Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Widzew" treneris: "Mani futbolisti izmanto E.Višņakova prasmes"

Rolands Eliņš

"Widzew" treneris: "Mani futbolisti izmanto E.Višņakova prasmes"
Eduards Višņakovs
Foto: widzew.pl

Latvijas uzbrucēja Eduarda Višņakova veiksmīgais sniegums Polijas Ekstraklases klubā „Widzew” izpelnījies atzinību un arī pārsteigumu poļu medijos, kuri nu pēta viņa sasniegumu cēloņus un satraucas par briestošo aģentu skandālu. Savukārt „Widzew” treneris norādījis, ka arī turpmāk komanda balstīs savu uzbrukumu uz Višņakova pleciem.

Brīdī, kad Eduards Višņakovs pievienojās Lodzas „Widzew”, nez vai viņa jaunie saimnieki sagaidīja, ka Latvijas uzbrucējs pēc piecām kārtām būs Ekstraklases labāko snaiperu saraksta galvgalī, turklāt viņš piedalījies tikai četrās spēlēs. Eduards Višņakovs arī atzīts par pēdējās kārtas mača labāko spēlētāju „Widzew” rindās. Spēlē, kurā „Widzev” zaudēja Vroclavas „Słask” ar 1:3, viņš guva vienīgos vārtus un saņēma 37% portāla Sport.pl līdzjutēju balsu. Otrs lielākais balsu skaits bija brazīlietim Aleksam Bruno (15%), bet par Eduarda vecāko brāli Alekseju nobalsoja 7% līdzjutēju.

Atbildi uz jautājumu, kādēļ Višņakovs gūst tik daudz vārtus, meklē arī portāls Sportowefakty.pl, apgalvojot, ka „Lodzā visi var būt priecīgi, ka viņiem ir tāds spēlētājs kā E. Višņakovs. Nevienam tuvāk nepazīstamais latvietis Lodzā sit vārtus vienu pēc otru, un Dievs zina, ka Lodza šobrīd ar spēcīgu komandu lepoties nevar.”

„Nejūtos un nemaz arī neesmu komandas zvaigzne,” pēc spēles pret „Słask” atzīst Eduards, „Komandas biedri man padod bumbu, bet es situ pa vārtiem. Tas ir mans darbs.” Savu darbu E. Višņakovs gan pilda tik labi, ka „Widzew” taktika kļuvusi pavisam vienkārša, proti, veidot uzbrukumu ap viņu. Komandas treneris Radoslavs Mročkovskis saka: „Mani futbolisti izmanto Višņakova prasmes, taču nav jau daudz citu iespēju. Kopumā tas nozīmē vienkāršas piespēles un uzbrucēja meklēšanu. Arī turpmāk centīsimies veidot uzbrukumus kā toreiz, kad guvām vārtus pret „Słask” (Višņakova sitiens ar galvu pēc centrējuma – aut.p.).”

„Mana priekšrocība ir ātrums. Vienmēr tā ir bijis. Turklāt esmu arī samērā garš, kas palīdz izdarīt sitienus ar galvu,” Višņakovs skaidro savus panākumus. „Jā, vēlos iet arī tālāk (uz labāku klubu- aut.p.), taču šobrīd domāju tikai par spēli „Widzew” sastāvā. Tas ir mans mērķis, mans ceļš, un par citu nedomāju.”

Višņakovs nonācis poļu preses uzmanība centrā ne tikai sava snieguma futbola laukumā dēļ. Nesen viņš parakstīja līgumu ar futbola aģentu Pžemislavu Pantaku, kurš pārstāv arī Artjomu Rudņevu un savā ziņā iezīmē Višņakova plānoto ceļu no Ekstraklases uz Bundeslīgu vai kādu citu spēcīgāku līgu, taču ir kāda problēma. Līgums stāsies spēkā 2014. gada 17. jūnijā, jo līdz šim datumam Eduardam vēl ir spēkā līgums ar aģentu Mihailu Ļebedevu, taču tas ir pretrunā ar Polijas futbola asociācijas (PZPN) noteikumiem.

„Ja visi (publiski zināmie) fakti ir pareizi, tad „jaunajam” aģentam nebija tiesību noslēgt šādu līgumu,” apgalvo PZPN Aģentu licencēšanas komisijas pārstāve Beata Olčaka. „Jaunu līgumu var parakstīt tikai pēc iepriekšēja beigām.”

Par Pantaka darbībām brīdī, kad Višņakovam būtu jākoncentrējas tikai uz treniņiem un spēlēm, sašutumu izteicis arī „Widzew” prezidents Pavels Mlinarčiks un Gžegožs Varaneckis, kurš sponsorē Višņakova līgumu. Pats Pantaks gan taisnojas, ka līgumu noslēdzis godprātīgi, taču gadījumu izmeklēs PZPN Disciplinārā komisija, kura, atklājot noteikumu pārkāpumu, var sodīt aģentu ar naudas sodu vai pat atņemt viņa aģenta licenci.

Lai nu kā ar aģentiem, bet savu nākamo spēli brāļi Višņakovi aizvadīs sestdien Lodzā, 16:30 spēkojoties ar Bialistokas „Jagiellonia”, kura pagaidām Ekstraklasē ieņem astoto vietu. „Widzew” ir par vienu punktu mazāk un 12. vieta.

Lukjanova „Rotor” pārspēja Zjuzinu un Koļinko

Tikmēr Krievijas Nacionālajā līgā vakar savstarpēju spēli aizvadīja Ivana Lukjanova pārstāvētā „Rotor” un Kaļiņingradas „Baltika”, kurā spēlē Artūrs Zjuzins un Aleksandrs Koļinko. Pēdējais gan palika rezervē, taču Zjuzins un Lukjanovs devās sākumsastāvā un aizvadīja pilnu maču. Pārāka šoreiz izrādījās Lukjanova „Rotor”, kura, gūstot divus vārtus otrajā puslaikā, uzvarēja ar 2:0.

Tikmēr Oļega Laizāna „Enisey” šajā pašā līgā piedzīvoja zaudējumu „Khimik” komandai ar 0:1, bet Laizāns nospēlēja visas 90 minūtes. Vienīgos vārtus „Khimik” guva pēc 11 metru soda sitiena palīdzību, kas reizē arī 78. minūtē atstāja „Enisey” mazākumā, savukārt Laizāns izcēlās ar diviem sitieniem pa vārtiem.

Izmantotie resursi:
Dlaczego Visnakovs strzela tyle goli? - Piłka...
Najlepszym pi³karzem Widzewa w meczu ze...
Eduards Visnakovs na celowniku menedæerów -...
Onedivision.ru - Футбол России: Премьер Лига,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-29 15:39, pirms 11 gadiem
Bundeslīga vēl tālu.Lai labāk tēmē uz Beļģiju,Austriju,Čehiju.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-29 15:47, pirms 11 gadiem
Atceros, kad E. Višņakovs no Beļajeva "Daugavas" pārgāja uz Ventspili, mēs visi (arī es) bijām pārliecināti, ka tas stipri par agru darīts. Vēsture atkārtojas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-30 15:17, pirms 11 gadiem
Ja Eduards šādi turpinās, skaidrs, ka ziemā būs liela interese par viņu, bet domāju, ka vajag vēl nostabilizēties Polijā, uzspēlēt šajā līmenī un tad domāt par Bundeslīgu.