Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis nopelna pendeli, bet zaudē Rakelam; Šabalam astotie vārti Polijas 1.līgā

Andrejs Siliņš

Gutkovskis nopelna pendeli, bet zaudē Rakelam; Šabalam astotie vārti Polijas 1.līgā
Valērijs Šabala
Foto: tspodbeskidzie.pl

Polijas Ekstraklasē futbolā svētdien 33. kārtas spēlē Denisa Rakela "Cracovia" ar 4:2 mājās uzveica Vladislava Gutkovska un Vitālija Maksimenko pārstāvēto "Termalica". Savukārt Valērijs Šabala guvas vārtus Polijas pēc spēka otrajā līgā.

Jau sestajā spēles minūtē "Termalica" pretuzbrukumā tika adresēta piespēle soda laukumā ieskrējušajam Gutkovskim, un Latvijas futbolists izprovocēja pārkāpumu pret sevi. Tiesnesis norādīja uz 11 metru atzīmi, un sitienu veikt devās Samuels Stefaniks, kurš ļoti ātri izvirzīja viesus vadībā. Mājiniekiem vajadzēja tikai desmit minūtes, lai atgūtu vārtus, taču 30. minūtē "Termalica" atkal izvirzījās vadībā (2:1).

Spēles liktenis tika izšķirts pēdējās desmit mača minūtēs, kad divreiz uz viesu vārtiem tika nozīmēti 11 metru soda sitieni, abi tika arī realizēti, un 22 gadus vecais Kšištofs Pjateks kompensācijas laikā guva arī savus trešos vārtus, nodrošinot "Cracovia" panākumu ar 4:2.

Gutkovskis laukumā bija visu spēli, Maksimenko palika rezervē. Uzvarētāju rindās Rakels cīņā iesaistījās uz maiņu, laukumā nākot mača 60. minūtē.

"Cracovia" ar 46 punktiem ir pirmajā vietā atpalicēju astoņniekā, bet "Termalica" ieņem septīto vietu - ja līdz sezonas beigām neizdosies pacelties vismaz par vietu augstāk, komanda izkritīs uz otro līgu.

Polijas 1. līgā uzvaru izcīnīja "Podbeskidzie", kas ar 3:1 viesos apspēlēja "Puszcza". Jau mača otrajā minūtē viesus vadībā izvirzīja Valērijs Šabala. Latvijas izlases uzbrucējs laukumā bija līdz 75. minūtei, kad tika nomainīts. Šabalam tie bija astotie vārti līgā šosezon un devītie kopumā (vēl vienus Valērijs guvis kausa izcīņā). "Podbeskidzie" ar 39 punktiem 28 spēlēs ieņem 11. vietu 18 komandu konkurencē.

Lietuvas čempionāta 10. kārtas mačā "Atlantas" ar Pāvelu Doroševu vārtos izbraukumā pieveica pastarīti Kauņas "Žalgiri" - 3:2. "Atlantas" ar 14 punktiem ieņem ceturto pozīciju astoņu komandu konkurencē. Šveices superlīgā Andris Vaņins atkal palika rezervē, bet "Zurich" mājās cīnījās neizšķirti 3:3 pret Andra bijušo klubu "Sion". Cīrihes komandai 41 punkts 32 spēlēs un piektā vieta tabulā.

Itālijas C sērijā panākums "Cosenza" vienībai, kas ar 5:1 izbraukumā sagrāva "Virtus Francavilla". Vārtsargs Kristaps Zommers gan palika rezervē. Komandai 51 punkts 35 mačos un piektā pozīcija 19 komandu konkurencē C grupā.

Jau sestdien zaudējumu Krievijas Nacionālajā līgā piedzīvoja Vladimira Kameša pārstāvētā "Yenisey", kas viesos ar 1:2 atzina Maskavas apgabala "Khimki" pārākumu. Kamešs palika rezervē. "Yenisey" noslīdēja uz trešo vietu, priekšā palaižot gan Orenburgu, gan Samaru, kas vakar ar 2:1 mājās pārspēja Ivana Lukjanova "Fakel". Lukjanovs nāca uz maiņu 68. minūtē. "Fakel" tabulā ir pēdējā 20. pozīcijā, par pieciem punktiem atpaliekot no 18. vietā esošās "Zenit II", kas vakar ar Vladislavu Soloveičiku rezervē pieveica Tomsku (2:1).

     [+] [-]

, 2018-04-29 23:38, pirms 6 gadiem
Žēl, ka Krasnojarska zaudē izredzes uz Augstāko līgu!!!