgars tiek raksturots šādi: "Latvija nav Brazīlija, bet arī tur kvalitatīvus uzbrucējus var atrast. Par to liecina Gaurača piemērs. Uzbrucējs spēlē klasisku "staba" lomu, kuru partneri nepārtraukti apgādā ar augstajām piespēlēm (un ne tikai). Leģionārs simpatizē ar savām darba spējām un centību. Gauraču var redzēt ne tikai pretinieku, bet arī savā soda laukumā. Daudz spēku viņš patērē bumbas atņemšanai."

Gauračs šosezon izcēlies ar pieciem vārtu guvumiem, kas viņu ierindo dalītā 12. vietā.

Izmantotie resursi:
Футбольная Национальная Лига | Лиги
Официальный сайт ФК Факел Воронеж - Главная...

  +5 [+] [-]

, 2011-07-30 12:28, pirms 13 gadiem
Valencia Voroņežā un vēl caur Maskavu jau no paša sākuma izskatījās nenopietni..Tas ir tāpat ka Barcelona uzaicināt tikties ar Daugavpils Daugavu (no offence) ar nolaišanos Rīgā...

No otras puses, labi, ka īpašniekiem ir pietiekamas ambīcijas, lai šādu piedāvājumu lielklubiem izteiktu. Nav dzirdēts, ka LFF uz kaut ko tādu būtu spējīgi. Vienīgi Jelgava ar Blackpool pa reizei uzspēlē.

     [+] [-]

, 2011-07-30 14:09, pirms 13 gadiem
Malacis Edgars, tā turēt! Zinot cik daudz tur spēlē labu leģionāru, tas ir ļoti augsts latvijas uzbrucēja vērtējums.